hittantábor

A Győztes oldalán – hittantábor Tésen

Tés – Sikátor, Várpalota és Tés gyermekei Józsué történetén keresztül ismerték meg azt, hogy mit jelent: „Én is a győzteshez tartozom!”

Nagybörzsönyi fácskák – Beszámoló a napközis hittantáborról

Nagybörzsöny – Bár a helyzet bizonytalan volt a nyáron, augusztusra lehetőségünk nyílt mégis egy öt napos napközis tábort tartani Nagybörzsönyben. Nagybörzsöny turisztikai település, így a karantén miatt sok gyülekezeti tagunknak csökkent vagy megszűnt ideiglenesen a bevételi forrása. Ezért különösen örültünk, hogy a Gyermek – és Ifjúsági Bizottság és a Nagybörzsönyi Evangélikus Egyházközség támogatásának köszönhetően ingyenessé tehettük a tábort. 15 gyermek vett részt a hét folyamán, akikkel együtt tanulhattunk, játszhattunk és túrázhattunk. A gyermekek széles korosztályának hirdettük meg a lehetőséget, volt közöttük óvodás, alsós, felsős és konfirmandus korú.

Dunaújvárosi hittantábor a Mátrában

„Színről-színre” – Pál apostol szeretethimnuszának ezen részlete adta a Dunaújváros-Kisapostagi Társult Evangélikus Egyházközség idei hittantáborának címét.

Zarándokúton – Hittantábort tartottak a sárvári gyülekezetben

Sárvár – A Sárvári Evangélikus Egyházközség az idei évben is megszervezte napközis hittantáborát, ahova általános iskolás gyerekek jelentkezését várták a lelkészek. A tábor helyszíne a Rábapatyi Leányegyházközség temploma, gyülekezeti háza és udvara volt.

Fának lombjából, reményből, imából épített sátor

Sárszentlőrinc – Ki tudja hány éve már, hogy a Teleház udvarán nőtt vén diófa óvó sátorrá növesztette ágait. Hatalmas kupola borul az udvarra, akár harminchatan is elférnek alatta, mára ezt már jól tudjuk. Június 29-én hétfőn kezdődött a hittantábor, amit eredetileg bentlakásosra terveztünk a Velencei-tó partjára, de a járvány felülírta emberi terveinket. Végül, ahogy lehetett táborban gondolkozni, elkezdtük a szervezést.

Hittanos- és német hét volt a Reményikben

Szombathely – Az ügyeletes gyerekeknek és azok számára, akik hittanos táborra készültek a szünidőben, hittanos hetet szerveztek az evangélikus gyülekezet hitoktatói. A hét során Jézus példázataival foglalkoztak. Gömbös Katalin hitoktató mesélt erről a Credo Rádióban. Az iskola német hetéről Kovács Andrea németnyelv-tanár számolt be.

Ödenburgerland 2020 – Lezajlott az ágfalvi hittantábor

Ágfalva – 2020. június 15-én kezdődött az Ágfalvi Evangélikus Egyházközség szervezésében az „Ödenburgerland” nevet viselő tábor, amely azért ezt a nevet kapta, mert a szervezők a hét során szerettek volna ismereteket átadni a környék látnivalóiról, szokásairól, érdekességeiről, de mindezt játékos formában, barkácsolással, beszélgetésekkel, játékkal, kirándulással, csokikóstolással... egybekötve. A napközis jellegű táborban minden gyerkőcnél elengedhetetlen volt a maszk, és a kis flakonos fertőtlenítőszer is. A tábor a Magyar Falu Program támogatásával valósult meg.

A dunaújvárosi magocskák Kismányokon

Kismányok – 2019. augusztus 12. és 17. között a Tolna megyei Kismányok adott otthont közel negyven gyereknek és kísérőiknek, hogy a magvető példázata alapján körbejárják a világot, azaz öt kontinenst öt nap alatt. „Az érkezéskor elültetett magocskákra reménységgel tekintettünk és a hét során bekapcsolódtak a tematikus délelőtti beszélgetésekbe. Az útfélre, a sziklára, a tövisek közé és a jó földbe esett magok helyzetét egy-egy rövid filmrészlettel szemléltette filmes barátunk és a meséket kedves felesége tolmácsolta” – írta Stermeczki András lelkész szerkesztőségünknek küldött beszámolójában.

Az örömhír krónikásai

Kajárpéc – Minden tábor végén az első szó, ami megfogalmazódik bennünk: a hála. Hála – a Szentlélek hívó szaváért, amely Felpécről, Kajárpécről és környékéről 27 gyermeket és fiatalt gyűjtött össze a három délután folyamán; a segítőkért, akik lelkesedésükkel, kreativitásukkal és ötleteikkel segítették a program megvalósulását; a háttérben munkálkodókért, akik imádsággal, süteménnyel, a terep előkészítésével vagy anyagilag járultak hozzá az alkalomhoz; a jó időért, amely lehetővé tette, hogy birtokba vegyük a tágas templomkertet is.

„Egy hét boldogság!” – Szívtől szívig all inclusive

Beszámoló Nagymányok-Váralja, valamint Gyönk és környéke gyülekezeteink közös nyári táboráról.

Oldalak

Feliratkozás RSS - hittantábor csatornájára