Kelenföld

Kihasználták az Ige-Idők nagykiállítás utolsó napjait a dunaújvárosiak

Budapest – Kihasználva a reformációi Ige-Idők nagykiállítás utolsó napjait Budapestre utaztunk Dunaújvárosból egy gyülekezeti kirándulás keretében. Kelenföldön kezdtünk, ahol áhítat után a helyi Bibliakiállításban gyönyörködtünk.

Bemutatták a Lukács-passiót Kelenföldön – VIDEÓK!

Budapest – 2016. március 26-án, nagyszombaton a kelenföldi evangélikus templomban a gyülekezet kórusa és zenekara bemutatta a Lukács-passiót.

20 éves a Fővárosi Protestáns Kántorátus – Húsz éve egy összeszokott csapat élén – Interjú Bence Gáborral

Budapest – Egyedülálló egyházzenei munka zajlik húsz éve a kelenföldi evangélikus templomban. Az 1996-ban alakult kántorátus (liturgikus kamarakórus) minden vasárnap változó zenei anyaggal díszített vesperát énekel, ahol a gregorián zsoltározásba és a gyülekezeti énekekbe a hívek is bekapcsolódhatnak. A valamikori tagok az ország számos pontján, sőt most már több európai országban végeznek színvonalas egyházzenei és kórusmunkát. A Fővárosi Protestáns Kántorátus vezetőjét, Bence Gábort kérdeztük az elmúlt húsz évről és a január 31-i ünnepi alkalomról.

Párbeszédek a nyitott templomok napján – Beszélgetés Pál Diana orgonaművésszel

Budapest – „A templomnak hídnak kell lenni Isten és ember, ember és ember között” – vallja Pál Diana, a Kelenföldi Evangélikus Egyházközség kántora. Az orgonaművészt a Nyitott templomok napján megrendezésre kerülő programsorozatról kérdeztük.

Barokk estet tartottak Kelenföldön a Lutheránia Ének- és Zenekar szereplésével

Budapest – 2014. december 6-án szombaton 17.00 órakor került sor a kelenföldi református templomban a Lutheránia Ének- és Zenekar kantátaestjére, melyen Johann Sebastian Bach adventi BWV 36-os Schwingt freudig euch empor és karácsonyi BWV 122-es Das neugeborne Kindelein kantátájának előadására került sor.

Egy hajóban evezünk – Gyülekezeti hétvége Kelenföldön és Szentendrén

Budapest – Szentendre – Őszi gyülekezeti hétvégét tartottak a kelenföldi evangélikus gyülekezetben 2014. október 10. – 12. között, ami a templomszentelés 86. születésnapja is volt egyben.

Három nem és három igen – Krisztus szenvedéseiben

Budapest – Böjti zenés estéket tartanak a kelenföldi evangélikus templomban 2014. március 12. és április 16. között. A hatrészes sorozat részleteiről olvashatunk az alábbiakban: a rövid bevezető írásban, valamint a plakáton. Szöveg: Pál Diana és Gáncs Tamás, plakát: Ecsedi Klára

Egy-tizenegy – újévi koncert Kelenföldön

Budapest – 2014. január 11-én, szombaton 18 órakor különleges alkalom lesz a kelenföldi evangélikus templomban, melyen a Psalterium Hungaricum Kórus ad újévi koncertet. Műsorukon a barokk kor ismert mestereinek művei szerepelnek: hallhatjuk Bach, Schütz, Palestrina és Lassus egy-egy csodálatos kórusművét. Áhítatot tart: Gáncs Tamás lelkész. Az alkalom ingyenes. Szöveg: Győrffy Katalin, plakát: Ecsedi Klára

A szeretet kirakósba zárva – Adventi segítség Kelenföldön

Budapest – Kelenföld – Advent harmadik vasárnapján a 10.30-kor kezdődő istentiszteletet követően karitatív adventi vásárt tartanak a kelenföldi evangélikusok. Az alulról jövő kezdeményezés keretében három célt lehet támogatni. Szöveg: Galambos Ádám; fotó: MEVISZ, Kelenföldi evangélikus archívum

Olescher Tamás kiállítása nyílt Kelenföldön

Budapest – 2013. október 12-én a Kelenföldi Evangélikus Egyházközség gyülekezeti termében önálló tárlata nyílt Olescher Tamás festőművésznek. A bibliai jeleneteket feldolgozó alkotásokat és a festőművész életútját Zászkaliczky Zsuzsanna, az Evangélikus Országos Múzeum művészettörténésze méltatta. Alábbiakban a művészettörténész megnyitóbeszédét adjuk közre. Szöveg: Galambos Ádám. fotó: Galambos Ádám, Olascher Tamás

Oldalak

Feliratkozás RSS - Kelenföld csatornájára