Ökumenikus Segélyszervezet

Árvízkárosult székelyföldi településeken nyújt segítséget az Ökumenikus Segélyszervezet

Az összesen mintegy félmillió forint értékű adományt a lakótérben keletkezett árvízkárok helyrehozatalára tudják fölhasználni a támogatott családok.

A Magyar Unitárius Egyház is csatlakozik az Ökumenikus Segélyszervezet országos felhívásához

Az adománygyűjtés a háború után visszatelepülő iraki családokat segíti, kiemelt figyelmet fordítva az üldözött keresztényekre.

Látványos flashmobbal hívtak adományozásra az Ökumenikus Segélyszervezet futói

Budapest – Thuróczy Szabolcs, Kiss Gergely, Rátonyi Kriszta és Iain Lindsay brit nagykövet is a rászoruló gyerekekért állt rajthoz a hétvégi maraton- és félmaraton-futóversenyen.

Egyedülálló egészségfejlesztő program az Ökumenikus Segélyszervezet központjaiban

Szendrő – Újabb mérföldkőhöz érkezett az Ökumenikus Segélyszervezet 2016 elején indított egészségfejlesztő programja. A Roche Magyarország Kft. által támogatott, egyedülálló projekt keretében a segélyszervezet családokat és gyermekeket segítő központjai sorra bővülnek az egészség megőrzését segítő beruházásokkal, berendezésekkel. Cél, hogy a karitatív szervezet intézményeiben élő, illetve oda járó nehéz sorsú családok is esélyt kaphassanak az egészséges életmód tanulására, gyakorlására.

Folytatódnak az Ökumenikus Segélyszervezet határon túli karácsonyi segélyakciói

Budapest – Folytatva az elmúlt évek hagyományait idén is gondol a határon túli rászorulókra az Ökumenikus Segélyszervezet. A szeretet.éhség. országos adventi pénzadománygyűjtéshez kapcsolódva Kárpátalján, Erdélyben és a Vajdaságban is segít a magyar karitatív szervezet.

Januárra újra gyűjtést szervez a Karitatív Tanács Kárpátalja megsegítésére

Budapest – Januárban újra országos gyűjtést tartanak a Karitatív Tanács tagszervezetei a Kárpátalján és a Kárpátokon túl élők megsegítésére – közölte Soltész Miklós, a tanács elnöke, egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár, a szervezet keddi tanácskozása után tartott sajtótájékoztatón Budapesten.

Fabiny Tamás püspök fogadta az Egyházak Világtanácsa főtitkárát

Budapest – Dr. Olav Fykse Tvit, a genfi székhelyű Egyházak Világtanácsa norvég főtitkára delegáció élén Magyarországra látogatott, hogy a menekültek helyzetéről és a közöttük végzett egyházi szolgálatról tájékozódjon. 2015. szeptember 26-án, szombaton az Északi Evangélikus Egyházkerület székházában fogadta őt Fabiny Tamás, egyházunk diakóniai kapcsolatokért is felelős püspöke és Buda Annamária diakóniai osztályvezető.

Étel, Otthon és Esély a rászorulóknak a 1353-as Adományvonal hívásával

Budapest – 2012. december 2-án, advent első vasárnapján, pontosan 13.53 órakor gyújtották meg a lángot az adventi koszorú első gyertyáján az Ökumenikus Segélyszervezet 17. alkalommal meghirdetett Országos Adventi Pénzadománygyűjtését bemutató sajtótájékoztatón. Az ünnepi gyertyaláng üzenete így kapcsolódik össze azzal a 1353-as Adományvonallal, melynek hívásával az Ökumenikus Segélyszervezet egész éves, rászorulókért végzett munkáját lehet támogatni.Forrás: segelyszervezet.hu

Ökumenikus Segélyszervezet: Az ismert sportolók Koko vezetésével népszerűsítették az adománykuponokat

Rendhagyó sajtóesemény keretében indította el idén is a Tesco és az Ökumenikus Segélyszervezet azt a nagyszabású adománygyűjtő akciót, amely december 31-ig tart a Tesco összes magyarországi üzletében. A pénztáraknál kihelyezett 200 forintos kuponok megvásárlásával bárki csatlakozhat az Ökumenikus Segélyszervezet „szeretet.éhség.” mottójú országos adventi pénzadománygyűjtéséhez, és támogathatja a nélkülöző családokat segítő egész éves munkát. Idén a gyűjtés első két napján, november 26–27-én közel egymillió forint már össze is gyűlt. A kuponokat kizárólag a Tesco áruházak kasszájában lehet megvásárolni, egészen az év utolsó napjáig. Forrás: segelyszervezet
Feliratkozás RSS - Ökumenikus Segélyszervezet csatornájára