családi nap

Mennyei szervezés – Családi gyülekezeti napot rendeztek Tésen

Tés – 2018. augusztus 26-án a szervezők borús tekintettel nézték az esőt hozó felhőket és a hőmérők erőteljes lehűlést mutató értékeit, aztán gyors döntéssel lemondták a délutánra meghirdetett családi napot. „Ami lassan jön, jobban várod, ami késik, jobban kívánod” (Evangélikus énekeskönyv, 340/4.) – írja egyik szép énekünk. A tésieknek két hetet kellett várniuk, hogy immár ragyogó napsütésben összegyűlhessenek a minden évben megrendezett családi programra, mely egyben a nyári hittantábor résztvevőinek a találkozója is.

25 éve töretlenül – Csendesnap Nyírteleken

Nyírtelek – Negyed évszázada minden év augusztus 20-án csendesnapot tartanak a nyírteleki Filadelfia Evangélikus Egyházközségben. Ez évben a bibliafordítás missziója volt a fő téma, és az Útmutató kiírt igeversei alapján szólt Greizer Miklós Isten munkatársainak öröméről, majd feleségével Greizer Zsófiával együtt beszámoltak a csendes-óceáni Vanuatu országában végzett küldetésükről.

„Testvérek vagyunk” – Családi nappal zárták a tanévet a kaposvári evangélikusok

Kaposvár – Családi istentisztelet, keresztelő, meseszínház, ugrálóvár, trambulin, arcfestés, csillámtetkó, vattacukor, egy finom pörkölt és több száz palacsinta várta azokat a családokat, akik 2018. június 10-én, vasárnap ellátogattak a kaposvári evangélikus gyülekezetben megrendezésre kerülő családi napra.

Családi missziói nap a Déli Evangélikus Egyházkerületben

Budapest – „Ti kinek mondotok engem?” mottóval kerül megrendezésre a családi missziói nap a Déli Evangélikus Egyházkerületben 2018. május 21-én Pestszentimrén. A részleteket a plakáton olvashatják.

Napfényes idő, finom illatok, családias légkör – Ökumenikus családi nap volt Tabon

Tab – Második alkalommal rendezték meg a Családjaink együtt a közösségben elnevezésű ökumenikus családi napot, melynek helyszíne idén a tabi evangélikus templom és templomkert volt. Az alkalom 2017. szeptember 23-án Sándor Zoltán lelkipásztor igei intonációjával indult.

Keresztény közösségbe tartozni – Családi nap Mandabokorban

Mandabokor – Nem csak egyszerű szombati napnak ígérkezett 2017. szeptember 9-e azoknak az embereknek, akik Mandabokor felé vették az irányt. Újra eljött a napja annak, hogy az Imaház termeit, udvarának minden négyzetcentiméterét megtöltsük kicsikkel, kicsit nagyobbakkal és nagyokkal az évente megrendezendő családi nap alkalmából.

Szólunk! – A kőbányai Óhegyen városmissziói és családi napot tartottak – VIDEÓKKAL!

Budapest – Megtelt a kőbányai Óhegy park evangélikusokkal 2017. szeptember 16-án. A Pesti Evangélikus Egyházmegye, a Kőbányai Evangélikus Egyházközség, a X. kerületi Kőbányai Önkormányzat, a KÖSZI – a keresztény önkéntesek csapata –, a Reformáció 2017 és az Erős Vár FC támogatásával rendezték meg Szólunk! címmel a városmissziói és családi napot. Remek programokkal várták az érdeklődő családokat és egyedülállókat, nem csak az egyháztagokat és gyülekezeti tagokat, hanem kicsiket és nagyokat, szomorúakat és vidámakat egyaránt.

Ünnep családias hangulatban – Programok sorozata a reformáció kezdetének ötszázadik évfordulójáig

Zalaistvánd – A reformáció kezdetének ötszázadik évfordulója jegyében rendeztek családi napot az egykori evangélikus elemi iskola udvarán vasárnap.

Reformációi családi napot tartottak Bakonytamásiban

Bakonytamási – Sokszínű és minden korosztályt megszólító programmal emlékeztek a reformáció indulásának ötszázadik évfordulójára 2017. szeptember 9-én, szombaton Bakonytamásiban. Az együtt töltött délután Hathalomban kezdődött. Megemlékeztek Ihász Lajos egykori egyházkerületi felügyelőről az Ihász és Jókay családok sírkertjében, amely a Reformáció Emlékbizottság és a bakonytamási önkormányzat jóvoltából az idei évben megújulhatott.

Ahol mindenkit kifestettek – Reformációi családi napot tartottak Debrecenben

Debrecen – Bár Debrecen városában több gyülekezet is tervezett gyülekezeti napot tartani a múlt szombaton, többségüket a májusi időjárás viszontagsága elriasztotta a megrendezésétől. Az evangélikusok kicsiny közössége azonban az előre jelzett rossz idő ellenére is megtartotta reformációi családi napját.

Oldalak

Feliratkozás RSS - családi nap csatornájára