futball

Kolifoci, avagy tanulási motiváció hátrányos helyzetű középiskolásoknak

Nyíregyháza – A Nyíregyházán működő egyetemi szakkollégiumokkal építi kapcsolatait az Evangélikus Roma Szakkollégium (ERSZK). Szombaton Kolifoci elnevezéssel barátságos rangadóra hívták egyetemistatársaikat a roma szakkollégisták: a Nyíregyházi Egyetemen (NYE) működő Lónyay Menyhért Szakkollégium, valamint a Debreceni Egyetem Egészségügyi Karán működő Verzár Frigyes Szakkollégium tagjait. A programba bevonták azokat a középiskolásokat is, akik számára tanulási motivációt erősítő, pályaorientációs hétvégét szerveztek Nyíregyházán.

Kiemelkedő eredmény született a Bozsik-Programban

Szombathely – Horváth-Sipőcz Barnabás, a Reményik Sándor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Művészeti Iskola 2/b osztályos tanulója vehette át idén a Bozsik Intézményi Program emlékplakettjét.

Másodszor rendezték meg az evangélikus focitábort

Révfülöp – Az Erős Vár FC hat tagja, köztük több volt fasori diák 2018. július elején focitábort szervezett 11–15 éves fiúknak Révfülöpön, az Ordass Lajos Evangélikus Oktatási Központban. A 39 résztvevőből tíz fasori diák, közülük pedig nyolcan osztálytársak voltak. A táborozók egy része már a tavalyi focihéten is részt vett, idén pedig további gyerekek csatlakoztak még hozzájuk.

Dobogós helyen zárta az őszi szezont az Erős Vár FC

Budapest – Az őszi idény utolsó meccsét játszotta 2016. november 25-én az Erős Vár FC a Külker ellen. Bravúros 5-2-es eredménnyel győztek. A gólszerzők: Fabiny Márton, Regős Mátyás, Schranz Áron, Mészáros Ádám és Schranz Ágoston voltak. A fiúk így lépéselőnybe kerültek a bajnoki tabellán közvetlenül utánuk elhelyezkedő ellenfelükkel szemben, és jelenleg a dobogón tölthetik a holtszezont.

Az Erős Vár FC második győzelmét aratta

Budapest – Bár nehezen indult a mérkőzés a 3. fordulóban az Erős Vár FC (EVFC) számára, a meccs mégis örömteli 4-2-vel zárult a javukra. A csapat tagjai ezúttal – első hazai pályán aratott győzelmük során – az Evangélikus Diakónia Magyarország által szponzorált felszerelést használták.

Győzelemmel kezdett az Erős Vár FC!

Budapest – Megkezdődött a BLSZ IV/2 bajnoksága. A nagy érdeklődéssel várt nyitó mérkőzést a Népfürdő utcai pályán a házigazda Dinamo Torpedo és az újonc Erős Vár FC játszotta.

EURO-2016 – Közös imára hívják a magyar szurkolókat Lyonban

Budapest – Lyon – Közös imádkozásra hívja szerdára a franciaországi Európa-bajnokságon részt vevő magyar labdarúgó-válogatott Lyonban tartózkodó szurkolóit a dunavarsányi Soli Deo Gloria közösség. Keresztesi Balázs, az esemény szervezője keddi, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: az imádság vezetésére Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyés püspököt kérték fel, aki szintén a városban van.

Hatalmas küzdelem a Lónyay Kupa döntőjében

Budapest – Huszadik alkalommal rendezte meg a Lónyay Utcai Református Gimnázium az egyházi fenntartású gimnáziumok labdarúgótornáját, a Lónyay Kupát. A 2016. március 5-i zárónapon a döntőt a Budapest-Fasori Evangélikus Gimnázium és a Lónyay Utcai Református Gimnázium csapata vívta. A jubileumi évben 13 csapat vett rész a tornán. A két élen álló csapat mérkőzése nagy küzdelmet hozott.

Ennek a focitornának nincs párja az országban

Nyíregyháza – A történelmi egyházak (evangélikus, református, római katolikus, görög katolikus egyházközség), illetve a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kormányhivatal, valamint a Nyíregyházi Önkormányzat együttesei lépnek pályára a hagyományos, tizedik alkalommal meghirdetett teremlabdarúgó Adventi Kupán.

Aki Istentől kapott hivatásaként rúgja a bőrt – Beszélgetés Bereczki Dániel debreceni futballistával

Debrecen – „Segít a hit és az a meggyőződés, ha az ember tudja, hogy Isten állította a helyére” – mondja Bereczki Dániel labdarúgó, az NB I.-ben szereplő kétszeres bajnok Debreceni VSC játékosa, az U20-as válogatott tagja. Célja egyelőre az, hogy rendszeresen szerepeljen az NB I.-ben, és kiharcolja a helyét az U20-as válogatottban.

Oldalak

Feliratkozás RSS - futball csatornájára