lepra

„A lepra nem az, aminek gondolod!” – Közgyűlést tartott a magyar Lepramisszió

Budapest – „A lepra nem az, aminek gondolod!” – ez volt a mottója az idei év Leprások világnapjának világszerte, így hazánkban is. A Lepramisszió arra kérte előzetesen támogatóit és a különböző felekezetek egyházközségeit országszerte, hogy január 26-án emlékezzenek meg a világ leprabetegeinek ügyéről, és ha lehetséges, adományaikkal támogassák a közöttük folyó gyógyító missziót.

„Köszönjük, magyar Lepramisszió!”

Shahdara – „Köszönjük, magyar Lepramisszió!” – ez a felirat fogadta 2015 decemberében Indiában a Delhi melletti Shahdara lepramissziós kórházba érkező magas rangú vendégeket. Átadási ünnepségre gyűlt össze az Indiai Lepramisszió vezetősége, távoli más leprakórházak vezetői és a helyi önkormányzat képviselője, no meg a kórház dolgozói. Ekkor került sor annak a beruházásnak az átadására, amely a kicsiny Magyarország Lepramissziójának adománya volt Shahdarának.

Imádságban született misszió

Budapest – „A Lepramisszió csupa jó dologról adhat hírt: maga a gyógyítás is nagy-nagy öröm, emberek élete teljesen rendeződik, csupa sikertörténet. Éppen azért fontos minden kicsi segítség, mert óriási változásokat visz végbe” – fogalmazott a reformatus.hu kérdésére Riskóné Fazekas Márta, a misszió igazgatója. Január utolsó vasárnapja a leprások világnapja. Ennek apropóján ismerkedünk meg egy kicsit részletesebben a magyarországi Lepramisszió munkájával, aktuális tevékenységeivel.

Kínaiak érdeklődnek a hazai Lepramisszió iránt

Budapest – Három napon belül két kínai delegációval is találkozott a Lepramisszió vezetősége, illetve támogatói Budapesten. Ennek oka az, hogy 2013. szeptember 16-19-ig került megrendezésre Brüsszelben a világ összes lepraszervezetének, az ILEP-nek kongresszusa, több, mint 800 delegátus részvételével. Az ezen részt vett kínai küldöttségek ezt követően ellátogattak a magyar Lepramisszióba, mivel 5 éve támogatjuk a Jünnan-tartománybeli Xishuangbanna terület lepramunkáját. Forrás: reformatus.hu, szöveg: Riskóné Fazekas Márta

Tavaszi csendesnapot tartott a Lepramisszió – Kurátorrá választották dr. Blázy Árpádné kelenföldi evangélikus lelkészt

Törökőr – 2013. május 27-én tartotta tavaszi tavaszi csendesnapját és közgyűlését a Lepramisszió a törökőri református gyülekezet templomában. Forrás: baptist.hu, szöveg: Riskóné Fazekas Márta
Feliratkozás RSS - lepra csatornájára