Bük

Bemutatjuk a Szélrózsa találkozót – VIDEÓ!

Bük – A Petőfi Live is bemutatta a Szélrózsa találkozót, amelyet 2018. júliusában tartottak Bükön. VIDEÓ!

Mégis – Szélrózsa munkatársi hétvége Bükön

Bük – A 12. Szélrózsa Ifjúsági Találkozó munkatársi hétvégéjét 2017. szeptember 22–23-án tartották Bükön. Az alkalom célja az volt, hogy az új szervezőcsapat tagjai megismerjék egymást és a már körvonalazódott feladatok és munkaágak még jobban letisztuljanak, egésszé álljanak össze. Ennek összefogását Pongrácz Máté, a Szélrózsa vezető lelkésze és Szeli Noémi, koordinátor tartotta kézben.

Bemutatjuk a Szélrózsa helyszínbejáró videófilmjét (2. rész)

Bük – Kajtár Dániel és Iliás Kristóf közreműködésével, valamint a Bük, Bükfürdő Közhasznú Turisztikai Egyesület támogatásával készült filmen megismerhetjük a 2018-ban megrendezendő Szélrózsa Országos Evangélikus Ifjúsági Találkozó helyszínét, Büköt.

Bemutatjuk a Szélrózsa helyszínbejáró videófilmjét

Bük – Az interneten terjed az a videófilm, amelyet Kajtár Dániel és Iliás Kristóf közreműködésével, valamint a Bük, Bükfürdő Közhasznú Turisztikai Egyesület támogatásával készítettek. Ebből megismerhetjük a 2018-ban megrendezésre kerülő Szélrózsa Országos Evangélikus Ifjúsági Találkozó helyszínét, Büköt.

Kiderült a 2018-as Szélrózsa helyszíne!

Budapest – Bük – A Szélrózsa Ifjúsági Találkozó szervezői egy helyszínbejelentő videót adtak közre, amelyből megtudhatjuk, hol is lesz a következő találkozó.

Lelkünk hangjai – Bábfesztivált tartottak Kőbányán

Budapest – A Kőbányai Kápolna Színpad adott otthont 2016. február 27-én az evangélikus bábfesztiválnak. A Büki Bábcsoport a Lelkünk hangjai és a Beszélő sziklák, míg Nagyveleg kicsi és nagy bábcsoportja: az Áldás a kút mélyéről és Ábrahám és Lót című bábdarabokkal készültek. A rendezvényről sajnos betegség miatt távol maradtak a piliscsabai bábosok. Zenélt a Közel zenekar, interaktív áhítatot tartott Németh Zoltán a Gyülekezeti és Missziói Osztály vezetője. KÉPRIPORT! VIDEÓK!

230 éves a büki templom – Gyülekezettörténeti könyv készült a jubileumra

Bük – Gyülekezettörténeti könyv kiadásával ünnepelte temploma felszentelésének kétszázharmincadik évfordulóját a büki gyülekezet. Az advent első vasárnapján tartott ünnepi istentiszteleten Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület püspöke hirdette Isten igéjét. A liturgiában Simon Réka helyi lelkész és Szidoly Roland teológushallgató működött közre. Énekkel szolgált a büki női kar.

Növekedés és ellenreformáció – Videó

Ezer kilométer kerékpárral egyháztörténeti utakon az ezeréves Magyarország tiszteletére. A pesterzsébeti evangélikus ifjúság kerékpártúrája.

A büki gyülekezeti napon fellépett a Közel

Bük – „Esti hitvallások büki hangon” címmel gyülekezeti programsorozatot tartottak az elmúlt héten Bükön. Ahogyan arról honlapunk is beszámolt, az egyes alkalmakat élőben is nyomon lehetett követni az interneten. A hét csúcspontja a 2014. október 19-én megrendezésre kerülő gyülekezeti nap volt, amelyen igét hirdetett a gyülekezet korábbi lelkésznője, Fatalin Helga, a délután folyamán pedig koncertet adott az Evangélikus Hittudományi Egyetem Közel nevű zenekara. KÉPRIPORT!

„Esti hitvallások büki hangon” – Gyülekezeti programsorozatot tartanak Bükön – Élőben nyomon követhetőek az események!

Bük – „Esti hitvallások büki hangon” címmel 2014. október 15. és 18. között a büki evangélikus gyülekezeti házban büki kötődésű evangélikus lelkészek tartanak áhítatokat. A meghívottak között van Pethő Attila őrimagyarósdi, Varga Tamás rábaszentandrási, Fülöp Attila Budapest-csillaghegyi lelkész, aki az egykori büki lelkész Fülöp Dezső unokája. Az alkalmakat az interneten élőben is nyomon lehet követni.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Bük csatornájára