Evangélikus Missziói Központ

Nem mi tesszük hívővé az embereket

„Abban biztos vagyok, Jézus döntött mellettem, és erre én igent mondtam" – fogalmaz Bozorády Zoltán nyugalmazott lelkész az Evangélikus Missziói Központ vele készített interjújában.

Az egyház él, Isten igéje nincs karanténban

Budapest – Rendkívüli online missziói konzultációt tartottak egyházunk missziói munkaágainak vezetői. Az „őrlángon” megélt elmúlt esztendő ellenére az egyház él, a munkaágak a legkülönbözőbb módon, a lehetőségek szerint végezték szolgálatukat.

Ha Istentől vársz ma egy jelet, akkor ez az!

Budapest – Szarvas – Szombathely – Több szálon indult a történet, de a szálak szerencsére összeértek és összefogás lett belőle. A Credo Rádió, az Evangélikus Rádiómisszió és a Rádió Szarvas ma már közösen készítik a Napi igét, és az azokhoz kapcsolódó áhítatokat, hogy Isten üzenete minél többekhez eljuthasson nem csak írott, de hangzó formában is.

Már megvette? – Bátorítást nyújtó hallgatnivalókat ajánlunk

Budapest – A koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetben az ünnepi napok megélése eltér majd a megszokottól. Januárban is folytatódnak majd a közösséget kerülő hétköznapok. Ebben az időszakban segíthet egy-egy otthonunk bezártságában vigaszt, bátorítást nyújtó hallgatnivaló, főként, ha az ige szólal meg ezekben, így különös tekintettel ajánljuk két kiadványunkat.

Adventi és karácsonyi énekek az Evangélikus Missziói Központ honlapján

Budapest – Sokan nem jutnak el a gyülekezet közösségébe ezekben a hetekben és az ünnepek alatt sem. Rájuk is gondolva az Evangélikus Missziói Központ – Magyar Evangélikus Rádiómisszió honlapján megosztották az adventi és karácsonyi énekeket tartalmazó, az Evangélikus Missziói Központ által készített CD-lemez felvételeit. Az énekek nem az összes versszakukkal hangoznak el.

Arccal vagy háttal? – Idén is lesz országos evangelizáció a Deák téren

Budapest – 2020-ban is megrendezésre kerül az országos evangelizáció a Deák téri templomban. Az október 10-én, szombaton 9.40 és 12.45 között tartandó rendezvényen a résztvevők számát korlátozni kényszerülnek a szervezők, és további változások lehetőségét is fenntartják az aktuális járványhelyzetre tekintettel.

Az Evangélikus Missziói Központ telefonos ügyeletet tart

Budapest – Az Evangélikus Missziói Központ telefonos ügyeletet tart az ősz folyamán, szerdánként 15-17 óra közötti időben. Szeverényi János lelkész a 06/1-613-42-76-os számon várja azoknak a hívását, akiknek hitbeli, lelki kérdéseik vannak.

Meghallgatható, letölthető pünkösdi evangélikus énekek

Budapest – Pünkösd ünnepének közeledtével szeretettel tesszük közzé „Pünkösd – reformáció” címmel készült CD-lemezünk anyagát az Evangélikus énekeskönyvből válogatott énekek felvételeivel.

Útmutató – Hallgatható formában

Budapest – A Credo Evangélikus Rádió és a szintén evangélikus Rádió Szarvas, a Magyar Evangélikus Rádiómisszióval együtt, felváltva készíti el és naponta sugározza az igéket és az áhítatokat hallgatói számára. Ezek közlésében a Sola Rádió is részt vesz. A hanganyag a Rádiómisszió honlapján is megosztásra kerül. Szeretettel ajánljuk mi is az evangélikus Útmutató napi igéit a hozzájuk írt áhítatokkal, hallgatható formában.

Meghallgathatóak és letölthetőek a böjti és húsvéti énekeink

Az Evangélikus Missziói Központ által készített CD-n kiadott énekeskönyvi énekek böjti és húsvéti felvételeit most letöltheti a kiadó honlapjáról.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Evangélikus Missziói Központ csatornájára