Bük

Ismét szólnak a büki evangélikus templom harangjai

Bük – Ismét szólnak a büki evangélikus templom harangjai. A torony egész belsejét felújították és új a harangokat mozgató elektronika és informatikai rendszer is. – VIDEÓ!

Zarándokúton a büki táborozók

Bük – Már április végén gondolkodtunk az évenkénti napközis táborunk „maradjotthon” időszakban történő megvalósításán. Félig online, félig a személyes mozgás és sport lehetőségeit kihasználó tábort terveztünk, amelynek keretében többek között, az egyházközség istentiszteleti helyeit látogathatták volna meg az online táborozók gyalogosan, kerékpáron, rollerrel stb. Egyfajta zarándoklás lett volna ez az otthonainkba bezártságunkból a szent Isten felé, hiszen többen megfogalmaztuk addigra, hogy valóban vágyódunk az istentiszteletre, a templomra, a gyülekezet közösségében megélt találkozásokra.

A büki evangélikus templom harangjainak megjavítására készülnek

Bük – Nem lehet már tovább halogatni a büki evangélikus templom harangjának javítását. Ez is az ingatlanfejlesztési program része az egyházközségben. Számos biztonsági intézkedés mellett ismét tartanak istentiszteletet a gyülekezetben és az úrvacsoraosztásban a finn példát követik. A Trió TV közéleti magazinjában megjelent riportot itt tekinthetik meg a 23. perctől.

Bemutatjuk a Szélrózsa találkozót – VIDEÓ!

Bük – A Petőfi Live is bemutatta a Szélrózsa találkozót, amelyet 2018. júliusában tartottak Bükön. VIDEÓ!

Mégis – Szélrózsa munkatársi hétvége Bükön

Bük – A 12. Szélrózsa Ifjúsági Találkozó munkatársi hétvégéjét 2017. szeptember 22–23-án tartották Bükön. Az alkalom célja az volt, hogy az új szervezőcsapat tagjai megismerjék egymást és a már körvonalazódott feladatok és munkaágak még jobban letisztuljanak, egésszé álljanak össze. Ennek összefogását Pongrácz Máté, a Szélrózsa vezető lelkésze és Szeli Noémi, koordinátor tartotta kézben.

Bemutatjuk a Szélrózsa helyszínbejáró videófilmjét (2. rész)

Bük – Kajtár Dániel és Iliás Kristóf közreműködésével, valamint a Bük, Bükfürdő Közhasznú Turisztikai Egyesület támogatásával készült filmen megismerhetjük a 2018-ban megrendezendő Szélrózsa Országos Evangélikus Ifjúsági Találkozó helyszínét, Büköt.

Bemutatjuk a Szélrózsa helyszínbejáró videófilmjét

Bük – Az interneten terjed az a videófilm, amelyet Kajtár Dániel és Iliás Kristóf közreműködésével, valamint a Bük, Bükfürdő Közhasznú Turisztikai Egyesület támogatásával készítettek. Ebből megismerhetjük a 2018-ban megrendezésre kerülő Szélrózsa Országos Evangélikus Ifjúsági Találkozó helyszínét, Büköt.

Kiderült a 2018-as Szélrózsa helyszíne!

Budapest – Bük – A Szélrózsa Ifjúsági Találkozó szervezői egy helyszínbejelentő videót adtak közre, amelyből megtudhatjuk, hol is lesz a következő találkozó.

Lelkünk hangjai – Bábfesztivált tartottak Kőbányán

Budapest – A Kőbányai Kápolna Színpad adott otthont 2016. február 27-én az evangélikus bábfesztiválnak. A Büki Bábcsoport a Lelkünk hangjai és a Beszélő sziklák, míg Nagyveleg kicsi és nagy bábcsoportja: az Áldás a kút mélyéről és Ábrahám és Lót című bábdarabokkal készültek. A rendezvényről sajnos betegség miatt távol maradtak a piliscsabai bábosok. Zenélt a Közel zenekar, interaktív áhítatot tartott Németh Zoltán a Gyülekezeti és Missziói Osztály vezetője. KÉPRIPORT! VIDEÓK!

230 éves a büki templom – Gyülekezettörténeti könyv készült a jubileumra

Bük – Gyülekezettörténeti könyv kiadásával ünnepelte temploma felszentelésének kétszázharmincadik évfordulóját a büki gyülekezet. Az advent első vasárnapján tartott ünnepi istentiszteleten Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület püspöke hirdette Isten igéjét. A liturgiában Simon Réka helyi lelkész és Szidoly Roland teológushallgató működött közre. Énekkel szolgált a büki női kar.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Bük csatornájára