Stermeczki András

„Egyértelmű volt, hogy összeházasodunk!” – Stermeczki András és felesége vallottak kapcsolatukról

Dunaújváros – A 2021-es év házasság hete rendezvényeit nem lehet jelenléti alkalmakkal szervezni, ezért a Dunaújvárosi Evangélikus Egyházközség tagjai kisfilmeket készítenek a gyülekezetükben élő házaspárokkal. Legújabb videófilmjükben a lelkészük, Stermeczki András és felesége, Krisztina mutatkoztak be, akik 27 év pár csodálatos emlékét osztották meg a nézőkkel. Az interjút lányuk, Boglárka készítette.

A dunaújvárosi evangélikus templomról nyilatkozott Stermeczki András lelkész

Dunaújváros – Ahogyan arról korábban hírt adtunk, bekerült a Dunaújvárosi Települési Értéktárba a helyi evangélikus templom, amelyről 2021. január 25-én egy sajtótájékoztatón számolt be Stermeczki András lelkész. Pár nappal később a Karc FM is megkérdezte őt erről az alábbi interjúban.

Bekerült az evangélikus templom a Dunaújvárosi Települési Értéktárba

Dunaújváros – Három új elemmel bővült a Dunaújvárosi Települési Értéktár. A részletekről sajtótájékoztatón számoltak be az érintettek, 2021. január 25-én, az evangélikus templomban.

Falra mászik a ninja tiszteletes

Dunaújváros – Stermeczki András evangélikus lelkész még 2018-ban a TV2 egyik nagy sikerű műsorában, a Ninja Warriorban mérette meg magát az igen nehéz akadálypályán. 2021. január 9-én a Tények Plusz adásában szerették volna a lelkész egy napját nyomon követni. Bemutatták, hogy az „Isten sokoldalú követe” milyen örökmozgó: felmászik a templom falára épített mászófalon, a hittanórák után focizik egyet a gyerekekkel, aztán a hívei idősebb tagjaihoz igyekszik: házhoz megy a vírus miatt egy imádságra. Ha ez még mind nem lenne elég, bárki megnézheti a lelkész 650 darabból álló, különleges matchbox gyűjteményét, amit hol máshol, mint a templomban állítottak ki.

Játékkiállítás nyílt a dunaújvárosi evangélikus templomban

Dunaújváros – Saját gyűjteményének darabjait mutatja be az evangélikus templomban és a YouTube-csatornán Stermeczki András lelkész, aki utoljára tíz évvel ezelőtt mutatta be 50 éve gyűjtött játékait először a nagyközönségnek. A játékkiállítás mellett továbbra is látogatható a templomban az ősszel megnyitott Rohó „Tengelyek” című alkotás is.

Adventi zarándoklat Dunaújvárosban, karantén idején – Folyamatosan frissül!

Dunaújváros – Stermeczki András dunaújvárosi evangélikus lelkész virtuális sétára invitálja a helyieket és az Evangélikus.hu olvasóit. Rendhagyó adventi naptárának első részét osztjuk meg most és ígérjük, hogy a tervezett sorozat többi tagját is ehhez a cikkünkhöz hozzáfűzzük majd.

„Talán várakoztatja őket?” (Lk 18,7)

Te talán szeretsz várakozni? Várakozni jó? Számomra a várakozás általában a zárt ajtókat jelenti. Gyakran tábla is szerepel az ilyen ajtókon: Kérjük, kint várakozzon!

Mi az Isten? – Rohonczi ROHÓ István „Tengelyek” című kiállításának megnyitójára

Dunaújváros – Ahogyan arról honlapunkon már hírt adtunk, új, önálló kiállítással jelentkezik Rohonczi ROHÓ István. A dunaújvárosi művész-tanár plasztikáiból Tengelyek címmel nyílt tárlat az evangélikus templom közösségi termében, 2020. október 16-án. Az alábbiakban Stermeczki András lelkész megnyitó beszédét adjuk közre. A képeken az előző kiállítás búcsúja (Kelemen Marián Éva) és Rohonczi István kiállításának építése, a Quintia zenekar kis koncertje a megnyitón és maga a kiállításmegnyitó látható.

Önjelölt sztárok vagy kiválasztott hősök, cirkuszoló celebek vagy szelíd forradalmárok?

Dunaújváros – Önjelölt sztárok vagy kiválasztott hősök, cirkuszoló celebek vagy szelíd forradalmárok? Ez itt a kérdés ma, mikor október hónap elején a hősökre tekintünk. A hősökre, akik életüket adták 1848-49-ben, 1956. október 23-án, és hittel küzdöttek 1517. október 31-én is! Nem az a kérdés, hogy vannak-e hasonlók közöttünk, hanem az, hogy van-e egyáltalán oly bölcs többség, kik egyáltalán továbbadják a 171, 64 és 503 évvel ezelőtti áldozatok emlékét és értékét?

Maszk 2.0

„Amit szem nem látott, fül nem hallott, és ember szíve meg sem sejtett, azt készítette el Isten az őt szeretőknek.” 1Kor 2,9

Oldalak

Feliratkozás RSS - Stermeczki András csatornájára