Pat

Megtartották a konfirmációi vizsgát a sandi és a pati gyülekezetekben

Sand – Pat – Jól szerepeltek a gyerekek a konfirmációi vizsgán a sandi–pati gyülekezetben. A konfirmációi istentiszteleteket – reménység szerint – augusztus 30-án tartják majd meg. KÉPRIPORT!

Elköszöntek Bertók József kántortól

Pat – Újév ünnepének délutánján a kis pati leánygyülekezetben hálaadásra gyűltünk össze istentiszteletünkön. Megköszöntük az elmúlt év áldásait, melyeket Urunk keze bőven osztogatott számunkra – írta szerkesztőségünknek küldött személyes beszámolójában Teke Ilona. A továbbiakban az ő gondolatait idézzük.

A víz kérdésével foglalkoztak a kaposváriak hittantáborában

Kaposvár – A Kaposvári Evangélikus Egyházközség az idei évben is nagy sikerrel rendezte meg nyár eleji hittantáborát Zala megye egyik legkisebb településén, Paton. Az 1–6. osztályos evangélikus hittanos gyermekek számára megrendezett táborral egy hétre majdnem duplájára nőtt az apró falu lakossága.

Több mint két évtizedes hagyomány – Ismét Paton táboroztak a kaposváriak

Pat – Jézussal az úton – ez volt a témája a Kaposvári Evangélikus Egyházközség idei hittantáborának, amelyet az 1–6. osztályos hittanos gyermekek számára rendeztek. A helyszín idén is a kis Zala megyei falu, Pat volt, és annak gyönyörű ékszerdoboza az evangélikus templom.

Emlékművet avattak fel Paton

Pat – Szombaton avatták fel ünnepélyes keretek közt a falu szívében álló, megújult emlékművet, amely az első és a második világháború pati áldozatainak állít méltó mementót.

Bringa-Tábor NEKTEK

Nagykanizsa – 2015. július 1-4-ig kerékpáros tábort tartottak a Nagykanizsa és Környéke Társult Evan gélikus Egyházközség felső tagozatos hittanosai számára. A táborról Makoviczky Gyula lelkész beszámolóját olvashatják.

„Győzelmet vettél!” – Hittanos tábor volt Paton

Kaposvár – Pat – A Kaposvári Evangélikus Egyházközség hittanosai immár huszadik alkalommal indultak el Patra, egy Zala – megyei kis zsákfaluba, ahol 2015. június 22-29-e között egy felejthetetlen hetet töltöttek együtt, mintegy 50-en. Nagy örömükre idén, nemcsak a Balatonboglári Evangélikus Gyülekezetből csatlakoztak hozzájuk fiatalok, hanem a keszthelyi evangélikus lelkész, Honthegyi Zsolt is jelen volt hittanosaival.

Templomát ünnepelte a kis evangélikus közösség Paton

Pat – Ünnepi istentiszteletre került sor 2013. október 26-án, szombaton abból az alkalomból, hogy az Isten háza idén 150 éves. Forrás: zaol.hu

„Hálát adok az Úrnak teljes szívemből, elbeszélem minden csodatettedet!” – Jézus csodái a kaposváriak hittantáborában

Kaposvár – Pat – „Jézus csodái” címmel került megrendezésre idén nyáron a kaposvári gyülekezet hittantábora. Óvodás gyermekektől egészen a gimnazista korosztályig jöttek fiatalok Patra, hogy egy héten keresztül Isten igéjét hallgathassák és róla tanulhassanak. A szervezőkkel együtt több mint 50 fiatal volt jelen a táborban. A szervezésben Pongrácz Máté helyi lelkészen kívül Réth Katalin, Szemerei Eszter, Pongráczné Győri Boglárka, Hegedüs Gábor, Cilike Eszter teológusok, valamint Deme Julianna és Märcz Samu vettek részt. Személyes beszámoló. Szöveg: Pográcz Máté
Feliratkozás RSS - Pat csatornájára