Luther-rajzfilm

Kitüntették a Luther rajzfilmet

Komló – Idén 7 kategóriában 191 magyar alkotást neveztek a második alkalommal megrendezett Hétdomb filmfesztiválra, ahol animációs kategóriában Richly Zsolt és a Luther rajzfilm nyerte el a 3. helyezést.

Újabb Luther-kiadványok – Ülésezett a reformációi emlékbizottság

Egyházunk reformációi emlékbizottsága a tavalyi emlékév lezárulta után június 7-én tartotta első ülését az Északi Evangélikus Egyházkerület Püspöki Hivatalában. A tanácskozást Fabiny Tamás püspöknek, a bizottság elnökének áhítata nyitotta meg, majd a Luther Kiadó gondozásában megjelenő, a reformációhoz kötődő kiadványok álltak a fókuszban.

Főszerepben Luther – Filmklubot tartottak az Akadémián – Képriport!

Budapest – A korábbi évekhez hasonlóan idén is rendeznek filmklubot a Magyar Tudományos Akadémián (MTA). A vetítéssorozat keretében április 11-től június 1-ig nyolc alkalommal mutatnak be egy-egy ismeretterjesztő filmet a közönségnek. Május 2-án a Luther rajzfilm volt terítéken.

Újra lesz filmklub az Akadémián – Bemutatják a Luther-rajzfilmet is

Budapest – A korábbi évekhez hasonlóan idén is rendeznek filmklubot a Magyar Tudományos Akadémián (MTA). A vetítéssorozat keretében április 11-től június 1-ig nyolc alkalommal mutatnak be egy-egy ismeretterjesztő filmet a közönségnek – közölte az MTA.

Luther a jezsuitáknál

Budapest – Az Ars Sacra Alapítvány rendezésében mutatták be a Luther Márton életéről szóló 10 részes film 6–10. epizódjait Budapesten, a jezsuita rend Horánszky utcai Párbeszéd Házában. Az egyes epizódok között kerekasztal-beszélgetésre került sor, amelyen Richly Zsolt, a film rendezője, Sajgó Szabolcs jezsuita szerzetes és Fabiny Tamás püspök, a film egyházi felelőse vett részt. A fórumot Veres Emese Gyöngyvér újságíró vezette.

Bemutatták a Luther-rajzfilmsorozat utolsó részeit is

Budapest – Egyszerre volt ünnepélyes és meghitt az az alkalom, amikor – 2017. december 7-én, csütörtök este – a Budapest-Fasori Evangélikus Gimnázium dísztermében bemutatták a Luther Márton életéről készült rajzfilmsorozat két utolsó, 9. és 10. részét.

Luther grafikák a Csipkeházban

Kiskunhalas – Luther Márton élete címmel nyílt meg november 3-án, Richly Zsolt, Balázs Béla-díjas rajzfilm-rendező kiállítása a Halasi Csipkeházban. A tárlat az Óbudai Platán Könyvtár tulajdona. Mint ismeretes, egyházunk, a Magyarországi Evangélikus Egyház a reformáció 500. évfordulójára készülve rajzfilmet készített Luther Márton életéről.

Martinus doktor furcsa álma

1542-ben, az epifánia ünnepe utáni napon ismét sokan ülték körül Martinus doktor asztalát. Ott volt Philippus Melanchthon és Lucas Cranach is. Ő szokása szerint keveset evett, annál nagyobb étvágyuk volt a diákoknak, akik történetesen a távoli Magyarországból érkeztek.

Október 8-tól az MTVA is bemutatja a Luther-rajzfilmet

Budapest – A reformáció kezdetének 500. évfordulója tiszteletére egyházunk által készíttetett, Luther Márton életéről szóló rajzfilmsorozatot (rendezte Richly Zsolt, forgatókönyv Lackfi János, főcímzene Gryllus Dániel) műsorára tűzi a közmédia.

Fabiny Tamás: Animált reformáció

Budapest – „Cranachéknak volt a legszebb házuk egész Wittenbergben. Luther a műhelyben elegyedett szóba a festővel…” Luther Márton élete álló- és mozgóképeken címmel nyílt meg Richly Zsolt Balázs Béla-díjas rajzfilmrendező kiállítása a budapesti Klebelsberg Kultúrkúriában. Alábbiakban Fabiny Tamás dialógus-megnyitóbeszédét olvashatják.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Luther-rajzfilm csatornájára