óvodapedagógus

Aki a néptánc hatására talált rá az egyházra

Láthatóan evangélikus – Mai evangélikus arcképcsarnok. Ismerje meg egy-egy gyülekezeti tag gondolatán keresztül az evangélikus egyház mai színességét.

Legyünk őszinték és tiszták, mint a gyermekek!

Sorozatunkban a Magyarországi Evangélikus Egyház intézményeiben szolgálatot végzőket szólaltatjuk meg indíttatásukról, munkájukról, céljaikról. Szántóné Benkovics Éva 2016 óta szolgál a Bakonycsernyei Evangélikus Óvodában. A gyermeki tisztaságról, a szülőkkel való együttműködésről és a gyermekről mint példáról is beszélgettünk.

Hitvalló óvodapedagógusaink éves továbbképzése zajlott Benediktbeuernben

Benediktbeuern – Több mint két évtizede találkoznak bajor és magyar evangélikus óvodapedagógusok, hogy egymástól tanuljanak, egymást gazdagítsák, szakmai kihívásaik aktuális témáit közösen dolgozzák föl.

Apró dolgok öröme

Sorozatunkban a Magyarországi Evangélikus Egyház intézményeiben szolgálatot végző munkatársakat szólaltatjuk meg indíttatásukról, feladataikról, céljaikról. Molnár Veronika öt éve a Szentendrei Evangélikus Zenei Óvoda munkatársa. Az óvodapedagógussal a gyermeknevelésről, felnőttként történt konfirmációjáról, a gyülekezeti és az óvodai közösségről beszélgettünk.

Szeretetben és közösségben

Sorozatunkban a Magyarországi Evangélikus Egyház intézményeiben szolgálatot végző munkatársakat szólaltatjuk meg indíttatásukról, munkájukról, céljaikról. Ez alkalommal Bozzai Lillával, a Szentendrei Evangélikus Zenei Óvoda óvodapedagógusával beszélgettünk pályaválasztásáról, az óvodai és a szülőkkel együtt megélt közösségről, a megtartó hitről.

Aki átélte a pálfordulást

Láthatóan evangélikus – Mai evangélikus arcképcsarnok. Ismerje meg egy-egy gyülekezeti tag gondolatán keresztül az evangélikus egyház mai színességét.

Bajor és magyar óvodapedagógusok találkoztak Hódmezővásárhelyen

Hódmezővásárhely – A Bajor Evangélikus Egyház és a Magyarországi Evangélikus Egyház több mint negyedszázados testvérviszonyának egyik fontos eleme az óvodai kapcsolatok ápolása. Ennek keretén belül a Hódmezővásárhelyi Égbőlpottyant Evangélikus Óvoda adott otthont az évente megszervezendő háromnapos továbbképzésnek 2018. október 14–17. között.

Óvodába mentünk és Isten veteményeskertjébe érkeztünk

Várpalota – „Óvodában dolgozom, de lényegében az Isten iskolájában szolgálok” – fogalmaz Lassu Tamásné, a várpalotai Forrás Evangélikus Keresztyén Óvoda vezető óvónője. Az immáron több mint huszonöt éves intézmény a kezdetektől fogva nyitottan és családcentrikusan fogadja a gyermekeket. Az óvoda szellemiségéről, az integrált oktatásról és az evangélikus nevelésről beszélgettünk Lassu Tamásnéval.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS: Óvodapedagógus munkakör betöltésére

Mezőberény – A mezőberényi Katicabogár Evangélikus Német Nemzetiségi Óvoda pályázatot hirdet óvodapedagógusi állásbetöltésére. Részletek az alábbiakban olvashatók.

Óvodapedagógusok találkoztak

Soltvadkert – Országos óvodai szakmai napnak adott otthont 2015. november 17-én a Soltvadkerti Evangélikus Óvoda. Az ország huszonhat evangélikus óvodája közül huszonegyből érkezett százhúsz résztvevő hallgathatta az Evangélikus Pedagógiai-Szakmai Szolgáltató és Továbbképző Intézet és a vendéglátó intézmény szervezésében zajlott program előadásait.

Oldalak

Feliratkozás RSS - óvodapedagógus csatornájára