Joób Olivér Szeretetintézmény

Diakóniai díjakat adtak át Nyíregyházán

Nyíregyháza – 2020. november 15-én ünnepi istentiszteletet tartottak a Nyíregyháza-Kertvárosi Ágostai Hitvallású Evangélikus Egyházközségben. Az istentisztelet után Kelemen Anna Gyöngy, diakónia osztályvezető és Gregersen-Labossa György, a diakóniai bizottság elnöke átadta a Joób Olivér Szeretetintézmény dolgozójának, Meggyesi Katalinnak az év diakóniai díját.

A tanyagondnokok a járvány alatt is munkában vannak

Nyíregyháza – A bokortanyák idős, egyedülálló lakóinak biztonságát és biztonságérzetét hivatott őrizni a Joób Olivér Szeretetintézmény tanyagondnoki szolgálata. Megannyi élethelyzet, melyre nincs más kézenfekvő megoldás a megyeszékhely peremén sok idős ember számára, akár orvoshoz kell menni, receptet kiváltani, akár ügyet kell intézni vagy nagy bevásárlást lebonyolítani. A VW Transporter naponta 120 kilométert fut a városban és környékén. Úton a tanyagondok, menet közben érte el Demen Szabolcsot a riporter, Veszprémi Erzsébet.

A szociális munka napját ünnepelték Nyíregyházán is

Nyíregyháza – 2019. november 11-én a Szociális munka napja alkalmából a Nyíregyháza-Kertváros Ágostai Hitvallású Evangélikus Egyház, mint fenntartó nevében Laborczi Géza igazgató lelkész és Sipos Ilona megbízott intézményvezető köszöntötte a Joób Olivér Gondozó és Rehabilitációs Szeretetintézmény munkatársait.

Hit és szeretet – Húszéves a Joób Olivér Szeretetintézmény

Nyíregyháza – Hálaadó istentiszteletre gyűltek össze a Nyíregyháza-kertvárosi gyülekezet tagjai vasárnap, 2016. október 2-án. A bokortanyák népe az idei termésért, a Joób Olivér Szeretetintézmény pedig húszéves fennállásáért mondott köszönetet Benkőbokorban.

Családi napot tartottak pünkösdkor a Joób Olivér Szeretetintézményben

Nyíregyháza – A pünkösd kiemelt jelentőséggel bíró keresztény ünnep, ugyanis hitük szerint a Szentlélek ezen a napon áradt ki Jézus tanítványaira, az apostolokra. Az ünnepi istentiszteleten Magyar László nyugdíjas lelkész volt az igehirdető a Joób Olivér Szeretetitnézményben, Nyíregyházán.

Farsangi disznótoros

Benkőbokor – Nyíregyháza – Egy igazán hagyományos disznóölés a fogópálinkával kezdődik, de egyáltalán nem állítjuk, hogy így lehetett ez Benkőbokorban, a Joób Olivér Szeretetintézmény központjában is.

Adományokat osztott a Joób Olivér Szeretetintézmény rászorulóknak

Nyíregyháza – November elején indította adománygyűjtő kampányát a Joób Olivér Szeretetintézmény. Az adománygyűjtés célja a nehéz anyagi és egészségi körülmények között élő idős emberek megsegítése – mondta Hornyákné Pásztor Enikő intézményvezető. Az összegyűjtött adományok szétosztására a napokban került sor.

Több mint gesztus – Adománygyűjtés a tanyán élő idősek megsegítésére

Nyíregyháza – „Azt szeretnénk elérni, hogy az év több napján tudjunk adományokat osztani és így könnyíteni az idősek mindennapjait” – vallja Hornyákné Pásztor Enikő, a Joób Olivér Szeretetintézmény vezetője. Most adventben is adományokat gyűjtenek a tanyán élő idősek megsegítésére.

A Szociális Munka Napját megünnepelték Nyíregyházán is

Nyíregyháza – A Szociális Munka Napján jó hangulatú, de mégis felemelő és bensőséges ünnepséget rendezett az Oltalom Szeretetszolgálat és a Joób Olivér Szeretetintézmény Nyíregyházán, a Bólyai téri Evangélikus Gyülekezeti Központban. KÉPRIPORT!

„A segítség nemcsak lehetőség, hanem felelősség is” – Beszélgetés Laborczi Gézával

Nyíregyháza – Az Oltalom Szeretetszolgálat immáron több mint tíz éve végez szociális tevékenységet. Nappali melegedőt, éjjeli menedékhelyet, szenvedélybetegek nappali részlegét, népkonyhát, átmeneti szállót, idősek otthonát, családok átmeneti otthonát működtetnek azzal a meggyőződéssel, hogy a rászorulóknak valós segítséget nyújtsanak. Egy pályázat révén – TIOP-3.4.1.B-11/1-2012-0012 azonosítószámú, Családbarát Oltalom – lehetőségük nyílt arra, hogy a korábban 36 férőhelyes családok átmeneti otthonát egy zöld beruházásként épült, új, 40 férőhelyes épületbe költöztessék. Ennek kapcsán beszélgettünk az intézményrendszer igazgatólelkészével, Laborczi Gézával.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Joób Olivér Szeretetintézmény csatornájára