Cselovszkyné dr. Tarr Klára

Több száz kilométerre egymástól, mégis együtt – Online külügyi est volt az Evangélikus Hittudományi Egyetemen

Budapest – 2020. október 13-án este tartotta meg hagyományos külügyi estjét rendhagyó formában az Evangélikus Hittudományi Egyetem (EHE). Az külföldi ösztöndíjas tanulmányok népszerűsítésére hivatott eseményt a járványhelyzet miatt idén online felületen kellett megrendezni, mégis elmondhatjuk, hogy egy tartalmas, jó hangulatú program részesei lehettünk.

Vendég a standunknál: Norbert Denecke

Dortmund – A Magyarországi Evangélikus Egyház dortmundi Kirchentagon felállított standjának egyik vendége volt Norbert Denecke egyházfőtanácsos, a Lutheránus Világszövetség (LVSZ / LVB-DNK) német nemzeti bizottságának ügyvezetője, akit Cselovszkyné dr. Tarr Klára ökumenikus és külügyi osztályvezető kérdezett.

Vendég a standunknál: Enno Haaks, Najla Kassab és Haroutune Selimian

Dortmund – Cselovszkyné dr. Tarr Klára moderálása mellett Enno Haaks, a Gustav-Adolf-Werk (GAW) főtitkárával, Najla Kassab, a Református Egyházak Világközösségének elnökével és Haroutune Selimian, az Örmény Protestáns Egyház lelkészével készült az alábbi interjú a 2019-es dortmundi Kirchentagon.

Magyarországi evangélikus gyülekezeteket is várnak Wittenbergbe

Wittenberg – Egyedülálló magyar program lesz a németországi Wittenbergben, a reformáció bölcsőjében, 2017. augusztus 24. és 28. között. A részletekről kérdeztük Cselovszkyné dr. Tarr Klárát, a Magyarországi Evangélikus Egyház Országos Irodája Ökumenikus és Külügyi Osztályának vezetőjét.

Bemutatták a levéltárban Luther Márton végrendeletét – Egyedi gyártású 19. századi földgömb restaurálását segítették a németek

Budapest – A Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltárában egy 19. századi, berlini gyártmányú, felfújható és hordozható földgömböt mutattak be 2016. április 25-én, és sor került az ünnepélyes átadására is. A ritkaság restaurálásának fő szponzora a budapesti német nagykövetség volt. A különleges kiállítási darab mellett Balog Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának első embere és a német nagykövet megtekintették Luther végrendeletét is, amelyet ideiglenesen a levéltárban őriznek.

Átadták a Katalin-napi bál adományait az evangélikus óvodáknak

Budapest – A 2015-ös év Katalin-napi evangélikus bálján összesen 482 ezer forint adomány gyűlt össze. Ezzel az összeggel a bál résztvevői az evangélikus óvodai nevelést támogatták. Az összeg átadására 2016. január 11-én, az Országos Iroda dolgozói számára tartott szokásos, hétfő reggeli áhítaton került sor.

Éltető víz – További öt évre meghosszabbították a bajor és magyar evangélikus egyházak közötti partnerszerződést

Bad Wörishofen – Ellenszavazat és tartózkodás nélkül szavazta meg a bajor zsinat a magyar testvérkapcsolati szerződés további öt évre szóló meghosszabbítását 2015. március 18-án, szerdán, Bad Wörishofenben.

CEC: Interjú Cselovszkyné dr. Tarr Klárával

Budapest – 2013. július 3. és 8. között a RAM Colosseumban tanácskoznak az Európai Egyházak Konferenciájának delegáltjai a szervezet jövőjéről. A Magyarországi Evangélikus Egyház egyik delegáltjával, Cselovszkyné dr. Tarr Klárával, a MEE OI Külügyi és Ökumenikus Osztályának vezetőjével beszélgettünk a szervezetről és annak jövőjéről. Riporter: Horváth-Bolla Zsuzsanna, videó: Győri András Timótheus
Feliratkozás RSS - Cselovszkyné dr. Tarr Klára csatornájára