Csömör

A keresztény közösségek sem nyitottak eléggé a legrászorultabbak irányában

Csömör – A csömöri Civil Klub október végi alkalmán katolikus és evangélikus egyházi vezetők fejtették ki olykor igen reformernek ható gondolataikat hitéleti és aktuális társadalmi problémákról.

Evangélikus óvodát áldottak meg Csömörön

Csömör – A Luther-rózsa Luther Márton személyes jelképe volt, okmányait ezzel pecsételte, hitelesítette, s később az egész evangélikus egyház szimbóluma lett. A Rózsakert evangélikus óvoda is jelkép, pecsét lett, amely hitelesíti a keresztény tanítást és az evangélikus nevelést Csömörön.

Evangélikus bringás istentisztelet lesz a 6. csömöri bringafesztiválon

„Gyere Te is Csömörre, ha fontosnak tartod a települések közötti kerékpáros közlekedés fejlesztését!” – Ez a jelmondata a csömöri bringafesztiválnak, melyet 2018. június 16-án, szombaton rendeznek meg a helyi Bulgárkertben.

Bemutatták a csömöri protestáns könyvet

Csömör – A reformációi jubileumi év záróeseményeként mutatták be 2017. december 1-jén a Hit által, kegyelemből – Protestáns gyülekezetek Csömörön című százoldalas kiadványt az evangélikus ifjúsági házban. A Csömör Nagyközség Önkormányzata által kiadott kötetet Boda Zsuzsa szerkesztette.

Biciklizz lelkesen! – Ismét lesz bringás istentisztelet Csömörön

Csömör – „Gyere Te is Csömörre, ha fontosnak tartod a települések közötti kerékpáros közlekedés fejlesztését!” a jelmondata a három éve létrehozott Csömöri Bringafesztiválnak, melyet idén június 25-én, vasárnap rendeznek meg a Bulgárkertben.

Farsangi imahét – Beszélgetés Johann Gyula csömöri lelkésszel

Csömör – Majd hét évtizede, pontosabban hatvanhét éve egy tél végi napon Csömörön, ezen a Pest környéki településen az evangélikus gyülekezet asszonyai kitaláltak valamit. A farsang kellős közepén arra gondoltak: jó lenne lassacskán felkészülni lelkiekben a böjti hetekre. Az ötletet megosztották lelkészükkel, aki azonnal felkarolta a szándékot, s létrejött ez az átvezető, afféle „híd” a két időszak között: a farsangi imahét. A történetről, a páratlan, szép tradícióról Johann Gyula csömöri parókus lelkészt kérdeztem.

Évek óta tartó kapcsolat – A német testvérgyülekezet látogatása Csömörön

Csömör – Idén a német testvérek látogattak el a csömöri gyülekezethez. A magyar testvérek színes és tartalmas programmal várták a tizenöt fős küldöttséget. Kirándultak és hajóztak együtt Budapesten, de elutaztak Békéscsabára, Szarvasra és Gyulára is. A találkozás képeiből válogattunk.

Evangélikus bringás istentisztelet lesz a 4. Csömöri Bringafesztiválon

Csömör – „Gyere Te is Csömörre, ha fontosnak tartod a települések közötti kerékpáros közlekedés fejlesztését!” Ez volt a jelmondata a 2013-ban életre hívott Csömöri Bringafesztiválnak, melyet idén július 17-én, vasárnap rendeznek meg a helyi Bulgárkertben.

Csömöri könyvbemutató: Akinek 1956 után öt országban lett otthona

Csömör – Az október 23-ai megemlékezésekhez kötődően evangélikus könyvbemutatót tartottak múlt kedden Csömörön, a Sinka István Községi Könyvtárban. A Küldetésben címmel idén tavasszal megjelent interjúkötetben Weisz Jenő Németországban élő nyugalmazott evangélikuslelkész tekint vissza eddigi életére és pályájára.

„A napot minden reggel imádkozással kezdtük” – Nyolc évtizedes konfirmandusjubileum

Csömör – „Hálát adok Istennek, az én Teremtőmnek, hogy engem a keresztség által gyermekévé fogadott. Hiszem, hogy Jézus Krisztus az én Uram és Megváltóm, aki nekem is bűnbocsánatot szerzett a kereszten. Vallom az evangélikus keresztény egyház tiszta és igaz tanítását, és hozzá hűséggel ragaszkodom. Kérem a Szentlélek világosságát és erejét, hogy a bűn ellen harcoljak, a szeretetben növekedjek, és a hitben megálljak mindhalálig. Ámen.” Olvasóink közül is bizonyára sokan emlékeznek még a konfirmációjukkor elmondott hitvallásra. Svirzsovics Istvánné Dudás Erzsébet és Bagyánszki Mihály személyében a csömöri gyülekezet két olyan kilencvenhárom éves tagjával beszélgettem, akik nyolcvan, illetve nyolcvanegy évvel ezelőtt élhettek először a bűnbocsánat kegyelmével.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Csömör csatornájára