jelentkezés

Online formában tartják meg 9. ökumenikus diákfilmszemlét katolikus, református és evangélikus iskolák tanulói számára

Budapest – Az Evangélikus Pedagógiai Intézet, a Magyarországi Református Egyház Zsinati Oktatási Irodája, a Katolikus Pedagógiai Intézet, valamint a Budapesti Piarista Gimnázium újra meghirdeti – a járvány miatt elmaradt tavalyi helyett – 9. országos filmszemléjét katolikus, református és evangélikus általános és középiskolák diákjai számára. Sajnos idén is csak a szokásosnál jóval visszafogottabb módon rendezhetjük meg: a döntő személyes találkozások nélküli, online lebonyolítású lesz, valamint a befogadható filmek műfaját is korlátoznunk kell.

A tervek szerint megtartják nyáron a Közép-európai Keresztény Találkozót

Graz – A koronavírus járvány ellenére, a tervek szerint továbbra is meg fogják tartani 2020. július 3–5. között, Grazban a Közép-európai Keresztény Találkozót. A járványügyi helyzetre való tekintettel az osztrák szervezők 2020. április 22-ig meghosszabbították a jelentkezési határidőt. Szintén garantálják, hogy amennyiben a rendezvény lemondása a koronavírus miatt szükségessé válik, minden befizetett részvételi díjat visszatérítenek.

Mindenkit vár a Kirchentag!

Dortmund – Harminchetedik alkalommal kerül megrendezésre idén – 2019. június 19–23. között – a „DEKT” (Deutscher Evangelischer Kirchentag). Nagy szeretettel és elképesztő energiákkal vetették bele magukat a szervezésbe a rendezők, és ezzel a lelkesedéssel várják Dortmundba azokat a világ minden tájáról, akik akár először, akár sokadszorra látogatnának el a négynapos rendezvényre.

4. Köz-ép-pont erdélyi lutheránus ifjúsági találkozó és fesztivál

Tusnádfürdő – A 4. Köz-ép-pont erdélyi lutheránus ifjúsági találkozó és fesztivált 2019. július 9. és 13. között rendezik Tusnádfürdőn. A találkozó mottója: „Isten szereti az ő népét.”

Elindult a regisztráció a XIII. Ars Sacra fesztiválra

Budapest – Az Ars Sacra fesztivál célja, hogy értékes művészi rendezvényeken keresztül találkozzon a mai kor embere a hagyományos európai kultúrával. Várják a történelmi egyházak és a kulturális élet képviselőinek jelentkezését, akik a fesztivál keretében a művészet eszközein keresztül mutatnák be az európai kultúra szakrális, időtálló értékeit, hogy a művészet egyetemes nyelvén megszólítva egymást közösen ünnepeljünk. Mottó: „Legyetek mindnyájan egy!” (Jn 17,21)

Idén is várja a jelentkezőket a KözösPont fesztiválmisszió

Budapest – 2019-ben is várják az elkötelezett 18 és 33 év közötti keresztény fiatalokat a KözösPont elnevezésű missziós sátorba önkénteseknek. A nyári fesztiválokon felállítandó ökumenikus missziós sátorba január 27-ig lehet jelentkezni.

XVII. Országos evangélikus bábfesztivál – Mottó: „...én vagyok...” (Lk 24,39b)

Budapest – Szeretettel várjuk evangélikus gyülekezeteink és iskoláink bábcsoportjait a XVII. bábfesztiválra. Téma: Jézus élete Lukács evangéliuma szerint. A fesztiválon részt vevő csoportok saját kézzel készített bábokkal, díszlettel jelenítsék meg az általuk írt jelenetet. Az előadandó jelenetek időtartama lehetőleg 10 perc körül legyen.

Szereted a fesztiválokat? Jelentkezz a KözösPontba!

Budapest – 2018-ban is várják az elkötelezett, 18 és 33 év közötti keresztény fiatalokat a KözösPont elnevezésű missziós sátorba önkéntesnek. A fesztiválokat járó ökumenikus missziós sátorba január 31-ig lehet jelentkezni.

Több vagy, ha adsz! – Meghosszabbított regisztrációval vár mindenkit a 72 óra

Budapest – A nagy érdeklődésre való tekintettel, 2017. október 8-ig nyitva áll a 72ora.hu-n a regisztrációs felülete, hogy az ország bármely pontján élő diákok jelentkezhessenek az október 12-15. között zajló 72 óra kompromisszum nélkül háromnapos szociális, önkéntes akcióra.

Továbbra is várják a jelentkezéseket a Kirchentagra!

Berlin – A Kichentag rendezői még egyszer szívélyesen invitálnak minden érdeklődőt Közép- és Kelet-Európából a Németországi Protestáns Egyházi Napokon való részvételre. A díjak igen kedvezőek, erről a mellékletekből tájékozódhatnak.

Oldalak

Feliratkozás RSS - jelentkezés csatornájára