Zeneakadémia

„Ó, mily fényes ez a csillag” – A téli ünnepkör zenéi a Zeneakadémián

Budapest – A Zeneakadémia műhelyei című sorozatban november 16-án a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Egyházzene Tanszéke léphetett a gyönyörű nagyterem Voit-orgonával gazdagodott színpadára. A téli ünnepkör zenéi című műsoruk adventtől karácsonyon keresztül vízkeresztig mutatta be a liturgia tételeit – és a program összeállítóinak imponáló műismeretét.

„Micsoda művészet! Bárcsak tisztában lenne ezzel a világ!”

Budapest – Kamp Salamon Bach János-passióját vezényli nemsokára a MÁV Szimfonikus Zenekarnál. Sokak számára ismert mű ez, de talán a keletkezésének hátteréről és a felépítéséről érdemes lenne pár szót szólni!

Sokszólamú születésnap

Miben áll egy ember jelentősége? Mi múlik a személyiségen? Mit nevezünk eredménynek? Ezek a kérdések foglalkoztatnak egy ideje. Június 6-án este ugyanis különleges hangversenyen vehettem részt a Zeneakadémia Solti termében.

Dobszay Ágnes: „Csak a legjobbat!"

A Zeneakadémia Vörösmarty utcai épületének harmadik emeletén egy különleges, sokak számára szinte ismeretlen világ található: az Egyházzene Tanszék, melynek új vezetőjével és oktatójával beszélgetett a Figaro riportere. Forrás: fidelio.hu, szöveg: Uzsaly Bence
Feliratkozás RSS - Zeneakadémia csatornájára