Hölvényi György

Az egyházak a remény és a fény hordozói – Beszélgetés Hölvényi György európai parlamenti képviselővel

Brüsszel – Az Európai Néppárt frakciójának vallásközi párbeszéddel foglalkozó munkacsoportja június 24-én online ülést tartott, amelyen első alkalommal ismertette, hogy a történelmi egyházaknak milyen szerepük van a koronavírus-járvány okozta válság utáni újjászületésben. Hölvényi Györggyel, a Fidesz–KDNP európai parlamenti képviselőjével, a munkacsoport társelnökével a Magyar Kurír munkatársa beszélgetett.

Európa vállaljon felelősséget az üldözött keresztényekért!

Strasbourg – A vallásüldözés az elvándorlás egyik fő mozgatórugója a világ számos térségében. Európa nem teheti meg, hogy félmegoldásokkal védelmezze az üldözötteket, hangsúlyozta Hölvényi György, a Fidesz-KDNP képviselője, az Európai Néppárt vallásközi párbeszéd munkacsoportjának társelnöke a vallásszabadság előmozdításáért felelős uniós különmegbízott feladatairól elfogadott parlamenti állásfoglalás kapcsán 2018. január 15-én, kedden Strasbourgban.

Tétlenkedés helyett hatékony fejlesztéspolitika szükséges

Brüsszel – „Az uniós fejlesztéspolitika sikerének mércéje az lesz a jövőben, hogy sikerül-e csökkenteni az elvándorlást a tömeges migrációt kibocsátó országokból” - jelentette ki Hölvényi György, a Fidesz-KDNP képviselője az EU, valamint az afrikai, karibi és csendes-óceáni térség országainak közös parlamenti közgyűlésén Brüsszelben.

Van lehetőség a visszatérésre Szíriába

Brüsszel – „A keresztény híveknek haza kell térniük Szíriába!” – hangsúlyozta Jean-Clément Jeanbart aleppói melkita görögkatolikus érsek, aki Hölvényi György EP-képviselő (Fidesz-KDNP) meghívására látogatott az Európai Parlamentbe. A szíriai egyházi vezető az európai néppárti frakció vallásközi párbeszédért felelős munkacsoportjának meghallgatásán vett részt, amelyen a közel-keleti térség háborús konfliktusaitól szenvedő keresztény közösségek helyzetét vitatták meg a résztvevők.

20 év vallásközi párbeszéd

Zágráb – „A vallásközi párbeszéd szerepe megnőtt a nemzetközi politikában. Érdekes ellentmondás azonban, hogy ez az egyre szélsőségesebb formában megjelenő szekularizációval párhuzamosan történik” – jelentette ki Hölvényi György, az európai néppárti frakció vallásközi munkacsoportjának társelnöke Zágrábban. A néppárti képviselőcsoport december 7–8-án tartja 20. vallásközipárbeszéd-találkozóját a horvát fővárosban.

Az egyházi segélyszervezetek nélkülözhetetlenek az EU fejlesztéspolitikájában

Brüsszel – Az Európai Néppárt vallásközi párbeszédért felelős munkacsoportja szerdán megbeszélést folytatott Ján Figel'-lel, az unió vallásszabadságért felelős különmegbízottjával, valamint a német szövetségi fejlesztési minisztérium magas szintű vezetőjével. A felek egyetértettek abban, hogy az EU nemzetközi fejlesztési politikájában szemléletváltás tanúi vagyunk.

A vallásüldözés az afrikai elvándorlás egyik oka

„A vallási közösségek kulcsszerepet tudnak betölteni a humanitárius válságok kezelésében, valamint a társadalmi béke megteremtésében az instabil és gyenge államokban" – hívta fel a figyelmet Hölvényi György, az Európai Parlament afrikai kapcsolatokért felelős küldöttségének tagjaként az EU és az afrikai, karibi és csendes-óceáni térség parlamenti képviselőinek windhoeki közgyűlésén, Namíbiában.

Párbeszédben a felekezetekkel – Interjú Hölvényi Györggyel

Brüsszel – Budapest – Hölvényi György európai parlamenti képviselővel a vallások közötti párbeszéd fontosságáról, a vallási közösségek közéleti kérdésekben való megszólalásának megítéléséről, a vallásuk miatt üldözöttek küzdelméről és a vallásügyi munkacsoport tevékenységéről beszélgettünk.

Hatékonyabb családpolitikára van szükség Európában

Budapest – 2015. október elsején „A családok jövője – A jövő családjai” címmel tartottak konferenciát az Európai Parlamentben. A rendezvény célja, hogy felhívja a figyelmet az európai demográfiai kihívásokra és a családok kulcsfontosságú szerepére napjaink társadalmában.

Hölvényi György lett az EP vallásközi párbeszédért felelős munkacsoportjának társelnöke

Brüsszel – Hölvényi György kereszténydemokrata európai parlamenti (EP-) képviselőt választotta társelnökévé az Európai Néppárt vallásközi párbeszédért felelős munkacsoportja – közölte kedden a politikus irodája.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Hölvényi György csatornájára