emberi jogok

Új főtitkárhelyettes az LVSZ-nél

Genf – Ojot Miru Ojulut nevezték ki a nemzetközi ügyekért és emberi jogokért felelős főtitkárhelyettesi pozícióra a Lutheránus Világszövetségnél (LVSZ).

Az Európai Egyházak Migrációs Bizottsága (CCME) XX. Közgyűlésének üzenete

Prága – Ne féljetek – Reméljetek! címmel fogadták el egyhangúlag az Európai Egyházak Migrációs Bizottságának tagjai az alábbi nyilatkozatot.

5 ország, ahol valóban veszélybe kerülhetsz a vallásod miatt – Vallásszabadság: nem csak hab a tortán

A vallásszabadság ritka kincs: Földünk népességének 74 százaléka él olyan országban, ahol súlyosan korlátozzák a vallásszabadságot – derült ki az Egyesült Államok külügyminisztériumának legutóbbi, vallásszabadságról szóló nemzetközi jelentéséből.

Ünnepeljük együtt a közös európai értékeket!

Genf – Az Európai Egyházak Konferenciája (CEC) felhívással fordult tagegyházaihoz arra buzdítva őket, hogy az Európai Unió és az Európa Tanács által meghirdetett Európa-nap alkalmával, május 5. és 9. között emlékezzenek meg az integrációt, emberi jogokat és demokráciát magukba foglaló közös értékeikről.

Profit vagy emberi jogok? – Kailash Satyarthi Nobel-békedíjas előadása

Stuttgart – „Hiszem, hogy minden probléma megoldható” – mondta a Nobel-békedíjas indiai polgári jogi aktivista, Kailash Satyarthi a stuttgarti Kirchentagon.

LVSZ: A békére kell törekedni Közép-Amerikában

Genf – A Lutheránus Világszövetség (LVSZ) aggodalommal figyeli a közép-amerikai folyamatokat, és elítéli az emberi jogok folyamatos megsértését, valamint az erőszakos cselekedeteket. Egy nyilatkozatban az LVSZ Tanácsa arra szólított fel, hogy a kormányok és nemzetközi szervezetek tegyenek konkrét lépéseket a helyzet nyugvópontra jutásának érdekében. Forrás: LWI, szöveg: Horváth-Bolla Zsuzsanna
Feliratkozás RSS - emberi jogok csatornájára