tehetséggondozás

Campus Tolnában

Bonyhád – 113 településről mintegy 700-an tanulnak a hajdani diákja, Petőfi Sándor nevét viselő intézményben. A város szívében, parkosított környezetben, egy helyen van az iskola és a kollégium, körülöttük japánkert, focipálya és Magyarország második legnagyobb fedett atlétikacsarnoka. A gyerekek közel fele kollégista, jellemzően a térség aprófalvaiból érkeznek, nem csekély számban hátrányos helyzetű családokból, de Budapestről és a határon túlról is jelentkeznek a tanulmányi és sportsikerei miatt elismert gimnáziumba.

Tehetségműhely fejlesztés alatt

Szarvas – A Vajda Péter Evangélikus Gimnáziumban több éve eredményes tehetséggondozás zajlik természettudományos területen. Ezt jelzi, hogy az elmúlt időszakban számos sikeres pályázati programot is lebonyolítottunk a Nemzeti Tehetség Program keretében.

Először került megrendezésre evangélikus szervezésben matematika-fizika tábor Bonyhádon

Bonyhád – Az evangélikus iskolák matematikatanárai már évek óta jelzik, hogy szükség lenne matematika – természettudomány tehetséggondozó nyári táborra az érdeklődő diákok számára. A Nemzeti Tehetség Program keretében 2014 végén kiírt pályázat végre lehetőséget adott arra, hogy ez az elképzelés megvalósuljon.

Tehetséggondozás a Nyíregyházi Evangélikus Roma Szakkollégiumban

Nyíregyháza – Továbbtanulási esélyeik javítására tehetséggondozó műhelymunkát szervezett az ERSZK olyan roma fiataloknak, akik érettségit adó középiskolába járnak. A szociokulturális hátrányokkal küzdő, de tehetséges fiatalok kiválasztása a középiskolákban történt.

Elismert szellemi műhely

Bonyhád – Az elmúlt időszakban is szép sikereket ért el a Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium. Az intézményben zajló kimagasló szellemi, tehetséggondozó munka nemcsak megyei, hanem országos szinten is példaértékűnek számít.

Nyári tehetséggondozó tábor volt a Vajda Péter Evangélikus Gimnáziumban

Szarvas – A Vajda Péter Evangélikus Gimnáziumban alig kapták meg a gyerekek bizonyítványukat, máris megtelt újra a suli. A környék általános iskolás tanulóit tehetséggondozó táborba hívták. A tábort vezető tanárok személyes beszámolóját olvashatják – sok képpel!

A színpadon is tündökölnek a tehetséges növendékek

Bonyhád – Hét éve működik a Petőfi Sándor Evangélikus Gimnáziumban a Színes Mímes színjátszó kör Kutnyánszkyné Bacskai Eszter vezetésével. Forrás: teol.hu, szöveg: Vizin Balázs

A Benka igazgatónője, Molnár Istvánné Bonis Bona-díjban részesült – Ígérik: 2020-ig évente plusz egymilliárd forint lesz tehetséggondozásra

Budapest – A Bonis Bona-díjjal a Nemzeti Tehetség Program keretében azokat a pedagógusokat szeretné elismerni az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI), akik a tehetséggondozás területén kiemelkedő teljesítményt nyújtanak. 2014. március 25-én a Duna Palotában az életműdíj, kiváló versenyfelkészítő és kiváló tehetséggondozó kategóriákban osztottak ki elismeréseket. A 63 díjazott között volt Molnár Istvánné a Benka Gyula Evangélikus Általános Iskola és Óvoda igazgatónője is, aki a kiváló tehetségsegítő, tehetséggondozó kategóriában kapta a neves díjat – értesült az evangelikus.hu. Forrás: MTI, EMMI, kormany.hu

Együttműködik a bonyhádi evangélikus gimnázium és a Pannon Egyetem

Bonyhád – A Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium és Kollégium, valamint a Pannon Egyetem (PE) a műszaki és természettudományos képzéseik fejlesztését szolgáló feladataik közös megvalósítására tehetséggondozási tevékenység folytatása céljából együttműködési megállapodást kötött, melyet az intézmények vezetői január 14-én ünnepélyes keretek között írtak alá. Forrás: edupress.hu

Komplex tehetséggondozás kiváló, ötletes programokkal Bonyhádon

Bonyhád – Az ország számos pontjáról érkeztek fiatalok a bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnáziumba, hogy tovább gyarapítsák ismereteiket. Forrás: teol.hu, szöveg: V. B.

Oldalak

Feliratkozás RSS - tehetséggondozás csatornájára