családi nap

„Összegyűjtök elé minden népet” – Tolna-Baranyai Evangélikus Egyházmegye családi és missziós napja

Paks – Harmadik alkalommal szervezték meg a Tolna-Baranyai Evangélikus Egyházmegyében a „Találkozás Öröme” jegyében a családi és missziós napot. Az első kettő Bonyhádon volt, most pedig Paks adott otthont ennek az örömteli találkozásnak.

„Mert a család jó!” – Családi napot tartottak Fancsalon

Fancsal – Családi napra gyűltek össze kicsik és nagyok a fancsali gyülekezeteben 2019. október 19-én, szombaton. A napot a templomban kezdte a mintegy 50 fős közösség.

Keresztény családi napot tartottak Lébényben az evangélikusok és a katolikusok

Lébény – 2019. szeptember 21-én, szombaton rendezték meg az első keresztény családi napot Lébényben a római katolikus és az evangélikus felekezetek közös programjaként. Ahogy a rendezvény mottója is hirdette. „A testvéri szeretetben legyetek gyöngédek egymáshoz, a tiszteletadásban előzzétek meg egymást” (Róm 12,10). Az esemény mindkét oldalról nagy támogatás kapott, ki-ki ahogy tudott, süteménnyel, felajánlásokkal, anyagi és tárgyi segítséggel járult hozzá a szervezéshez.

Tizedik alkalommal tartottak családi napot Mandabokorban

Nyíregyháza – Mandabokor – 2019. szeptember 14-én hatalmas gyermekzsivajtól volt hangos a mandabokori imaház közel félhektáros területe. Több száz gyermek, családos és egyedülálló, fiatal és idős volt kíváncsi a megszámlálhatatlanul sok programra, melyet az evangélikus gyülekezet nagy összefogással szervezett.

Imé míly jó, gyönyörűséges...

Kötcse – Bár a fenti ének nem hangzott el Magyarországi Evangélikus Egyház és a Menyegző Értékőrző Egyesület "Közösségben, közös ég alatt" című projektjének múlt vasárnap rendezett kötcsei családi napján, a több mint száz résztvevő lelkes jelenléte bizonyságot tett a köztük formálódó közösségről és egységről is.

„Krisztus szabadságra szabadított meg minket.” (Gal 5,1) – Képriport Győrből

Győr – 2019. szeptember 14-én családi napot tartottak a Győri Evangélikus Egyházközség szervezésében. A nyitó áhítaton cserkészeket avattak, majd Ittzés Szilvia tanárnő tartott előadást „Anya vagyok – fogságban és szabadon” címmel. Ezután állatbemutató következett, majd a délután folyamán Franko Mátyás lelkész és dr. Nagy Erzsébet orvos, pszichoterapeuta tartottak előadást „Szabadság – vagy amit akartok!” címmel. Ezután a Fajusz családi zenekar zenélt, és moldvai táncház volt a Cifra Műhellyel. A nap úti áldással ért véget. – KÉPRIPORTOT adunk közre.

Családi napot tartottak Nyíregyháza-Kertvárosban

Nyíregyháza – A Nyíregyháza-Kertvárosi Ágostai Hitvallású Evangélikus Egyházközségben ez év pünkösd hétfőn hagyományos családi napot tartottak. Az istentiszteleten igét hirdetett a Maryland-ből (USA) érkezett csoport lelkésze, Ray Ranker.

Evangélikus piknik és családi nap volt Soltvadkerten

Soltvadkert – Pünkösdhétfőn a Vadkerti-tó melletti Tavirózsa Kalandparkba várták szeretettel a kicsiket és nagyokat a délelőtt fél tízkor kezdődő piknikre és családi napra. A programok közt szerepelt a tíz órakor kezdődő szabadtéri istentisztelet, zenélés, éneklés, foci és egyéb játékok, valamint használható volt a kalandpark játszótere is.

Valódi csodák elevenedtek meg a kaposvári családi napon

Kaposvár – 2019. június 2-án tartották tanévzáró családi napjukat a kaposvári evangélikusok, melynek keretében többek között tanévzáró istentiszteletre, bibliai totóversenyre és egy előadásra is sor került, amelyen Raffai Balázs hitoktató-kémiatanár igazi bibliai csodákat mutatott be a kémia eszközeinek segítségével. A legnagyobb ámulattal a tenger kettéválasztását figyelték az előadásra összegyűlt családok.

Templom és torony között – gyülekezeti családi nap Kőszegen

Kőszeg – Aki járt már a kőszegi evangélikus szigeten, az tudja, hogy a türelmi rendelet idején épült templom és a múlt század elején tervezett, de fel nem épült új templom, amelynek csak a tornya készülhetett el, milyen csodás adottságokkal rendelkezik. Az egyházi épületek által határolt gyönyörű park alkalmas különböző szabadtéri rendezvények szervezésére, így egy családi gyülekezeti nap tartására is rendkívül ideális.

Oldalak

Feliratkozás RSS - családi nap csatornájára