Hunyadi János Evangélikus Óvoda és Általános Iskola

Hajnali advent

Mindannyian tudjuk, hogy karácsony közeledtével kezdetét veszi az advent. Hajnal van, vagy inkább csak közeledik, mert én még ágyban fekszem, és kint teljes a csend. Arra gondolok, hogy még kakas sem kukorékol Sopronnak azon a részén, ahol élek. Csend van, nincsenek kinti zajok, semmi, ami elvonná a figyelmemet. Ilyenkor befelé figyelek. Várakozom én is, mint annyi ember ebben az időszakban.

Sopronért Emlékéremmel tüntették ki Tremmer Bernadettet

Sopron – Ünnepélyes keretek között zárta a tanévet a Hunyadi János Evangélikus Óvoda és Iskola. Az ünnepségen adta át dr. Fodor Tamás polgármester a Sopronért Emlékérmet Tremmer Bernadett igazgatóhelyettesnek.

Sopronért emlékérmet kapott a Hunyadi János Evangélikus Óvoda és Általános Iskola

Sopron – A Hunyadi János Evangélikus Óvoda és Általános Iskola számára a 2016-os esztendő jubileumi évnek számít. A 2016/2017-es tanévben tölti be az intézmény általános iskolai része fennállásának huszadik, az óvodai terület tizedik évfordulóját. Ehhez járul, hogy az evangélikus és más protestáns felekezetek egy évig tartó programsorozattal emlékeznek meg a reformáció 500. évfordulójáról, melyet Luther Márton egyház- és világtörténelmet alakító tevékenysége indított és fémjelez a mai napig.

Sopronért emlékérmet kap a Hunyadi János Evangélikus Óvoda és Általános Iskola

Sopron – A 2016/2017-es tanévben tölti be az intézmény általános iskolai része fennállásának 20. az óvodai terület 10. évfordulóját. Sopron város közgyűlése úgy döntött, hogy a Hunyadi János Evangélikus Óvoda és Általános Iskola működését Sopronért emlékéremmel ismeri el. Az alábbiakban a döntés indoklását olvashatják.

Huszadik születésnapját ünnepli a soproni Hunyadi János Evangélikus Általános Iskola

Sopron – Ünnepi istentiszteleten adtak hálát az intézmény tanulói, tanárai, illetve a soproni gyülekezet tagjai a Hunyadi János Evangélikus Általános Iskola húszéves fennállásáért. A 2016. október 9-én az evangélikus templomban tartott alkalmon Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület püspöke prédikált, a liturgiát pedig Tóth Károly igazgató lelkész és Kadlecsik Zoltán iskolalelkész végezte.

Kosaras toborzó volt Sopronban

Sopron – Kosaras toborzóra került sor Sopronban a Hunyadi János Evangélikus Általános Iskolában. A női szakág népszerűsítésében az UNIQA Sopron játékosai közül Fegyverneky Zsófia, Határ Bernadett és Weninger Virág vett részt.

Hittantábort tartottak a Hunyadi diákjainak

Sopron – A 2015/16-os tanév végén ismét bejárós hittantábort tartottunk 2016. június 20-tól június 24-ig a soproni Hunyadi János Evangélikus Óvoda és Általános Iskolában 35 alsó tagozatos tanulónk részvételével. Napjaink reggeli, zenés áhítatokkal indultak iskolalelkészünk Kadlecsik Zoltán szolgálatával; a változatos programok mellett barkácsolással, kézműveskedéssel, valamint szabadtéri játékokkal teltek a tábor napjai, témánk, a Biblia jegyében.

„Tarka-barka” német nyelvi verseny volt Győrben

Győr – A győri Audi Hungaria Iskolában negyedszer rendezték meg a Deutsch mal anders – kunterbunt címet viselő versenyt. Ezúttal is elsősorban a megye német nemzetiségi iskoláit várták, de másodszor látogatott el Győrbe a pozsonyi német iskola is. Idén összesen 11 iskola 64 diákja 16 csapatban versenyzett. Közöttük a Soproni Hunyadi János Evangélikus Iskola és a Berzsenyi Dániel Evangélikus Gimnázium és Kollégium diákjai is jó eredményeket értek el.

„Ha élet zengi be az iskolát, az élet is derűs iskola lesz”

Sopron – Tanévnyitó istentisztelettel nyitották meg a 2015/2016. tanévet a soproni Hunyadi János Evangélikus Általános Iskola és Óvodában. Az istentiszteleten Kadlecsik Zoltán iskolalelkész és Gabnai Sándor evangélikus esperes végzett szolgálatot.

Része(se) lenni az egésznek

Révfülöp – Jó hangulatú csapatépítő tréninggel kezdte az új tanévet a soproni Hunyadi iskola tanári kara. Révfülöp adott otthont a két napos együttlétnek, a Balaton pedig díszletként szolgált a programokhoz.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Hunyadi János Evangélikus Óvoda és Általános Iskola csatornájára