Luther-rózsa

A maszk már a hitünket is elárulhatja

A manapság kötelezően viselendő szájmaszkokkal kapcsolatban kisebbfajta divathullám alakult ki.

Evangélikusok rózsája

Mit jelent az evangélikus Luther-rózsa? Részlet Fabiny Tibor írásából.

„Készíts Luther-rózsát!” – Pályázat a reformáció 501. évében

Csurgó – A csurgói evangélikus gyülekezetben 2018. november 4-én Luther családi napot tartottak, melynek keretében sor került a Készíts Luther-rózsát! pályázat eredményhirdetésére. A helyi lelkész nélkül maradt somogyi gyülekezet a csurgói oktatási intézményekbe járó evangélikus gyermekek körében hirdette a pályázatot szeptember 18-án.

Luther-rózsás alkotásokkal készül a Szélrózsára

Egresi Kornélia a tengelici gyülekezet tagja. Évek óta jelen van nagyobb egyházi rendezvényeken, ahol többnyire saját készítésű ékszereit árulja. Sok éve érik benne azonban, hogy a Luther-rózsás motívumokat is integrálja művészetébe. Képek születtek már a keze alatt Luther-rózsa-ábrázolással, nemrégiben azonban egy alternatívabb sorozattal állt elő, melyben a reformációhoz kapcsolódó jelképek köré építi a kompozíciót. Erről is kérdeztük.

Luther Márton a Luther-rózsa szimbolikájáról

„Rózsákon jár Krisztus híve, ha keresztet hordoz szíve.”

Toronyélmény helyett Luther-rózsás ablak átadásával kezdődött a reformáció hónapja Kőszegen

Kőszeg – A kőszegi gyülekezet különálló harangtornyában kilátó és toronymúzeumot szerettek volna 2017-ben, amelynek támogatására már kormánydöntés is született. Azonban végül a turisztikai pályázaton mégsem nyert az elképzelés. Ezért azon gondolkoztak a kőszegiek, hogyan sikerülne más, de mégis maradandó módon emlékezni a reformáció ötszázadik évfordulójára.

Luther-rózsa – kreatívoknak

Budapest – A napokban az evangélikus egyház Facebook oldalán megosztottunk egy kreatív oldalt, amelyen pontról pontra azt mutatják be, hogyan lehet egy papírból, egy olló segítségével, némi kézügyességgel csodaszép Luther-rózsát készíteni. Sok hitoktató és lelkész osztotta meg lelkesedve a linket a közösségi oldalon, most pedig megkaptuk az első elkészült alkotásról is a fényképeket, Koltainé Somogyi Lilla, a gyülekezeti és missziói osztály munkatársa jóvoltából.

Élő Luther-rózsát alkottak a gyóniak

Gyón – A gyóni napok 2016 című program keretében élő Luther-rózsa képet készítettek a Gyóni Evangélikus Egyházközség szervezésében. A megformálásban a gyülekezeti tagjai és családtagjaik vettek részt.

Leleplezték az égi kereszt nevű műalkotást a wittenbergi Luther-kertben

Wittenberg – Joachim Gauck német szövetségi elnök, valamint a Lutheránus Világszövetség (LVSZ) vezető személyiségei leplezték le 2016. június 15-én az úgynevezett égi keresztet (Himmelskreuz) a wittenbergi Luther-kertben. Az ünnepi rendezvény alatt Gauck elnök, dr. Munib Younan, az LVSZ elnöke és dr. Martin Junge főtitkár avatták fel a háromszoros kereszt konstrukciójú, alumíniumból és nemesacélból készült műalkotást.

Luther-rózsa pályázat: Bemutatjuk az első három helyezettet – Interjúk! Film! Képek!

Budapest – Nyíregyháza – Simontornya – Idei 1%-os kampányunkban egy igazi evangélikus jelképet, a Luther-rózsát állítottuk a középpontba, amelynek szirmain láthatóvá válik, hogy a felajánlott 1 %-okat hány területen hasznosítja a Magyarországi Evangélikus Egyház. Ehhez kapcsolódva pályázatot írtunk ki. Különböző anyagokból, különféle kézműves technikákkal lehetett a Luther Márton megálmodta szimbólumot elkészíteni. Rengeteg mű (összesen 70 darab) érkezett hozzánk. A Facebookon lezajlott szavazás után az első három helyezettel készítettünk interjút alkotásaikról.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Luther-rózsa csatornájára