családi nap

Újtemplomi evangélikus családi nap volt a Körösvölgyi Állatparkban

Szarvas – 2020. október 17-én a Körösvölgyi Állatparkba látogatók találkozhattak Zahorecz Pállal, az Újtemplomi Evangélikus Egyházközség lelkészével, illetve a kifutók között egy csomó gyerekkel. Zahorecz Pál elmondta, hogy családi nap keretében érkeztek, ahol egy rövid áhítat után mindenki maga vagy családja tempójában fedezhette fel a Körösvölgyi Állatparkot, mehetett gombászni, vagy a játszótérre.

Megtartotta hagyományos összejövetelét a nagykanizsai evangélikus közösség

Nagykanizsa – Az evangélikus felekezethez tartozókat minden esztendőben pünkösdkor szokták megvendégelni, az időpont idén kitolódott, de a színes játékokkal és előadásokkal tarkított program ma is nagy sikert aratott. A kanizsaiak mellett a programon a szepetneki, a sandi, a pati, a marcali és a szőkedencsi gyülekezet tagjai vesznek részt évről évre. Az úrvacsorával egybekötött istentisztelet után közös ebéd várta a családi nap minden résztvevőjét, majd több előadás szolgálta a hívek lelki feltöltődését. A gyerekeket mindeközben különböző játékos programok várták.

„Összegyűjtök elé minden népet” – Tolna-Baranyai Evangélikus Egyházmegye családi és missziós napja

Paks – Harmadik alkalommal szervezték meg a Tolna-Baranyai Evangélikus Egyházmegyében a „Találkozás Öröme” jegyében a családi és missziós napot. Az első kettő Bonyhádon volt, most pedig Paks adott otthont ennek az örömteli találkozásnak.

„Mert a család jó!” – Családi napot tartottak Fancsalon

Fancsal – Családi napra gyűltek össze kicsik és nagyok a fancsali gyülekezeteben 2019. október 19-én, szombaton. A napot a templomban kezdte a mintegy 50 fős közösség.

Keresztény családi napot tartottak Lébényben az evangélikusok és a katolikusok

Lébény – 2019. szeptember 21-én, szombaton rendezték meg az első keresztény családi napot Lébényben a római katolikus és az evangélikus felekezetek közös programjaként. Ahogy a rendezvény mottója is hirdette. „A testvéri szeretetben legyetek gyöngédek egymáshoz, a tiszteletadásban előzzétek meg egymást” (Róm 12,10). Az esemény mindkét oldalról nagy támogatás kapott, ki-ki ahogy tudott, süteménnyel, felajánlásokkal, anyagi és tárgyi segítséggel járult hozzá a szervezéshez.

Tizedik alkalommal tartottak családi napot Mandabokorban

Nyíregyháza – Mandabokor – 2019. szeptember 14-én hatalmas gyermekzsivajtól volt hangos a mandabokori imaház közel félhektáros területe. Több száz gyermek, családos és egyedülálló, fiatal és idős volt kíváncsi a megszámlálhatatlanul sok programra, melyet az evangélikus gyülekezet nagy összefogással szervezett.

Imé míly jó, gyönyörűséges...

Kötcse – Bár a fenti ének nem hangzott el Magyarországi Evangélikus Egyház és a Menyegző Értékőrző Egyesület "Közösségben, közös ég alatt" című projektjének múlt vasárnap rendezett kötcsei családi napján, a több mint száz résztvevő lelkes jelenléte bizonyságot tett a köztük formálódó közösségről és egységről is.

„Krisztus szabadságra szabadított meg minket.” (Gal 5,1) – Képriport Győrből

Győr – 2019. szeptember 14-én családi napot tartottak a Győri Evangélikus Egyházközség szervezésében. A nyitó áhítaton cserkészeket avattak, majd Ittzés Szilvia tanárnő tartott előadást „Anya vagyok – fogságban és szabadon” címmel. Ezután állatbemutató következett, majd a délután folyamán Franko Mátyás lelkész és dr. Nagy Erzsébet orvos, pszichoterapeuta tartottak előadást „Szabadság – vagy amit akartok!” címmel. Ezután a Fajusz családi zenekar zenélt, és moldvai táncház volt a Cifra Műhellyel. A nap úti áldással ért véget. – KÉPRIPORTOT adunk közre.

Családi napot tartottak Nyíregyháza-Kertvárosban

Nyíregyháza – A Nyíregyháza-Kertvárosi Ágostai Hitvallású Evangélikus Egyházközségben ez év pünkösd hétfőn hagyományos családi napot tartottak. Az istentiszteleten igét hirdetett a Maryland-ből (USA) érkezett csoport lelkésze, Ray Ranker.

Evangélikus piknik és családi nap volt Soltvadkerten

Soltvadkert – Pünkösdhétfőn a Vadkerti-tó melletti Tavirózsa Kalandparkba várták szeretettel a kicsiket és nagyokat a délelőtt fél tízkor kezdődő piknikre és családi napra. A programok közt szerepelt a tíz órakor kezdődő szabadtéri istentisztelet, zenélés, éneklés, foci és egyéb játékok, valamint használható volt a kalandpark játszótere is.

Oldalak

Feliratkozás RSS - családi nap csatornájára