Stermeczki András

„Valami véget ér, kezdődik más talán…” – Pünkösdi búcsú Dunaújvárosban

Dunaújváros – A Dunaújváros-Kisapostagi Társult Evangélikus Egyházközség életében érdekes búcsú volt pünkösd második ünnepén. Történt ugyanis, hogy kilenc hónappal ezelőtt az itt szolgáló lelkész, Stermeczki András és hitoktató felesége, Krisztina Stuttgartba utazott a Kőrösi Csoma Program (KCSP) keretében nyert ösztöndíjjal. A helyettesítést a Duna másik oldaláról vállalták.

Fiatal családok hétvégéje volt Creglingenben

Creglingen – A Württembergi Magyar Protestáns Gyülekezetben a Kőrösi Csoma Program (KCsP) munka zárásaként aktív és vidám hétvégét szerveztünk a bajor határ közelében, ahol majd negyven fővel igyekeztünk közönségből közösséggé kovácsolódni – írta Stermeczki András szerkesztőségünkhöz eljuttatott beszámolójában. Az alábbiakban a lelkész személyes gondolatait közöljük.

Hatvanadik alkalommal rendezték meg az Európai Magyar Evangéliumi Ifjúsági Konferenciát

Holzhausen – Holzahusenben a jubileumi 60. Európai Magyar Evangéliumi Ifjúsági Konferencián, előtte pedig a Nyugat Európai Protestáns Presbiteri konferencián vett részt Stermeczki András lelkész. Erről küldött szerkesztőségünknek személyes beszámolót.

A külügyminiszter Stuttgartban megkoszorúzta Mindszenty József szobrát

Stuttgart – A tavasz első napján, 2019. március 1-jén Stuttgartba látogatott Szijjártó Péter külügyminiszter. A történelmi Magyarországon kívül, ugyanis a Baden-Württemberg fővárosában található – Klaus remete, a későbbi Flüei Szent Miklós tiszteletére szentelt – római katolikus templom előtt állítottak először szobrot a mártír emlékű püspöknek, Mindszenty Józsefnek, kinek boldoggá avatása folyamatban van.

Karácsony éjjel a stuttgarti főpályaudvaron

Stuttgart – A Németországi Protestáns Egyház (EKD) szervezésében 2018 karácsonyának éjjelén nemzetközi istentiszteletre hívtak Stuttgart főpályaudvarára, ahol fúvószenekar és több lelkész szolgálatával ünnepeltük Jézus születésének csodáját – tájékoztatta szerkesztőségünket Stermeczki András lelkész, aki jelenleg a Kőrösi-program támogatásával Németországban végez szolgálatot.

70 éves jubileum, konferencia és hálaadás Stuttgartban

Stuttgart – November második hétvégéjén grandiózus programsorozat keretében ünnepelt a Württembergi Magyar Protestáns Gyülekezet. A konferencia témája az Ora et labora volt.

A lelkész-ninja lenyűgöző teljesítményt nyújtott a selejtezőben – Itt újranézheti, hogyan ment végig a pályán!

Budapest – Dunaújváros – Stermeczki András evangélikus lelkész elárulta, hogy a hétköznapokban nemcsak az a feladata, hogy a templomban szolgáljon, hanem úgy érzi, ki is kell lépnie az épület falain kívül, és inspirálnia kell az embereket. Erős vár a mi Istenünk!

Evangélikus lelkész is szerepel a Ninja Warrior új évadában

Budapest – Stermeczki András is szerepel a 2018-as Ninja Warrior Hungary műsorában, amelynek első adása 2018. október 8-án 19 órakor lesz látható a TV2-n. Szurkoljunk együtt, hogy az evangélikus lelkész továbbjusson az adásban! A megmérettetés előtt motivációjáról és érzéseiről kérdeztük.

A „legek” városában

Ulm – Szeptember 23-án Ulmban és környékén élő magyar protestánsok számára rendeztek kirándulást városnézéssel, istentisztelettel és agapéval.

Bemutatkozott Heilbronnban a Stermeczki házaspár

Stuttgart – A württembergi magyar protestánsok második otthonában, a heilbronn-sontheimi Matthäuskirchében 2018. szeptember 16-án úrvacsorai istentisztelet,majd agapé volt. Az alkalom után az első egyházi küldetésben szolgáló Kőrösi Csoma Sándor programban (KCSP) részt vevők bemutatkozására is sor került.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Stermeczki András csatornájára