Győrújfalu

Sátoros ünnep – Hetvenéves a győrújfalui evangélikus templom

Győrújfalu – Templomuk felszentelésének hetvenedik évfordulóját ünnepelték a Győrújfalui Evangélikus Egyházközség és Szigetközi Misszió tagjai 2020. június 20-án, szombaton. A jubileum alkalmára a közösség egy új, Johannus-gyártmányú, két manuálos digitális orgonával is gazdagodott, amelyre Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület püspöke kérte Isten áldását. A hálaadó istentiszteletet és a további programokat a mintegy két éve önálló gyülekezet rendezvénysátrában tartották.

Pünkösdi öröm a Szigetközben

Győrújfalu – 2019 pünkösd vasárnapján, régóta várt örömünnepre gyülekezhettek össze a győrújfalui evangélikusok. A konfirmációi vizsgával egybekötött ünnepi istentiszteleten öt konfirmandus adott számot Isten igéjének és az egyház tanításának ismeretéről, illetve vallotta meg hitét az apostoli hitvallás és a konfirmációi vallástétel szavaival.

Isten életmentő segítségére szorulunk – Parókiaszentelés Győrújfalun

Győrújfalu – Az idén hetedik alkalommal megrendezett győrújfalui gyülekezeti találkozó keretében szentelte fel Kiss Miklós győr-mosoni esperes a korábbi iskolaépületből kialakított új parókiát 2018. augusztus 25-én.

Missziói gyülekezet indult Győrújfalun

Győrújfalu – A Győrújfalui Evangélikus Leányegyházközség lett a központja az idén nyáron induló szigetközi missziói munkának. Koch Szilvia megbízott missziói lelkészt 2018. július 1-jén, a vasárnapi istentisztelet keretében állította szolgálatba a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület püspöke, Szemerei János.

A siker titka, hogy szeressük az embereket…

Nagykanizsa – Kórustalálkozók, egyháztörténeti előadások, gyülekezeti összejövetelek és egy-egy beszélgetés emlékét őrzi kétéves nagykanizsai szolgálatáról Koch Szilvia. Az evangélikus lelkész július elsejétől Győrújfaluban folytatja munkáját, a kanizsai hívektől 2018. június 17-én búcsúzik el.

„Isten műhelye lesz ez a terület” – Gyülekezeti napot tartottak Győrújfaluban

Győrújfalu – A győrújfalui evangélikus leányegyházközség 2012-ben kezdte el temploma, gyülekezeti háza és más épületei felújítását. Az elvégzett munkákat azóta minden évben gyülekezeti találkozó keretében ünnepelték meg. Idén szeptember 5-én ismét hálaadó alkalmat tartottak, amelyen Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület püspöke hirdette Isten igéjét.

Tanítólakásból gyülekezeti vendégház lett

Győrújfalu – A Győrhöz tartozó győrújfalui evangélikus leányegyházközségben gyülekezeti vendégházat szentel fel 2013. június elsején, a második győrújfalui evangélikus találkozó alkalmából Kiss Miklós, a Győr-Mosoni Egyházmegye esperese. Forrás: Evangélikus Élet
Feliratkozás RSS - Győrújfalu csatornájára