Takácsi

Alapos, hiánypótló falumonográfia készült Takácsiról

Takácsi – Közel hét évig készült a Tanulmányok és források Takácsi történetéhez című falumonográfia, amely többek között a néhai Gyurátz Ferenc evangélikus püspök egyes naplójegyzeteit is a nagyközönség elé tárja.

Ünnepelt a takácsi evangélikus gyülekezet

Takácsi – Hálaadó istentisztelettel és kiállítással tisztelegtek a múlt emlékei előtt a templom 210, a gyülekezeti ház 10 éves évfordulóján a takácsi evangélikus hívek. Az istentiszteleten Polgárdi Sándor a Veszprémi Evangélikus Egyházmegye esperese hirdetett igét, mellette a liturgiában szolgált Németh Katalin helyi lelkész, a kátori szolgálatot pedig Bertalan Beatrix végezte.

Belül is megszépült a takácsi templom

Takácsi – A korábbi években elvégzett külső renoválást követően idén ősszel a templom 2013-ban elkezdett belső felújítása is befejeződött Takácsiban. A hívek a csaknem két évig tartó szünet után 2015.szeptember 12-én, szombaton hálaadó istentisztelet keretében vették birtokba a megszépült épületet.

Jézus Krisztus ugyanaz: tegnap, ma és mindörökké – Evangélizációt tartottak Takácsiban

Takácsi – Évek óta szokás a Veszprém megyei Takácsiban, hogy a falu két protestáns gyülekezete novemberben közös evangélizációs sorozatot szervez. Az idén evangélikus igehirdetőt hívtak meg, Grendorf Péter budapest-angyalföldi lelkészt. Szöveg: Tóth Károly István

Mik vagyunk, mivé kellene lennünk? – A Gerence-környéki evangélikus gyülekezetek találkoztak egymással

Csikvánd – A Gerence a Marcal mintegy ötven kilométer hosszú mellékfolyója. A Bakonyban ered, és Malomsok mellett torkollik a Marcalba. A folyócska környékén élő három anyagyülekezet – Csikvánd, Malomsok és Takácsi – valamint a hozzájuk tartozó filiák elhatározták, hogy évente egy nyári vasárnapot együtt töltenek el istentiszteleti közösségben, majd kötetlen együttlétben. Az első gyülekezeti napra 2013. június 23-án Csikvándon találkozott a népes gyülekezet. Szöveg: Kovács László, fotó: Kovács Eszter és Kovács László
Feliratkozás RSS - Takácsi csatornájára