Görögszállás

Keményen dolgoznak, közösséget építenek, mégsem kell senkinek, amit termelnek

Nyírtelek és a szomszédos tanyabokrok nem mesélnek Magyarország jólétéről. Rozzant házak, kerítésen száradó ruhák, utcán játszó kutyák és gyerekek. Itt épít közösséget Györfi Mihály lelkész, aki szellemi és valós táplálékot is ad a rászorulóknak. Zimre Zsuzsa riportja a WMN.hu oldalon.

Dánok nézték meg a nyírteleki gyülekezetépítési munkát

Nyírtelek – Görögszállás – A Filadelfia Evangélikus Egyházközség gyülekezetépítési missziói és diakóniai szolgálatának megtekintésére álltak meg Nyírteleken a Félix keresztyén utazási iroda által szervezett dán csoport tagjai.

8 éve a biztos kezdetért – Születésnap Görögszálláson

Görögszállás – A Biztos Kezdet Gyerekház nyolcadik születésnapjára Görögszállásra voltak hivatalosak az Evangélikus Roma Szakkollégium hallgatói november utolsó napján. A Nyíregyházán tanítónak, szociálpedagógusnak, védőnőnek, diplomás ápolónak tanuló roma fiatalok énekkel, mesével, játékkal készültek a találkozásra.

A görögszállási cigánymisszió tagjai Szentetornyán szolgáltak

Szentetornya – A reformáció 500. évfordulójának ünneplésére, szolgálati úton járt a görögszállási cigánymisszió, Orosháza-Szentetornyán. KÉPRIPORT!

A Filadelfia gyülekezet tagjai Boldogkő várához kirándultak

Boldogkőváralja – A Filadelfia Evangélikus Egyházközség templomától 2016. október 22-én reggel 8 óra 15 perckor indult el a csapatunk Boldogkőváralja irányába. Kis izgalom volt a szívünkben, ugyanis az időjárás nem volt a legideálisabb egy kiránduláshoz, hiszen esett az eső.

A növekedést az Isten adja – Györfi Mihály és a Filadelfia gyülekezet

Nyírtelek – Budapest – Tanyavilág, hátrányos helyzet, munkanélküliség: ezek juthatnak elsőre eszünkbe, ha Görögszállásra vagy Nyírtelekre gondolunk. A Szent Márton évhez kapcsolódó, a Pannonhalmi Apátságban megrendezett Osztás 10×10 fotókiállítás többek között bemutatja, hogy szociális földprogrammal, önkéntesekből álló gyülekezettel és a cigányokat testvérnek tekintő lelkülettel hogyan lehet a kitaszítottság helyére reményt ültetni. Györfi Mihállyal beszélgettünk.

AJÁNLÓ: A növekedést Isten adja

„A gyülekezet ifjúsága készített egy Érted?! című újságot, amelyet háromezer példányban kinyomtattak, és a város minden házába elvittek. Többek között a tizenhárom tanyabokorba is. Bekopogtak, és egy jókívánság kíséretében átadták ezt a keresztyén alapú családi lapot. A görögszállásiak nagy szeretettel fogadták a lapot, és a fiatalok hozták a hírt: »Lelkész úr! A cigányokban vágyakozás van az evangélium után!«”

Születésnapi ünnepséget tartottak a Biztos Kezdet Gyerekházban – Norvég vendégekkel ünnepelték a reformációt

Nyírtelek – Görögszállás – 2015. október 30-án a Biztos Kezdet Gyerekház 6. születésnapját gyűltek össze megünnepelni az ott ellátást kapó családok és a Nyírtelek-görögszállási gyülekezet tagjai. Másnap pedig két reformációi alkalom is volt a Filadelfia gyülekezetben, amelyen a norvég testvérgyülekezet, Volda városának ifjúsági munkásokból álló munkacsoportja is részt vett. A sport sem hiányozhatott a gyülekezet életéből, októberben csocsó bajnokságot is rendeztek Görögszálláson. – Képes beszámolók!

Fabiny Tamás a cigány-magyar megbékélésről nyilatkozott – Videó

Budapest – A roma holokauszt és a kislétai romagyilkosság áldozataira emlékező ökumenikus istentiszteletet követően a Bonum Televízió stábja az evangélikus püspököt kérdezte, hogy mit lehet tenni a cigány-magyar megbékélés érdekében.

Az Evangélikus Hittudományi Egyetem hallgatói szakmai kiránduláson jártak Nyírtelek-Görögszálláson

Nyírtelek-Görögszállás – Györfi Mihály evangélikus lelkész vezetésével szociális földmunka-program zajlik már évek óta a Nyírtelek-görögszállási Filadelfia Evangélikus Egyházközségben. Az Evangélikus Hittudományi Egyetem hallgatói 2015. március 27-én betekintést nyerhettek az itt folyó munkába. KÉPRIPORT!

Oldalak

Feliratkozás RSS - Görögszállás csatornájára