Chikán Katalin

Mindig legyen valaki, akin keresztül megérezhetjük azt, hogy jó együtt lenni

Dunakeszi – A húsvét ünnepén tartott istentiszteleten kápolnát szenteltek a Sztehlo Gábor Evangélikus Szeretetszolgálat dunakeszi telephelyén, az értelmi fogyatékosok rehabilitációs intézetében. A járványhelyzet miatt a kápolnában csak néhányan lehettek jelen, a lakók és munkatársak többsége hangszórón követhette az alkalmat.

Részigazságok helyett őszinteség

Keresőkre nyitott közösség és testvéri légkör – néhány szó, amely a dunakeszi, gödi és sződligeti evangélikus gyülekezet mindennapjait jellemzi. A fiatal és elszánt lelkésznő, Chikán Katalin szolgáló közösséget maga köré építve látja el a Dunakeszi Evangélikus Egyházközség lelkészi szolgálatát, hajszál híján tíz éve.

Püspöki látogatás a dunakeszi és a gödi gyülekezetben

Göd – Dunakeszi – Dr. Fabiny Tamás, az Északi Evangélikus Egyházkerület püspöke a dunakeszi és a gödi gyülekezetbe látogatott 2016. október 23-án. Mindkét helyen családi istentiszteletre került sor (Alsógödön 9.15-kor, Dunakeszin 10.45-kor) népes gyülekezet körében.

Alsógöd…legyen!

Göd – Dunakeszi – Dr. Fabiny Tamás, az Északi Evangélikus Egyházkerület püspöke ellátogatott az Észak-Pest megyei Evangélikus Egyházmegye két gyülekezetébe, Alsógödön és Dunakeszin. A családi istentiszteleteken mindenféle korosztályú hívő részt vett, így egy igazán nyüzsgő közösség gyűlt össze.

Adventi válaszok

Szügy – Három estét átölelő adventi evangelizációs sorozatot tartottak a Szügyi Evangélikus Egyházközségben. Az igehirdetési alkalmakon a sorozat központi Igéjére, Jézus Krisztus kérdésére: „Hát ti kinek mondotok engem?” (Mt 16,15) – hangzott válaszként az örömhír; az egyházközségből származó Török Anett lelkésznő, Csadó Balázs lelkész és Chikán Katalin lelkésznő szavaival.

Beiktatták Chikán Katalint Dunakeszin

Dunakeszi – Június utolsó vasárnapján(2013. 06. 30.) ünnepi istentiszteleten iktatta be hivatalába Chikán Katalin lelkésznőt Mekis Ádám az Észak-Pest Megyei Egyházmegye esperese. Szöveg: Takács József, fotó: Turcsányi Tamás
Feliratkozás RSS - Chikán Katalin csatornájára