Orosházi Evangélikus Egyházközség

Mérlegelik az egyházi átvétel lehetőségeit Orosházán

Orosháza – Egykoron evangélikus gimnáziumként működött a Táncsics-gimnázium Orosházán, s most ismét felröppent a hír az egyházi átvételről. A minap megtartott közmeghallgatáson is téma volt a középiskola jövője. Németh Béla képviselő egy kérdésre válaszolva annyit mondott, zajlanak a tárgyalások. A Beol.hu megkereste az orosházi evangélikus gyülekezet igazgató-lelkészét, Ördög Endrét.

Orosházán megállt az idő

Orosháza – Villám csapott az orosházi evangélikus templomba, ezért ideiglenesen nem jár a templom órája.

Drónt adott a 24.hu az Xboxozó nyugdíjasok kezébe Orosházán

Orosháza – Az Orosházi Evangélikus Egyházközség Fénysugár Nyugdíjas Egyesületének tagjai nemrégiben Xbox játékozásukkal lépték át az országos, sőt még a külföldi média ingerküszöbét is. Ezúttal a 24.hu munkatársai jártak náluk és vittek nekik kipróbálásra egy drónt. Az alábbiakban az erről készült riportjukat láthatják.

Xboxot szenteltek Orosházán

Orosháza – Az Orosházi Evangélikus Egyházközség Fénysugár Nyugdíjas Egyesületének tagjai több alkalommal jártak már a Szarvasi Ótemplomi Szeretetszolgálatban, ahol nagy örömmel játszottak az ottani Xboxszal. Elhatározták, hogy az otthoni klubban is szeretnének ilyen versenyeket szervezni.

20 év után újra! – Egy elfeledett színdarabot mutattak be Kispesten az orosháziak

Orosháza – Budapest – Az Orosházi Evangélikus Egyházközség és a Székács József Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium zenész diákcsapata 2014. karácsonyán az éjféli istentiszteleten egy régi, de nem elfeledett darabot mutatott be Szőke Bianka vezetésével: Győri Gábor zenés betlehemesét, amely hét ige köré (Ó- és Újszövetségi, Jézus születéstörténetével kapcsolatos igékre) építi fel a zenei anyagot. Személyes beszámoló!

Húsz éve szól az Orosházi Harangszó

Orosháza – Nem csak hitéleti, de helytörténeti szempontból is kiemelkedő az Orosházi Egyházközség gyülekezeti lapja. Indulásáról és jelentőségéről volt szó a könyvtárban. Forrás: oroscafe.hu, szöveg: Varga Diána, fotó: Rajki Judit

Korszerűsítik a családok átmeneti otthonát Orosházán

Orosháza – Az Új Széchenyi Terv keretében korszerűsítik a családok átmeneti otthonát Orosházán. A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet több mint 100 millió forint támogatást nyert az épület korszerűsítésére és egy új szárny építésére – hangzott el kedden Orosházán sajtótájékoztatón. Forrás: MTI
Feliratkozás RSS - Orosházi Evangélikus Egyházközség csatornájára