szerencsejáték

Játék határokkal: általános és középiskolák pályázhatnak a játékszenvedély megelőzéséért

Budapest – A fiatal generációt is veszélyezteti a szerencsejáték-függőség, ezért az Ökumenikus Segélyszervezet a Szerencsejáték Zrt. támogatásával különös figyelmet fordít a diákok védelmére. Játék határokkal programjuk keretében eddig összesen 35 iskolában és tanodában tartottak prevenciós osztályfőnöki órákat és klubfoglalkozásokat – mintegy 1700 diákot érve el. Nyílt pályázat útján most újabb 12 iskola csatlakozhat és nyerhet el bruttó 800 ezer forintos támogatást a Nemzeti Népegészségügyi Központ által is ajánlott program megvalósítására.

Hét városban bővül információs pontokkal a Játék határokkal program

Budapest – Friss internetes felmérés: a megkérdezettek jelentős része még mindig csak rossz szokásként tekint a szerencsejáték-függőségre. Pedig az egyik legsúlyosabb szenvedélybetegség, az ebben szenvedők elszigetelődnek és egyedül szinte soha nem képesek kiutat találni.

A legtöbb gyerek nem látja a szerencsejáték-függőség tényleges veszélyeit

Orosháza – A szerencsejáték-függőség elleni küzdelem jegyében tartott szakmai napot az Ökumenikus Segélyszervezet és a Szerencsejáték Zrt., melyen a Játék határokkal című közös projektjük több éves, a prevenció és a kezelés területén szerzett tapasztalatait osztották meg a helyi szervezetekkel.

’Játék határokkal’- újabb településeken folytatódik a szerencsejáték-függőség veszélyeire felhívó modellprogram

Budapest – Miskolc, Orosháza, Szolnok, Martfű valamint Olaszliszka általános és középiskolái vesznek részt az Ökumenikus Segélyszervezet és a Szerencsejáték Zrt. közös, immár több régióra is kiterjedő, a szerencsejáték-függőség veszélyeire felhívó programjában.

’Játék határokkal’ – Két esztendő mérlegén a szerencsejáték-függőség veszélyeire figyelmeztető modellprogram

Budapest – A legkiemelkedőbb szakértők részvételével szervezett konferenciát a játékszenvedélyről 2014. október 16-án az Ökumenikus Segélyszervezet Debrecenben. A program során második alkalommal megrendezett, 100 pedagógus, szociális munkás és a téma iránt érdeklődők részvételével zajló szakmai napon újra felhívták a figyelmet, hogy a játékszenvedély milyen jelentős veszély a fiatal korosztályra és hogy a prevenció milyen fontos az eddig még kevésbé figyelt probléma megoldásában.

Pozitív alternatívák a játékszenvedéllyel szemben

Budapest – Várakozáson felüli számú, több mint 60 pályamű érkezett az Ökumenikus Segélyszervezet és a Szerencsejáték Zrt. „Játék határokkal” című szerencsejáték-függőségi prevenciós modellprogramjának keretében kiírt szemléletformáló pályázatra.

’Játék határokkal’ - Összefogott az Ökumenikus Segélyszervezet és a Szerencsejáték Zrt. a játékfüggőség elleni küzdelemben

Debrecen – Pedagógusok, szociális munkások, egyetemi hallgatók és a téma hazai szakértői gyűltek össze a játékszenvedélyről 2013. május 31-én, pénteken szervezett szakmai napon Debrecenben. Az Ökumenikus Segélyszervezet és partnere, a Szerencsejáték Zrt. által szervezett rendezvény célja a tapasztalatcsere és a figyelemfelhívás volt. A kezdeményezés helyszínválasztásához az az egyedülálló, 3 éves játékfüggőségi modellprogram szolgált apropóul, amit Debrecen városban indított el közösen a két szervezet a közelmúltban. Szöveg: segelyszervezet.hu. Fotó: Máthé András
Feliratkozás RSS - szerencsejáték csatornájára