Mezőtúr

Emberség az embertelenségben: Botyánszkyra emlékeztek

Mezőtúr – Megemlékezés keretében avatták fel néhány éve Botyánszky János evangélikus lelkész szobrát. Az emberség napja alkalmából minden esztendőben városi ünnepséget rendeznek, melyre a hagyományokhoz híven idén június 17-én került sor.

Aki felismerte a Biblia személyes üzenetét

Láthatóan evangélikus – Mai evangélikus arcképcsarnok. Ismerje meg egy-egy gyülekezeti tag gondolatán keresztül az evangélikus egyház mai színességét.

Botyánszky János evangélikus lelkészre emlékeztek

Mezőtúr – Nagyszabású megemlékezésen avatták fel néhány éve a városban Botyánszky János evangélikus lelkész szobrát a templom melletti emlékparkban. Az emberség napja alkalmából minden esztendőben városi ünnepséget rendeznek, melyen ebben az évben a lelkész unokája, Jaksits Lenke mondta el gondolatait.

Egy hintóban utazunk – Bíztató templom újraszentelés Mezőtúron

Mezőtúr – Megy az etióp kincstárnok hintója a Gázába vezető úton a legnagyobb déli forróságban és a kincstárnok Ézsaiás próféciáját olvasgatja. Olvasgatja, mert nem érti igazán az üzenetet. Ekkor meglátja az úton közeledni Fülöp apostolt. Beinvitálja hintajába, hogy magyarázatot kapjon az olvasottakra.

Felújítják a mezőtúri evangélikus templomot

Mezőtúr – A Magyarországi Evangélikus Egyház Reformációi emlékutak című pályázata keretében megújul a mezőtúri evangélikus templom.

Örömünnep Mezőtúron

Mezőtúr – A gyülekezet önállósulásának 90. évfordulójáról ünnepi istentisztelet keretében emlékeztek meg 2014. november 16-án. Az alkalmon Gáncs Péter püspök szolgált igehirdetéssel, a liturgiai szolgálatban segédkezett a gyülekezet lelkésze, Fülöp Mónika beosztott lelkész.

Emberségből adott példát az embertelenségben

Mezőtúr – Nagyszabású megemlékezésen avatták fel néhány éve Mezőtúron Botyánszky János evangélikus lelkész szobrát a templom melletti parkban. Az emberség napja alkalmából minden évben ünnepséget rendeznek, melyre idén is június 16-án került sor.

Aki emberségből adott példát az embertelenségben

Mezőtúr – Botyánszky János 1934 és 1976 között szolgálta lelkészként a mezőtúri evangélikus közösséget. Forrás: szoljon.hu
Feliratkozás RSS - Mezőtúr csatornájára