Celldömölk

Istentől van a növekedés – Átadták a kibővített Hajnalcsillag óvodát

Celldömölk – Új csoportszobával és tornateremmel bővült a celldömölki Hajnalcsillag Evangélikus Óvoda. A kívülről is felújított épületet 2020. október 22-én, a szomszédos református templomban tartott istentisztelet keretében adták át.

Evangélikusok egymás közt Celldömölkön

Celldömölk – A város evangélikus egyházközsége a hétvégén hatodik alkalommal rendezte meg gyülekezeti batyusnapját. A programnak először adott helyet Celldömölk.

Artikuláris gyülekezetek találkozója volt Celldömölkön

Celldömölk – A reformáció 500 éves évfordulója kapcsán született az ötlet, hogy a nyugati határszél négy artikuláris gyülekezete (Nemescsó, Nemeskér, Vadosfa és Celldömölk) közösen ünnepeljen. Az ünnepégsorozat túlmutat az évfordulón, hiszen két évig tart: félévente tartunk egy-egy közös alkalmat, amikor a négy gyülekezet tagjai találkozhatnak.

Szeretetben együtt Nemeskér, Vadosfa, Celldömölk és Nemescsó gyülekezetei

Vadosfa – Isten újabb áldásának lehettünk tanúi 2017. szeptember 24-én Vadosfán. Az áldás az, hogy a mai rohanó világban meg tudtunk állni, és Isten szeretetében megpihenni, megnyugodni, együtt énekelni és imádkozni. Mintegy kétszázötvenen jöttek el a hívó szóra. A megtelt templom bizonyító jel arra, hogy Isten szava még mindig képes minket összehívni szeretetteljes együttlétre.

A reformáció távlatai az egyházak és a világ jövőképében

Celldömölk – Az egyház pozitív jövője az, ha a lutheri tanítást figyelembe véve a személyes megszólításra és a Szentírásra támaszkodik – így foglalható össze az Útközben a reformáció sorozat első fórumbeszélgetésének üzenete.

„Hidak a reformáció évszázadai fölött”

Nemeskér – A reformáció jubileumi évében a sok országos rendezvény mellett négy – a mai Magyarország területén lévő – artikuláris gyülekezet (Celldömölk, Nemescsó, Nemeskér és Vadosfa) közös rendezvénysorozatot szervez Hidak a reformáció évszázadai fölött címmel.

Ez az a nap az Isten műhelyében

Celldömölk – Kisgyermekek énekelték boldogan: „Ez az a nap, mit az Úr szerzett!” A celldömölki Hajnalcsillag Evangélikus Óvoda 2016. október 20-án, csütörtökön tartott nyílt napján meghitt ünnepség keretében adtak hálát a megújult játszótérért.

A reformáció forrásvidékein jártak a budavári, sárvári és soproni gyülekezet tagjai

Vadosfa – Nemeskér – Kőszeg – Nemescsó – Celldömölk – Immár negyedik éve szervezzük meg a Reformáció forrásvidékein című kirándulás-sorozatot. Idén a reformáció hónapjának első napján indult útnak közösségünk, hogy időben merítsen a „forrás vizéből”. A Bence Imre budavári és Holger Manke soproni német lelkész ötlete alapján született sorozattal készül három gyülekezet – Budavár, Sárvár és Sopron – a reformáció 500. évfordulójára.

Elhunyt id. Pőcze István

Celldömölk – Megrendült szívvel, de Isten akaratát csendesen elfogadva tudatjuk, hogy drága Szerettünk id. Pőcze István (1937–2015) életének 78. évében 2015. február 27-én visszaadta lelkét az ő Teremtőjének – áll a családja által szerkesztőségünkhöz eljuttatott gyászjelentésben.

Ökumenikus imahét Celldömölkön

Celldömölk – A hagyományokhoz híven a karácsonyt követő negyedik héten a celldömölki hívek is a keresztény egységért imádkoztak. Az ökumenikus imahét a Nagyboldogasszony kegytemplomban kezdődött.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Celldömölk csatornájára