Esperesi Tanács

Milyen hatása van a járványhelyzetnek a gyülekezetekben? – Online ülésezett az esperesi tanács

Budapest – Egyházunk esperesi kara évenként négyszer ülésezik. Ha a helyzet engedte volna a személyes jelenléttel megtartott alkalmat, az előzetes tervek szerint Békéscsabán találkozták volna. A járványhelyzetre tekintettel azonban a találkozást végül – idén már harmadszor – online térbe helyezték át.

Ülésezett az esperesi tanács Balatonszárszón

Balatonszárszó – Az esperesi tanács hagyományos szeptemberi ülésére nem hagyományos helyszínen, hanem Balatonszárszón került sor. A vasárnap este érkezők informális találkozása után hétfő reggel kezdődött Aradi András áhítatával a megbeszélés.

A zsinat előtt az esperesi tanács is megtárgyalta az állammal kötendő szerződést

Budapest – Baranyay Bence hatodéves teológushallgató áhítatát követően kezdődött 2019. február 19-én a Deák téren az esperesi tanács ülése. Az alkalmon az 1%-os kampány, a gyülekezeti munkatársak képzése, a lelkészi életpályamodell (LÉM) és a Magyar Falu Program kérdései mellett az állammal kötendő megállapodás előkészületeiről is szó esett.

Ülésezett az esperesi tanács

Szarvas – Aradi András lett az esperesi tanács titkára, és az esperesek szándékukat fejezték ki, hogy a zsinati előkészítő munkában, különösen is a stratégiai kérdések terén ezentúl elmélyültebben részt kívánnak venni, ezért a tanácskozások alkalmait a zsinati ülésekhez igazították – többek között ezek voltak azok a legfontosabb döntések, amelyek 2018. november 20-án Szarvason születtek az esperesi tanács ülésén.

Stafétaátadás az esperesi tanácsban

Kiskőrös – A Magyarországi Evangélikus Egyház Esperesi Tanácsa az egyházmegyékben zajlott választás után Kiskőrösön tartotta soron következő ülését 2018. május 22-én. Az alkalmon Lupták György vendéglátó esperes vezetésével bemutatkozhattak egymásnak a régi és új esperesi gárda tagjai.

Bonyhádon üléseztek egyházunk esperesei

Bonyhád – A bonyhádiak vendégszeretetét élvezték a Magyarországi Evangélikus Egyház esperesei, 2017. október 21-én tartott megbeszélésükön. A nap Aradi András esperes áhítatával kezdődött.

Révfülöpön tanácskoztak az evangélikus esperesek

Révfülöp – Az Ordass Lajos Evangélikus Oktatási Központban ülésezett 2017. szeptember 11-én és 12-én a Magyarországi Evangélikus Egyház Esperesi Tanácsa. Az együttlét Polgárdi Sándor esperes áhítatával kezdődött, majd a tervezett választási törvénymódosítás megbeszélésére került sor dr. Lackner Pálnak, a Püspöki Tanács titkárának felvezetésében. Ugyancsak az ő közreműködésével beszélték meg a hitoktatással kapcsolatban felmerülő kérdéseket, a finanszírozást, a főállású hitoktatók problémáit.

Tanácskoztak az esperesek

Győr – A Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület Püspöki Hivatala fogadta tanácskozásra 2016. november 22-én egyházunk esperesi karát. A napot Aradi András esperes áhítatával kezdték a grémium tagjai.

Pápán ülésezett a Magyarországi Evangélikus Egyház Esperesi Tanácsa

Pápa – Pápán tartotta a Magyarországi Evangélikus Egyház Esperesi Tanácsa soron következő ülését, 2013. június 3. és 4. között. Forrás: MTI, kormany.hu, evangelikus.hu
Feliratkozás RSS - Esperesi Tanács csatornájára