Orosházi Evangélikus Egyházközség

Adventi kalendárium Orosházáról

Orosházi – Az Orosházi Evangélikus Egyházközség készített internetes honlapján egy adventi kalendáriumot. Minden egyes napon az újabb és újabb ablakot megnyitva egy-egy áhítatot, meditációt, éneket vagy verset találunk, így készülhetünk vele / velük karácsony ünnepére.

A szomszéd templom tényleg szebb?

Orosháza – „Az a szomszéd templom szebb! Miközben a mienk meg…” Az elhangzott szavak mélyen megsebeztek, de el is gondolkodtattak. Hiszen az elmúlt időszakban annyi mindent tettünk közös otthonunkért! Renováltuk, vakoltuk, gletteltük, meszeltük, hatalmasat takarítottunk benne… Sőt alakult egy exkluzív csoport, ami a Messengeren navigálja magát: az Evangélikus Meszelőtábor.

Várva várt iktatás

Orosháza – 2020. október 10-én szombaton 16 órától kettős iktatásra került sor Orosházán. A járványügyi előírásoknak megfelelően, kivétel nélkül maszkban volt mindenki. Egyszerre két parókus lelkészt iktattak: Felegyi–Németh Mihályt és Laczki Jánost iktatta be hivatalába Lázár Zsolt, a Nyugat–Békési Evangélikus Egyházmegye esperese.

Ördög Endre: Az interneten is lehet istentiszteletet tartani

Orosháza – A járványhelyzet komoly kihívások elé állította az orosházi evangélikus közösséget is, de így is eljutottak a hívekhez. A templom látogatottsága még nem a régi, de az otthonmaradók miatt továbbra is feltöltik az istentiszteleteiket az internetre.

Szépkorban is aktívan

Orosháza – Kedd délutánonként az orosházi evangélikus gyülekezet terme megtelik nyugdíjasokkal. A Fénysugár Nyugdíjas Klub tagjai Lázár Pálné Marika néni vezetésével gyűlnek össze. A közös program összekovácsolta a csapatot. Ördög Endre lelkész igei útmutatója után általában meghívott előadókat hallgatnak meg vagy filmeket néznek, közösen játszanak, X-Boxoznak. Ebből az utóbbi tevékenységből kifolyólag már Senior Gamer-díjat is nyertek. Személyesen is ellátogattunk hozzájuk, hogy megismerjük ezeket az igencsak aktív nyugdíjasokat. És egy kis meglepetést is vittünk nekik.

Mérlegelik az egyházi átvétel lehetőségeit Orosházán

Orosháza – Egykoron evangélikus gimnáziumként működött a Táncsics-gimnázium Orosházán, s most ismét felröppent a hír az egyházi átvételről. A minap megtartott közmeghallgatáson is téma volt a középiskola jövője. Németh Béla képviselő egy kérdésre válaszolva annyit mondott, zajlanak a tárgyalások. A Beol.hu megkereste az orosházi evangélikus gyülekezet igazgató-lelkészét, Ördög Endrét.

Orosházán megállt az idő

Orosháza – Villám csapott az orosházi evangélikus templomba, ezért ideiglenesen nem jár a templom órája.

Drónt adott a 24.hu az Xboxozó nyugdíjasok kezébe Orosházán

Orosháza – Az Orosházi Evangélikus Egyházközség Fénysugár Nyugdíjas Egyesületének tagjai nemrégiben Xbox játékozásukkal lépték át az országos, sőt még a külföldi média ingerküszöbét is. Ezúttal a 24.hu munkatársai jártak náluk és vittek nekik kipróbálásra egy drónt. Az alábbiakban az erről készült riportjukat láthatják.

Xboxot szenteltek Orosházán

Orosháza – Az Orosházi Evangélikus Egyházközség Fénysugár Nyugdíjas Egyesületének tagjai több alkalommal jártak már a Szarvasi Ótemplomi Szeretetszolgálatban, ahol nagy örömmel játszottak az ottani Xboxszal. Elhatározták, hogy az otthoni klubban is szeretnének ilyen versenyeket szervezni.

20 év után újra! – Egy elfeledett színdarabot mutattak be Kispesten az orosháziak

Orosháza – Budapest – Az Orosházi Evangélikus Egyházközség és a Székács József Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium zenész diákcsapata 2014. karácsonyán az éjféli istentiszteleten egy régi, de nem elfeledett darabot mutatott be Szőke Bianka vezetésével: Győri Gábor zenés betlehemesét, amely hét ige köré (Ó- és Újszövetségi, Jézus születéstörténetével kapcsolatos igékre) építi fel a zenei anyagot. Személyes beszámoló!

Oldalak

Feliratkozás RSS - Orosházi Evangélikus Egyházközség csatornájára