Állami Számvevőszék

A Csillaghegyi Evangélikus Egyházközség közleménye

Budapest – A Csillaghegyi Evangélikus Egyházközség tájékoztatója az Állami Számvevőszék jelentéséről.

Egyházunk vezetőségével találkoztak az Állami Számvevőszék képviselői

Budapest – Újabb egyházi vezetők látogatásával folytatódott az Állami Számvevőszék egyházi találkozóinak sorozata. Ezúttal a Magyarországi Evangélikus Egyház vezetői érkeztek az ÁSZ székházába, ahol Warvasovszky Tihamér alelnök és Salamon Ildikó, az ÁSZ tervezési vezetője fogadta őket. A megbeszélésen szó esett a Magyarországi Evangélikus Egyház mint intézményfenntartó számvevőszéki ellenőrzési tapasztalatairól is.

Egyházi intézmények is tesztelhetik szabályos működésüket

Budapest – Folytatja az Állami Számvevőszék öntesztrendszerének aktualizálását. Most az egyházak számára készült önteszt kérdései frissültek. Augusztus végén a központi alrendszer intézményei, majd a helyi, települési nemzetiségi önkormányzatok számára váltak elérhetővé a megújított önellenőrző kérdések. A 2014-ben indított önkéntes öntesztrendszer célja, hogy a kitöltéssel a címzettek pontos képet kapjanak saját működésük szabályozottságáról, belső kontrollrendszerük állapotáról, ez alapján pedig saját hatáskörben kijavíthassák az esetleges hibákat, hiányosságokat.

Elsőként egyházunk vezetőségével egyeztettek az Állami Számvevőszék képviselői

Budapest – Az Állami Számvevőszék elnöke és vezető tisztségviselői a magyar történelmi egyházak képviselői közül elsőként a Magyarországi Evangélikus Egyház (MEE) vezetőit fogadták 2017. június 23-án az ÁSZ székházában, Budapesten. Az Állami Számvevőszék és a Magyarországi Evangélikus Egyház konzultációjának fókuszában az egyházi intézmények által kitöltött öntesztek eredményei, és az egyházi tulajdonban lévő intézmények fejlesztési kérdései álltak.

A Magyarországi Evangélikus Egyház vezetőivel találkozott az ÁSZ elnöke

Budapest – A magyar történelmi egyházak vezetőivel folytatott tárgyalások keretében Domokos László hivatalában fogadta Gáncs Pétert, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspökét és kíséretét. Az egyházi és világi vezetők a megbeszélésen áttekintették a közpénzügyi gazdálkodás legfontosabb kérdéseit, az államháztartási ellenőrzés egyházakkal kapcsolatos részleteit és kölcsönösen tájékoztatták egymást a feladatellátást, valamint az intézményrendszert érintő változásokról.

A Magyarországi Evangélikus Egyház vezetői az Állami Számvevőszéknél jártak

Budapest – Az Állami Számvevőszék és a Magyarországi Evangélikus Egyház vezetői 2013. június 17-én, hagyományos éves találkozójuk keretében tekintették át a közpénzügyi ellenőrzés aktuális kérdéseit. Domokos László a szakmai eszmecserén kiemelte: az ÁSZ új, szektorális megközelítésű ellenőrzések keretében egyformán ellenőriz minden vallási közösséget, amellyel arra törekszik, hogy átfogó és összehasonlítható képet nyújtson a döntéshozók számára egy-egy ágazat aktuális helyzetéről. Forrás: aszhirportal, szöveg: Gergely Szabolcs
Feliratkozás RSS - Állami Számvevőszék csatornájára