Albertirsa

Megtartották a 15. országos koráléneklési versenyt

Albertirsa – Ebben az évben 10 intézményből 46 versenyző nevezett a 15. Országos Koráléneklési Versenyre. Idén először nem helyezéseket adtak, hanem minősítéseket, így mindenki sikerélménnyel tért haza. Az eredmények a következők: 11 bronz, 14 ezüst, 13 arany és 8 kiemelt arany minősítés.

Születésének 275. évfordulóján szülővárosában és szolgálati helyén is megemlékeztek Tessedik Sámuelről

Albertirsa – Szarvas – Összetett ünnepségsorozattal készültek az evangélikus lelkész, Tessedik Sámuel születésének 275. éves évfordulójára. 2017. április 19-én konferenciát szervezett Albertirsa önkormányzata az Albertirsai Móra Ferenc kulturális központban, Szarvason pedig másnap emlékülésre került sor a szarvasi múzeumban.

Megtartották Albertirsán a XII. országos koráléneklési versenyt

Albertirsa – Ismét énekléstől zengett a Roszík Mihály Evangélikus Általános Iskola 2016. október 29-én. A szép őszi délutánon negyven diák érkezett tíz iskolából, hogy a zsűri előtt megmutassa, mennyire ismeri az evangélikus korálokat.

Erős jellemek – VIDEÓ!

Ezer kilométer kerékpárral egyháztörténeti utakon az ezeréves Magyarország tiszteletére. A pesterzsébeti evangélikus ifjúság kerékpártúrája.

Koráléneklési verseny – tizenegyedszer

Albertirsa – A szombati nap ellenére nagy volt a sürgés-forgás a alberti Roszík Mihály Evangélikus Általános Iskola termeiben és aulájában 2015. október 17-én. Az iskola elhivatott énektanára, Hepp Éva immár tizenegyedik alkalommal szervezte meg és bonyolította le a koráléneklési versenyt – idén a reformáció ötszázadik évfordulójára készülődve Luther-énekekből.

Ökumenikus missziói napot rendeztek Albertirsán

Albertirsa – Szerényen húzódik meg a Reformáció hónapja rendezvényei között, pedig évről-évre visszatérő nagyszerű alkalom ez, melyet a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) Missziói Bizottsága rendez. Minden évben más településen kerül megrendezésre. Tavaly Szóládon volt, ebben az évben Albertirsán tartották meg.

Bővítik és felújítják az albertirsai önkormányzati óvodát – A településen evangélikus óvodák is működnek

Albertirsa – Az év végére elegendő óvodai hely lesz a Pest megyei Albertirsán, miután a város önkormányzata több mint 100 millió forint uniós támogatást nyert a Tündérkert óvoda bővítésére és felújítására – közölte a település független polgármestere pénteken az MTI-vel. Forrás: MTI
Feliratkozás RSS - Albertirsa csatornájára