Monok

Istenben hinni jó!

Láthatóan evangélikus – Mai evangélikus arcképcsarnok. Ismerje meg egy-egy gyülekezeti tag gondolatán keresztül az evangélikus egyház mai színességét.

Örömmel járok az istentiszteletre

Láthatóan evangélikus – Mai evangélikus arcképcsarnok. Ismerje meg egy-egy gyülekezeti tag gondolatán keresztül az evangélikus egyház mai színességét!

Kossuthos hagyományok – monoki emléktúra

Nyíregyháza – Monok – A Nyíregyházi Evangélikus Kossuth Lajos Gimnázium diákjai minden évben ellátogatnak Monokra, Kossuth Lajos szülőházához, hogy így tisztelegjenek névadójuk előtt. Az egyik diák, Gerzsenyi Réka beszámolóját adjuk közre.

Kettős ünnep Tokaj Hegyalján – Imaházat szenteltek és lelkészt iktattak Monokon

Monok– A pünkösdi hétvégére a szokásosnál is jobban készültek a hegyaljai evangélikus gyülekezetek, ugyanis Pünkösd valóságát és üzenetét kettős ünnepen élhette meg mindaz, ki evangélikusnak vallja magát ezen a vidéken.

Meggyújtották a harmadik adventi gyertyát Monokon a Fő téren

Monok – 2013. december 15-én a monoki Fő téren az egyházak képviselőinek szolgálatával meggyújtották a harmadik gyertyát is az adventi koszorún. Monok község Facebook profiljában láthatóak az erről készült felvételek. Egyházunk részéről Asztalos Richárd lelkész volt jelen az alkalmon. Forrás: facebook.com

Vasárnapi körút: Tokaj-hegyalján szolgált dr. Fabiny Tamás püspök – Képriport!

Asztalos Richárd beosztott lelkész a Tokaj és környéke Evangélikus Egyházközséget gondozza immáron három éve. Tokajon (ahol a parókiai is van) kívül hét kicsiny szórványgyülekezet evangélikusainak lelkes lelkipásztora. Vasárnaponként száz kilométert autózik, hogy összesen száz embernek prédikálhasson. Fabiny Tamás püspök egy ilyen útra szegődött a fiatal lelkész mellé június 2-án: Tokaj, Tállya, Hernádbűd, Abaújszántó, Monok. Szöveg és fotó: Horváth-Hegyi Áron, Facebook.com
Feliratkozás RSS - Monok csatornájára