tanuló

Egybecsengés: Változatos kelléktárral az érzelmi biztonságért és a tudásért – 18. rész

Nyíregyháza – Bonyhád – Az EPSZTI honlapjának sorozatát a távolságot találkozásra cserélés jegyében indították és az evangélikus nevelés sokszínűségét, értékgazdagságát hetente egy-egy páros portrén keresztül mutatják be. A legutóbbi, rendhagyó alkalomhoz hasonlóan ezúttal is egyazon intézmény két munkatársát szólították meg. Ami viszont változatlan: most is azokat a pontokat keressük interjúalanyaink között, amelyek hasonlóságról, egybecsengésről árulkodnak. – Az anyanyelvi fejlesztésnek, a színvonalas, kifejező megszólalásra való ösztönzésnek nem csak a magyaróra lehet a terepe. Sok más eszköz mellett interjúalanyaink a színpadot és a sakktáblát is az oktatás-nevelés szolgálatába állítják. Gyenge-Kovács Eszterrel és Pásztorné Tőkés Reginával beszélgettünk.

Letették az általános iskolai épületszárny alapkövét az Aszódi Evangélikus Petőfi Gimnáziumban

Aszód – Ennek az évnek a szeptemberétől általános iskolai tagintézménnyel bővült középiskolánk. Két osztályban, ötven elsős kezdte meg tanulmányait. Ahhoz, hogy a következő tanévben két újabb osztályt indíthassunk, szükség van egy általános iskolai épületszárny építésére – írta dr. Roncz Béla igazgató szerkesztőségünknek küldött beszámolójában.

Kölcsei segítő kezek

Kölcse – A Kölcsei Evangélikus Egyházközség egyik induló szolgálata a Segítő kezek projekt. Ez a program arról szól, hogy a körülöttünk élőknek, a kárpátaljai szegény családoknak, a Partium területén élő rászorulóknak segítsünk egy karitatív, önkéntes hálózat felépítésével és működtetésével – írta szerkesztőségünknek Tóth Attila lelkész.

A tehetség díjat érdemel

Szekszárd – Az idén is Tolna Megye Talentuma díjat kaptak a tanulmányi versenyek legkiválóbb szereplői. A megyei közgyűlés elnöke új díjat alapított a tehetséggondozó tanároknak. Forrás: teol.hu, szöveg: Ihárosi Ibolya
Feliratkozás RSS - tanuló csatornájára