Stermeczki András

Karácsony éjjel a stuttgarti főpályaudvaron

Stuttgart – A Németországi Protestáns Egyház (EKD) szervezésében 2018 karácsonyának éjjelén nemzetközi istentiszteletre hívtak Stuttgart főpályaudvarára, ahol fúvószenekar és több lelkész szolgálatával ünnepeltük Jézus születésének csodáját – tájékoztatta szerkesztőségünket Stermeczki András lelkész, aki jelenleg a Kőrösi-program támogatásával Németországban végez szolgálatot.

70 éves jubileum, konferencia és hálaadás Stuttgartban

Stuttgart – November második hétvégéjén grandiózus programsorozat keretében ünnepelt a Württembergi Magyar Protestáns Gyülekezet. A konferencia témája az Ora et labora volt.

A lelkész-ninja lenyűgöző teljesítményt nyújtott a selejtezőben – Itt újranézheti, hogyan ment végig a pályán!

Budapest – Dunaújváros – Stermeczki András evangélikus lelkész elárulta, hogy a hétköznapokban nemcsak az a feladata, hogy a templomban szolgáljon, hanem úgy érzi, ki is kell lépnie az épület falain kívül, és inspirálnia kell az embereket. Erős vár a mi Istenünk!

Evangélikus lelkész is szerepel a Ninja Warrior új évadában

Budapest – Stermeczki András is szerepel a 2018-as Ninja Warrior Hungary műsorában, amelynek első adása 2018. október 8-án 19 órakor lesz látható a TV2-n. Szurkoljunk együtt, hogy az evangélikus lelkész továbbjusson az adásban! A megmérettetés előtt motivációjáról és érzéseiről kérdeztük.

A „legek” városában

Ulm – Szeptember 23-án Ulmban és környékén élő magyar protestánsok számára rendeztek kirándulást városnézéssel, istentisztelettel és agapéval.

Bemutatkozott Heilbronnban a Stermeczki házaspár

Stuttgart – A württembergi magyar protestánsok második otthonában, a heilbronn-sontheimi Matthäuskirchében 2018. szeptember 16-án úrvacsorai istentisztelet,majd agapé volt. Az alkalom után az első egyházi küldetésben szolgáló Kőrösi Csoma Sándor programban (KCSP) részt vevők bemutatkozására is sor került.

Mi is az a KCSP?

Budapest – 2018. augusztus 21–24. között a Nemzetpolitikai Államtitkárság szervezésében Stermeczki András lelkész és felesége, valamint dr. Pőcze István lelkész részt vettek az idei Kőrösi Csoma Sándor Programban (KCSP) és Petőfi Sándor Programban (PSP) részt vevők felkészítő kurzusán. Az állami ösztöndíjjal való élés nagy lehetőség egyházunk számára, hiszen állami támogatással végezhetnek a pályázók lelkészi- illetve hitoktatói munkát külhonban. Szerkesztőségünk információi szerint Stermeczki Andrásék Németországba, Pőcze István Svédországba indul. Stermeczki András lelkész személyes beszámolóját olvashatják.

Stermecki András és a Ninja Warrior

Dunaújváros – Négy gyermek édesapja, eredeti végzettsége építőmérnök. Rendszeresen fut, néha maratont is, hegyet, néha falat mászik, most pedig a Ninja Warriorban méretteti meg magát. Ki az? Akár hiszi, akár nem, Dunaújváros evangélikus lelkésze, Stermeczki András a helyes megfejtés.

Evangélikus nindzsa az oltár mögül

Dunaújváros – A TV2 egyik nagy sikerű műsora a Ninja Warrior, amely idén új részekkel jelentkezik. Nem egy mindennapi versenyzőt láthatunk majd a képernyőn, Dunaújváros evangélikus lelkésze, Stermeczki András is megméreti magát az igen nehéz akadálypályán.

Ökumenikus imahét evangélikus lelkészek szemével – Pozitívumok és negatívumok

Vasárnap ismét elkezdődik az Ökumenikus imahét. Evangélikus lelkészeket kértünk meg arra, hogy osszák meg gondolataikat velünk ezzel kapcsolatban. Meséljenek pozitív élményeikről, negatív tapasztalataikról, mondják el, településükön milyen különlegességei vannak a más felekezetekkel együtt töltött időszaknak. Vigyázat! Őszinte vallomások következnek!

Oldalak

Feliratkozás RSS - Stermeczki András csatornájára