díszpolgár

Mindig Isten adja a távlatot

Bakonycsernye – Szarka Istvánt, a Fejér-Komáromi Evangélikus Egyházmegye esperesét, a Bakonycsernyei Evangélikus Egyházközség lelkészét és Szarka Évát, az egyházközség másodlelkészét húszéves közösségépítő munkájuk elismeréséül a település díszpolgáraivá választották. Számos közösségi életet javító projekt fűződik nevükhöz, amelyek önmagukban is elismerésre méltók lehetnének, de opus propriumuk – elsődleges munkájuk – mégis az, hogy a Dunántúl legnagyobb vidéki evangélikus gyülekezetét lelkipásztori bölcsességgel vezessék, a híveket hitükben erősítsék, életük örömeiben kísérjék őket, és bánatukban lelki segítséget nyújtsanak nekik. A kitüntetés átadásakor Turi Balázs, a nagyközség polgármestere úgy fogalmazott: „Amióta az esperes is tagja az önkormányzati képviselő-testületnek, megváltozott az ülések légköre.”

Evangélikus lelkészek lettek Bakonycsernye új díszpolgárai

Bakonycsernye – Turi Balázs, Bakonycsernye polgármestere a vasárnapi istentiszteleten adta át a település legújabb díszpolgárainak, Szarka István esperesnek és Szarka Éva lelkésznőnek Bakonycsernye díszpolgári kitüntetését. A lelkész házaspár húsz éve szolgál a településen.

Gáncs Péter Nagytarcsa díszpolgára lett – FOTÓK! VIDEÓK!

Nagytarcsa – Gáncs Péter nyugalmazott püspököt Nagytarcsa község önkormányzata képviselő-testületének határozata alapján a község díszpolgári címével tüntették ki a község életében végzett szolgálata és múlhatatlan érdemei elismeréséül. A püspököt először Rimóczi Sándor Vilmos polgármester méltatta, majd a zenés-verses műsor után Baranka György helyi lelkész szólt a 2018. augusztus 26-án tartott ünnepen. Gáncs Péter is köszönetet mondott a kitüntetésért, és ezen a napon ő hirdette az igét az evangélikus templomban.

Gyékényes díszpolgárává fogadta Smidéliusz Zoltán lelkipásztort

Gyékényes – A hűséges, áldozatos szolgálat jutalma a díszpolgári cím. Az Úr szőlőskertjében munkálkodó Smidéliusz Zoltán a közelmúltban vehetett át önkormányzati kitüntetést Gyékényesen. A nyugalmazott evangélikus esperes mindig a Zala megyei Surdról látta el lelkészi teendőit Somogyban is; 31 évig pásztorolta a gyékényesi, egy évtizeden át pedig a barcsi gyülekezetet sok-sok lelki áldással, örömmel.

Kardos község első díszpolgári címének kitüntetettje dr. Sárkány Angyalka lett

Kardos – Kardos község első díszpolgári címének kitüntetettje dr. Sárkány Angyalka lett. A díjat ünnepi keretek között, 2016. július 23-án, a 14. civil- és falunapon adták át.

Próféta a saját hazájában – Találkozás Nagy Tímeával

Budapest – Próféta a saját hazájában? címmel a kerület díszpolgárait bemutató beszélgetéssorozat indult a Hegyvidéki Önkormányzat, a Magyarországi Evangélikus Egyház Északi Egyházkerülete, valamint a MOM Kulturális Központ közös szervezésében. Az első vendég Nagy Tímea kétszeres olimpiai bajnok párbajtőrvívó volt.

Lutheránus lelkészi útjelzők – Újabb kötete jelent meg a díszpolgári címmel kitüntetett dr. Barcza Bélának

Gyöngyös – Hatvan – A hívő embert az üdvösségének kérdése mellett – vagy ezzel összefüggésben – mélyen foglalkoztatja az, hogy milyen szellemi-lelki lenyomatot hagy maga után. A jó vagy rossz gondolatok-hitek és átörökített viselkedésminták akár generációkon át is tovább élnek és hatnak családunkban, gyülekezetünkben és településünkön, ahová Isten éppen helyezett.

Evangélikus felügyelő lett az első…

Bokor – Díszpolgári címet alapított a Nógrád megyei Bokor község önkormányzata. Az elismerést első ízben múlt év végén adták át a nyolcszáz éves település karácsonyi ünnepségén. Ezen – a polgármesteri köszöntő, a gyermekek, a fiatalok és a felnőttek, valamint a helyi baptista gyülekezet műsorát követően – a Bokori Evangélikus Egyházközség felügyelője vehette át a megtisztelő elismerést.

Ifj. dr. Hafenscher Károlyt Révfülöp díszpolgárává választották

Révfülöp – 2014. augusztus 20-án, nemzeti ünnepünk alkalmából Révfülöp Díszpolgára címet adományoztak ifj. dr. Hafenscher Károly lelkész–igazgató, miniszteri biztos, az Evangélikus Egyház Zsinatának lelkészi elnöke részére.

Hálaadó örömünnep, ökumenikus püspöki találkozó, faluünnep Rádon – Díszpolgári cím kitüntetést adtak át Detre János evangélikus lelkésznek

Vác – A Váci Evangélikus Egyházközség 2013. július 7-én hálaadó ünnepet tartott a rádi evangélikus templomban. Detre János lelkészt köszöntötték, aki Isten kegyelméből 20 éve végzi szolgálatát Vácott, Rádon és a Dunakanyar településein. Szöveg: Sinkó Vilmosné és Detre János, fotó: ifj. Detre János
Feliratkozás RSS - díszpolgár csatornájára