Pécs

Felment a hegyre, és ott leült – Erdei istentisztelet Pécsett

Pécs – A nyár első valódi kánikulai vasárnapján, június 28-án a pécsi gyülekezet erdei úrvacsorás istentiszteletet tartott a Kis-Tubesen. A ránk törő kánikulában maroknyi csapat vállalta a rövid sétát közeli parkolótól a csodálatos panorámát nyújtó kilátóig. Igehirdetéssel Hajduch-Szmola Patrik, gitárkísérettel Ócsai Zoltán szolgált.

Felvételt hirdet a Pécsi Evangélikus Roma Szakkollégium

Pécs – A Pécsi Evangélikus Roma Szakkollégium (PERSZ-E) ösztöndíjprogramot hirdet hátrányos helyzetű, elsősorban roma/cigány nappali tagozatos egyetemi hallgatói jogviszonnyal rendelkező diákok számára.

Uzsonnateológia Pécsett

Pécs – Sok lelkész küzd a videós megjelenések technikai hátterével – nem volt ez másképp a pécsi evangélikus gyülekezet lelkészeinél sem. Ócsai Zoltán és Hajduch-Szmola Patrik sokat beszélgettek és gondolkodtak a megoldáson.

Két gyülekezet, egy konfirmandus tábor

Paks – Mi történik, ha két napra és egy éjszakára összezárunk három elhivatott, energikus lelkészt, két teológushallgatót és harminckettő konfirmandust; egy Paks melletti erdei iskolában, ahol csak az udvar közepén, a tűzcsap mellett van térerő és este csak a Hold világítja meg a tájat? Ez a kérdés kezdett el foglalkoztatni valahol Budapest és Paks között, az autópályán. Őszintén szólva, nem tudtam mit készített el számunkra az Úr Isten február második hétvégéjére. Abban azonban biztos voltam, hogy valami egészen különlegeset.

Öleljétek át mindazokat, akik veletek együtt Jézus Krisztus hűséges követői!

Pécs – „Nagylelkűség: elfogadás és adás” mottóval tartották a 2020-as ökumenikus imahét utolsó napját. Pécsett dr. Szabó István dunamelléki református püspök volt az istentisztelet szónoka.

Isten a keresztségünk pillanatában meghívót ad nekünk

Pécs – 2020. január 24-én pénteken, az ökumenikus imahét keretében Hajduch-Szmola Patrik evangélikus lelkész hirdetett igét a belvárosi református templomban. A nap témája a vendégszeretet volt.

Pécsi zenész testvérek látogatása Szekszárdon

Szekszárd – A téli egyházi ünnepeink lezárásaként Svigruha Károly és Barátai együttes adott koncertet a szekszárdi evangélikus templomban. Az Ócsai Zoltán lelkész vezette pécsi testvérek magyar költők istenes verseinek megzenésített változataival szolgáltak a gyülekezetben. A testvéri közösség tagja volt többek között Hajduch-Szmola Patrik parókus lelkész és a néhai Kapi Béla püspök unokája és dédunokája is. A testvéreket a szekszárdi lelkész, Sefcsik Zoltán és a felügyelőasszony, Németh Judit fogadta. Az együttlét szeretetvendégséggel zárult.

Színpadon a Tízparancsolat is – A pécsi országos színházi találkozó versenyprogramja

Tizennégy produkció – köztük nyolc budapesti, egy vidéki és egy fővárosi koprodukció, valamint három vidéki és két határon túli előadás – kapott helyet a tizenkilencedik pécsi országos színházi találkozó (POSZT) programjában. A műsorfolyamban találhatunk a Tízparancsolatról vagy épp a bálványimádás megtagadásáról szóló előadást is.

Kövessük az igazságot, szeretetben – Lezárult az ökumenikus imahét Pécsett

Pécs – A városban jelen lévő egyházak, vallási közösségek lelkipásztorai, papjai és hívei gyűltek össze január 27-én, vasárnap a pécsi székesegyházban a 2019-es ökumenikus imahét záró alkalmára. Az imahét utolsó alkalmán Balog Zoltán, az emberi erőforrások korábbi minisztere, a budapesti Németajkú Református Egyházközség lelkipásztora hirdetett igét.

Missziói terület a Kék Elefánt

Pécs – Nagyon jó, összetartó kis közösségként jellemezte az intézet új igazgatónője, Horváth Henriett Krisztina a Kék Elefánt Evangélikus Óvoda munkatársi gárdáját. Ő nyár elején került a négycsoportos óvoda vezetői székébe. Elődje, Kiss-Tóth Zsuzsanna jelenlegi óvodavezető-helyettes volt, aki korábban az önkormányzat által felajánlott intézmény evangélikus egyházi átvételében segédkezett. Ottjártunkkor Hajduch-Szmola Patrik lelkész bevonásával arról is beszélgettünk, vajon mitől és hogyan lesz egy óvoda evangélikus.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Pécs csatornájára