egyházfőtanácsos

Bajor egyházfőtanácsos: a muszlimok kérdései segíthetnek újra felfedezni a kereszténységet

A homoszexuális párok megáldását illetően a lelkészek egyéni belátására bízta a döntést a Bajor Evangélikus Egyház. A muszlimokkal kapcsolatban pedig azt szeretnék hangsúlyozni, hogy még nálunk, keresztényeknél is sokszínűbbek, ezért meg kell tanulnunk különbséget tenni. Ezeket a kérdéseket érintettük a Michael Martin bajor egyházfőtanácsossal készített interjúban, akit a Magyarországi Evangélikus Egyház november 9–11. között Révfülöpön megrendezett felügyelői konferenciáján értünk el.

Fontos emberi találkozások – Interjú Michael Martin bajor egyházfőtanácsossal

Budapest – Bár kezdetben egyfajta eufória jellemezte a Bajorországi Evangélikus Egyház és a Magyarországi Evangélikus Egyház közötti partneri viszonyt, mára a kapcsolatok megváltoztak: kiszélesedtek és az élet minden területét átszövik – véli Michael Martin egyházfőtanácsos, aki egy bajor delegáció tagjaként látogatott az elmúlt héten hazánkba. Villáminterjúnkban a partnerkapcsolat jövőjéről is kérdeztük.

Többet kell foglalkoznunk a reformátorok szövegeivel! – Interjú Friedemann Oehmével

Budapest – Friedemann Oehme a Szász Tartományi Evangélikus Egyház főtanácsosa és ökumenikus referense, egyháza képviseletében vett részt a találkozón, amelynek rendezésében már sok éve benne vannak a német testvérek. Interjúnkban azt is elárulta, hogy ő személy szerint hogyan készül a reformáció 2017-ben megrendezendő 500. jubileumi ünnepségeire.

CEC: Beszélgetés Kimmo Kääriäinen finn egyházfőtanácsossal

Budapest – 2013. július 3. és 8. között a RAM Colosseumban tanácskoznak az Európai Egyházak Konferenciájának delegáltjai a szervezet jövőjéről. Kimmo Kääriäinen egyházfőtanácsossal beszélgettünk a Finn Evangélikus Egyház véleményéről. Riporter: Horváth-Bolla Zsuzsanna, videó: Győri András Timótheus, angol fordítás: Szisz Anna, magyar hang: Tagai Péter
Feliratkozás RSS - egyházfőtanácsos csatornájára