Roszík Gábor

Roszík Gábor: „Akadtak politikai megnyilvánulásaim, amik gondot okoztak az egyházamnak”

Gödöllő – Nagyinterjút készített Roszík Gábor evangélikus lelkésszel a 24.hu. Ebből osztunk meg pár evangélikus egyházi vonatkozású gondolatot.

Roszík Gábor és Beer Miklós kapta idén a Magyar Szabadságért Díjat

Gödöllő – Az elismerést idén Roszík Gábor evangélikus lelkész, rendszerváltó politikus és dr. Beer Miklós, a Váci egyházmegye püspöke vehette át.

Roszík Gábor és Beer Miklós a Magyar Szabadságért-díj idei várományosai

Gödöllő – Budapest – Ebben az évben Roszík Gábor evangélikus lelkész, 30 évvel ezelőtt első ellenzéki képviselőként a parlamentbe került gödöllői politikus (65 éves, a képen balra) és Beer Miklós római katolikus pap, a Váci egyházmegye püspöke (76 éves) érdemelték ki a Magyar Szabadságért-díjat. Az elismerést június 29-én, 20.30 órakor a Magyar Szabadság Napja gödöllői, alsóparki eseményén adják át a kiválasztott személyeknek.

A nagycsalád mintáját követve – Gyermekvédelmi munka az evangélikusoknál

Roszík Ágnes és férje, Roszík Gábor evangélikus lelkész huszonöt évvel ezelőtt megalapították a Tessedik Sámuel Alapítványt. Akkor még nem gondolták, hogy később egy több munkaágat ellátó, integrált intézmény lesz a kezük alatt. Az alapítvány akkor az ország első anyaotthonát működtette, mára már idősek otthonának, családok átmeneti otthonának vezetése és az alapellátás is a feladataik közé tartozik. De a munka itt nem áll meg, Roszík Ágnes új feladatkörrel bővítené a Tessedik Sámuel Evangélikus Szeretetszolgálat tevékenységét. Az intézmény vezetőjével és munkatársaival beszélgettünk a tervezett új munkaágról, a nevelőszülői hálózatról.

Böjti sorozat tizenharmadik rész: Böjti lemondás

A húsvétot megelőző negyvennapos böjt a keresztények számára bűnbánati időszak, amely alkalmat ad a lemondásra, a hitben való elmélyülésre és kiengesztelődésre, hogy méltóképpen felkészülhessenek a húsvétnak, Jézus Krisztus feltámadásának megünneplésére. Az evangelikus.hu oldalán az idei böjti időszakban videós sorozatot indítunk, amelynek egyes részeiben evangélikusok vallanak arról, mit jelent számukra a böjt, hogyan böjtölnek.

Mi lett vele? – Roszík Gábor a HírTV-ben

Ő lett az első szabadon választott képviselő 1947 után az Országgyűlésben – 1989 nyarán valóban „fülkeforradalom” tört ki Gödöllőn. Hat évvel később mégis felhagyott a politizálással. Több mint egy évtizednyi egyházi munka következett, de egy ponton úgy érezte, még egyszer tennie kell valamit válságba került pártjáért. Hiába cselekedett: az MDF széthullott. A stúdióban Roszík Gábor evangélikus lelkész, az MDF első országgyűlési képviselője.

Az ember nem egyenlő a bűnével – Interjú Roszík Gáborral, a Magyar Testvéri Börtöntársaság elnökével

Gödöllő – A Magyar Testvéri Börtöntársaság immár huszonharmadik alkalommal kapcsolódott be április 19–26. között a nemzetközi börtönmissziós imahétbe. Idén a „Szeresd a kegyelmet!” (Mik 6,8) alapige határozta meg az imahét tematikáját. A börtönmisszió céljairól és nemzetközi programjairól beszélgettünk a börtöntársaság és a Börtönlelkészek Magyarországi Szervezetének elnökével, Roszík Gábor evangélikus lelkésszel, szót ejtve két európai uniós pályázatról is.

„Szeretni és szeretve lenni” – börtönviselt szülők gyermekeinek táborozása

Mátraszentimre – 2014. június 27 és július 2. között tartotta idei Angyalfa táborát fogvatartottak gyermekeinek a Magyar Testvéri Börtöntársaság.

Elkezdődött a börtönmissziós imahét – beszélgetés Roszík Gáborral

Gödöllő – Május 4-től 11-ig tartják a nemzetközi börtönmissziós imahetet. Ezen a héten többek között a büntetés-végrehajtási intézetekben végzett missziói munkáért, az áldozatokért, a börtönben lévők családjaikért kérik a szervezők, hogy imádkozzunk. Az imahét kapcsán kérdeztük a gyülekezeti együttműködésről, börtönmissziós élményeiről és az APAC körletről a Börtönlelkészek Magyarországi Szervezetének és a Magyar Testvéri Börtöntársaságnak a vezetőjét, Roszík Gábor evangélikus lelkészt. Szöveg és portré: Galambos Ádám, fotó: Magyari Márton

Az egymillió forintos ígéret

Történet egy anyáról, a lányáról, egy evangélikus lelkészről és egy köddé vált mecénásról. A mecénással együtt pedig köddé vált egy nehéz sorsú anyának tizenöt éven át erőt adó tudat, hogy a lányának könnyebb lesz nekivágnia az életnek, mint neki. Forrás: nol.hu, szöveg: Boda András

Oldalak

Feliratkozás RSS - Roszík Gábor csatornájára