PRÚSZ

Kiért szól a harang? – A Prúsz nemzetközivé szélesített médiaműhelye Révkomáromban

Révkomárom – A Magyar Országgyűlés a trianoni békediktátum századik évfordulóját jegyző 2020. esztendőt – idén júniusban – a nemzeti összetartozás évének nyilvánította. A Protestáns Újságírók Szövetsége (Prúsz) némiképp már ennek jegyében szervezte meg őszi médiaműhelyét, melyen a külhoni, illetőleg a határokon átívelő kommunikáció módozatait vették górcső alá, különös tekintettel a protestáns tartalmakat (is) közvetítő médiumokra.

Megújítaná tagságát a PRÚSZ-ban?

Budapest – Megalakulásának 15. évfordulója alkalmából a Protestáns Újságírók Szövetsége (PRÚSZ) tagdíjfizetési amnesztiát hirdetett: akik december 31-ig befizetik a 2019-es tagdíjat, azoknak elengedik a felhalmozódott tartozásukat.

A reménység nem szégyenít meg

Budapest – Átadták a Rát Mátyás-díjat 2018. október 21-én, vasárnap este az Urániában: a Protestáns Újságírók Szövetségének (PRÚSZ) elismerését idén Ozsváth Sándor tanár, művelődéstörténész, nyelvművelő kapta. A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának (MEÖT) reformációi gálaestjén Prőhle Gergely, a Magyarországi Evangélikus Egyház országos felügyelője, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója hangsúlyozta: hittel, reménységgel, cselekvőképesen és cselekedni akarva lehet reménységgel tekinteni a jövőbe.

Hitelességet várnak az újságíróktól

Budapest – Virágkorát éli a blöff, a hamis adatok közlése, az információk manipulálása és a csúsztatás. A sajtóban a gyors híradás a szenzáció, az újságírók egy része egzisztenciális szorongásban, megfelelési kényszerben él – erről is szó volt a Protestáns Újságírók Szövetségének árpilis 19-i közgyűlésén.

Nemzettudat és sport

Berekfürdő – Különleges, szívet melengető sporteseményekkel telt a nyár, 2016. szeptember 19-én a Paralimpiai játékok záró ünnepségével értek véget. A Protestáns Újságírók Szövetségének éves médiaműhelyén Novotny Zoltán sportriporter tartott előadást a sportsikerek és a nemzeti eszme kapcsolatáról.

Médiaműhely volt Berekfürdőn

Berekfürdő – „Nemzettudat a reformáció szellemiségében” címmel rendezte meg 2016. szeptember 16. és 18. között hagyományos médiaműhelyét a Protestáns Újságírók Szövetsége, melynek ez alkalommal a berekfürdői Megbékélés Háza református konferenciaközpont adott otthont.

Médiaoktatás protestáns szemmel

Balatonföldvár – Tanítható-e az újságírás? Megfelelő-e a jelenlegi hazai médiaképzés? Mi a szerepe a keresztyén újságíróknak, egyházi médiának? Ezekről a kérdésekről esett szó a Protestáns Újságírók Szövetségének (Prúsz) idei médiaműhelyén.

„…együtt valának” – jegyzet a 2015-ös PRÚSZ-közgyűlésről

Budapest – Sokunk számára jelkép-értéke volt annak, hogy a már tizenegy esztendőssé cseperedett Protestáns Újságírók Szövetsége 2015-ös közgyűlését éppen pünkösd hetében tartotta. A lassan törzshelyünkké vált, kopárságában is otthonossá beszélgetett Bródy Sándor utcai pince-különterem falán ugyan nincsenek (alapvetően nem-szakrális színhely lévén, nem is lehetnek) igés lapok, lelki szemeink előtt azonban az este folyamán többször is megjelenhettek az alábbi sorok: „És mikor a pünkösd napja eljött, mindnyájan egy akarattal együtt valának.” (ApCsel. 2,1 – Károlyi Biblia)

A recenzió recepciója, avagy kulturális újságírás korunk médiájában – Médiaműhelyt tartott a Protestáns Újságírók Szövetsége

Balatonföldvár – A recenzió recepciója, avagy kulturális újságírás korunk médiájában címmel 2014. szeptember 19–21. között médiaműhelyt tartott a Protestáns Újságírók Szövetsége (PRÚSZ) Balatonföldváron. KÉPRIPORT!

Szeptemberben Protestáns Médiaműhelyt tartanak Balatonföldváron

Budapest – A Protestáns Újságírók Szövetsége (Prúsz) szeptember 19–21. között tartja médiaműhelyét.

Oldalak

Feliratkozás RSS - PRÚSZ csatornájára