D. Keveházi László

Sztehlo Gábor kapta a posztumusz Magyar Örökség-díjat

Budapest – Társadalmunk elismerésének jeleként a nemzeti örökség része lett Sztehlo Gábor evangélikus lelkész élete és szolgálata. A Magyar Tudományos Akadémia (MTA) dísztermében került sor a Magyar Örökség-díj átadóünnepségére március 23-án.

Az Örömváros miniszterelnöke volt – Szolgálat Sztehlo Gábor szellemében

Budapest – A napokban ünnepelte 90. születésnapját Keveházi László, aki katonatisztnek készült, mégis az Úr szolgálatába lépett. Fiatalon Sztehlo Gábor gyermekotthonának volt a lakója és a Gaudiopolis gyermekállam első miniszterelnöke, ma a Sarepta lelkészotthonban él feleségével, könyveket fordít, és a pesthidegkúti evangélikus közösség rendelkezésére áll.

Te meg én – A Keveházi házaspár is szerepel a Compact Disco legújabb klipjében

Budapest – 2014. december 4-én volt a premierje a Compact Disco legújabb – ezúttal magyar nyelvű – videoklipjének. A Te meg én című számban fontos szerep jutott D. Keveházi Lászlónak és feleségének, Keveháziné Czégényi Klárának, nyugalmazott evangélikus lelkészházaspárnak is, akik elmesélik megismerkedésük történetét.

D. Keveházi László nyugalmazott lelkész hirdette az Igét az 50 éve konfirmáltak ünnepén, Pilisen

Pilis – A Pilisi Evangélikus Gyülekezet június első vasárnapján ünnepelte mindazokat, akik 50 évvel ezelőtt konfirmáltak. Az ünnepi hálaadó istentiszteleten igét hirdetett D. Keveházi László ny. esperes-lelkész, aki az 50 évvel ezelőtti konfirmandusokat is konfirmálta. Az alábbiakban az igehirdetés szövegét olvashatják. Forrás: pilisievgyul.blogspot.hu
Feliratkozás RSS - D. Keveházi László csatornájára