Boba

Virágzó élet a töviskoszorúból

Boba – Fehér az oltár, az Isten tisztaságának jelképe. Isten báránya az oltár tetején, és biztosan megtelik a bobai evangélikus templom is vasárnap. A húsvét Jézus feltámadásának és vele az emberiség megváltásának ünnepe. Rostáné Piri Magda, a Vasi Evangélikus Egyházmegye esperese azt mondja, a húsvét ugyanazt üzeni, mint 2019 éve: kivirágzik, ami halott.

50 éves a Bobai Evangélikus Óvoda – Beiktatták iskolalelkészi szolgálatába Hegedüs Gábort

Boba – Fennállásának 50. évfordulóját ünnepelte a Bobai Evangélikus Óvoda. Ünnepi istentisztelettel, kedves műsorral és egy új címtábla avatásával emlékeztek az elmúlt évtizedekre.

Beléptek a kapun – Tanévkezdés Bobán

Boba – Megható eseménynek lehettek tanúi a tanévkezdéskor a Reményik Sándor Evangélikus Általános és Művészeti Iskola Bobai Tagintézményének diákjai és tanárai. A szombati tanévnyitó istentisztelet után hétfőn megtartották a kapunyitó ünnepet is, melynek során a szülők gyermekeiket átkísérhették a kapun, rábízva csemetéiket a leendő tanító nénikre.

Beiktatták a vasi egyházmegye elnökségét és tisztségviselőit

Boba – 2018. június 24-én úrvacsorai istentisztelet keretében zajlott le a harmadik ciklusát kezdő Rostáné Piri Magda esperes és a másodszor hivatalba lépő Mórotz Zsolt egyházmegyei felügyelő ünnepélyes beiktatása a bobai evangélikus templomban.

Pedagógustréninget tartottak Bobán

Boba – Keresztyén házban dolgozom – ezt a címet viselte az a tréning, melyet a Reményik Sándor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Művészeti Iskola bobai tagintézményének pedagógusai számára tartottak 2018 áprilisában.

Nyitott ég, nyitott ajtók – Tanévnyitó az új bobai evangélikus iskolában

Boba – Újra evangélikus oktatási intézménnyé lett az egyházközség egykori elemi iskolája Bobán. A Napsugár Általános Iskola és Óvoda 2017 szeptemberétől a szombathelyi Reményik Sándor Evangélikus Általános és Művészeti Iskola tagintézményeként működik tovább. Az épület homlokzatára is visszakerült az évtizedekkel korábban elfedett felirat: „Az Úrnak félelme feje a bölcsességnek” (Péld 1,7b).

Evangélikus iskola lesz a bobai általános iskola

Boba – A Szombathelyi Evangélikus Egyházközség lesz a fenntartója a bobai általános iskolának, valamint az óvodának. Május végéig zárul az átvétel, a papírmunka. Minden fél szívesen fogadta a váltást.

Egyházkerületi közgyűlés Nyugaton: Artikuláris napra készül az egyházkerület

Boba – A Vasi Egyházmegye esperesi gyülekezete, a bobai egyházközség adott otthont 2015. április 24-én a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület tavaszi közgyűlésének. A gyülekezeti házban tanácskozó küldöttek jelentéseket vitattak meg, támogatási kérvényekről döntöttek és tájékoztatást hallgattak meg a kerület idei talán legjelentősebb eseményéről, a Nemescsón megrendezésre kerülő artikuláris napról. Az egyházkerületi közgyűlésen részt vett Krámer György országos irodaigazgató is.

Hangos tábort tartottak Bobán

Idén nyáron is megrendezésre került Bobán a Hangos tábor, amire annyian jelentkeztek, hogy két részre kellett osztani a tábor résztvevőit.

Hálaadás – 230 éves a templom Bobán

Boba – Ha 2014. augusztus 24-én az összegyűlt közel száz ünneplő mesélni kezdett volna, akár egy könyvet is megtöltöttek volna az emlékek, élmények, melyek a jelenlévőket a bobai evangélikus templomhoz kötik.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Boba csatornájára