konfliktus

Indulatok és kezelésük a mindennapokban, avagy néha elgurul a gyógyszer

Az „indulat” szóról az embernek általában olyan szavak vagy szinonimák jutnak először eszébe, melyek mind negatív jelentéstartalmúak.

Lehetek a kezdeményező? – Presbiterek és lelkészek közötti konfliktusok kezelése

Talán egy fél éve sem voltam még lelkész, amikor első szolgálati helyemen akaratomon kívül megbántottam az egyik presbiter testvéremet. Ma is hálás vagyok azért, hogy akkor kezdeményezte a kialakult helyzet tisztázását, és nem engedte, hogy a nem kívánt feszültség elhatalmasodjon közöttünk.

Párbeszédet – csakazértis?

Alaposan el kell gondolkodnunk azon, hogyan fejezzük ki magunkat hétköznapi nyelven, milyen kérdéseket vessünk fel és milyen válaszokat adjunk. A beszélgetés, a párbeszéd európai kultúránk fő módszere a konfliktusok megelőzésére és kezelésére. Szót érteni egymással soha fontosabb nem volt, mint ma, a 2015. november 13-i támadások után pedig még inkább.

Társadalmi konfliktusok – Könyvbemutatót tartottak az EHE kápolnájában

Budapest – 2015. április 16-án az Evangélikus Hittudományi Egyetem kápolnájában Társadalmi konfliktusok címmel könyvbemutató került megrendezésre. A rendezvényt dr. Szabó Lajos rektor nyitotta meg, a köteteket pedig Prőhle Gergely országos felügyelő, nemzetközi és európai uniós ügyekért felelős helyettes államtitkár mutatta be.

Az amerikaiak egyharmada szerint a szíriai konfliktus az idők végének jele

Washington – Danaszkusz – Napjaink megszámláltatnak és rövidnek, meg könnyűnek találtatnak – ez a bibliai ihletésű gondolat ma az amerikaiak egy harmadának a véleménye. Az idők végének jelei közé sorolják a szíriai konfliktust is. Forrás: huffingtonpost.com; KVHM.hu; - dr. Békefy Lajos

Evangélikus-katolikus publikáció jelent meg a reformációval kapcsolatban

Genf – Kurt Koch katolikus bíboros, a Keresztény Egység Pápai Tanácsának a vezetője reagált a Konfliktustól a közösségig című dokumentumra, amelyet az LVSZ vezető testületének, a tanácsnak az ülésén hoztak nyilvánosságra. Forrás: LWI, szöveg: Horváth-Bolla Zsuzsanna
Feliratkozás RSS - konfliktus csatornájára