Pécs

Színpadon a Tízparancsolat is – A pécsi országos színházi találkozó versenyprogramja

Tizennégy produkció – köztük nyolc budapesti, egy vidéki és egy fővárosi koprodukció, valamint három vidéki és két határon túli előadás – kapott helyet a tizenkilencedik pécsi országos színházi találkozó (POSZT) programjában. A műsorfolyamban találhatunk a Tízparancsolatról vagy épp a bálványimádás megtagadásáról szóló előadást is.

Kövessük az igazságot, szeretetben – Lezárult az ökumenikus imahét Pécsett

Pécs – A városban jelen lévő egyházak, vallási közösségek lelkipásztorai, papjai és hívei gyűltek össze január 27-én, vasárnap a pécsi székesegyházban a 2019-es ökumenikus imahét záró alkalmára. Az imahét utolsó alkalmán Balog Zoltán, az emberi erőforrások korábbi minisztere, a budapesti Németajkú Református Egyházközség lelkipásztora hirdetett igét.

Missziói terület a Kék Elefánt

Pécs – Nagyon jó, összetartó kis közösségként jellemezte az intézet új igazgatónője, Horváth Henriett Krisztina a Kék Elefánt Evangélikus Óvoda munkatársi gárdáját. Ő nyár elején került a négycsoportos óvoda vezetői székébe. Elődje, Kiss-Tóth Zsuzsanna jelenlegi óvodavezető-helyettes volt, aki korábban az önkormányzat által felajánlott intézmény evangélikus egyházi átvételében segédkezett. Ottjártunkkor Hajduch-Szmola Patrik lelkész bevonásával arról is beszélgettünk, vajon mitől és hogyan lesz egy óvoda evangélikus.

Először tartottak teremtés hetét Pécsett

Pécs – Idén, 2018. szeptember 30. és október 7. között először rendeztek a teremtés hete alkalmából nyolcnapos rendezvénysorozatot a pécsi gyülekezetben. Minden napra jutott valamilyen közös alkalom, ahol más-más típusú program keretében hívták a gyülekezetet a teremtésről és az abban való felelősségünkről való közös gondolkodásra, illetve a teremtett világra való rácsodálkozásra.

Beiktatták parókus lelkészi szolgálatába Hajduch-Szmola Patrikot Pécsett

Pécs – 2018. szeptember 8-án – ahogy Aradi András, a Tolna-Baranyai Evangélikus Egyházmegye esperese fogalmazott – Isten szent házában, Isten igéjével és imádsággal beiktatták parókusi szolgálatába Hajduch-Szmola Patrik lelkészt. Az iktatást Aradi András végezte, az ünnepi istentiszteleten szolgált a Pécsi Evangélikus Egyházközség énekkara Lovászné Balázs Magdolna vezetésével.

A Pécsi Evangélikus Roma Szakkollégium (PERSZE) ösztöndíjprogramot hirdet

Pécs – A Pécsi Evangélikus Roma Szakkollégium (PERSZE) ösztöndíjprogramot hirdet hátrányos helyzetű, elsősorban roma/cigány egyetemi hallgatói jogviszonnyal rendelkező diákok számára.

Fiatal kutatók és doktoranduszok találkoztak Pécsen

Pécs – A Doktoranduszok Országos Szövetségének Hittudományi Osztálya 2018. február 9. és 11. között tartotta éves teológuskonferenciáját, melynek idén a pécsi római katolikus egyházmegye és a Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskola adott helyet.

Hitben élünk – Véget ért az ökumenikus imahét Pécsett

Pécs – A 2018 januárjában ismét megszervezett ökumenikus imahéthez Pécs keresztény felekezetei is csatlakoztak. Január 21. és 28. között nyolc estén át nyolc helyszínen imádkoztak a Krisztus-hívők az egységért.

Szólj be a papnak Pécsen!

Pécs – 2018. február 15-én Pécsen tartja következő összejövetelét a Szólj be a papnak! mozgalom. Az est témája a házasságkötés lesz, melyről Barics Gábriel római katolikus és Zajácz Gábor görögkatolikus papokat, valamint Kovács Barbara evangélikus lelkészt lehet kérdezni.

Népművészet és reformáció – Megnyitották a Festett kazetták című kiállítást Pécsett

Pécs – Különleges kiállítással készültek a reformáció ötszázadik évfordulójára Pécsett. A Baldauf Gusztáv Evangélikus Szeretetotthon dolgozói többségében evangélikus templomok mennyezeti fakazettáit gyűjtötték össze, melyeket – a mintákat átrajzolva – evangélikus szeretetotthonok lakói színeztek ki. Ezekből a képekből állítottak ki éppen 95-öt, mindegyiket Luther Márton egyik tételével párosítva. A kiállítás október 29-én nyílt meg és egy hónapig lesz látható a pécsi evangélikus gyülekezet kápolnájában.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Pécs csatornájára