nyár

Ezek a mai fiatalok! – 23. KÖSZI Napvető élménytábor

Piliscsaba – Hamarosan indul a 23. KÖSZI Napvető élménytábor 7–12. osztályosok számára, amelyre 2019. augusztus 4–10. között kerül sor.

A Balaton környéki evangélikus gyülekezetek istentiszteleti rendjei – 2018

Balaton – Jézus mondja: „Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek.” [Mt 11,28] Az evangelikus.hu a balatoni evangélikus gyülekezetek nyári istentiszteleti rendjét és alkalmait ajánlja.

Hívogató nyári kántorképző tanfolyamokra

Fót – A fóti Evangélikus Kántorképző Intézet bentlakásos tanfolyamai megismertetik a résztvevőkkel az evangélikus egyházzenét: az alapoktól kezdve az igényes orgonazenéig és a lelkesítő, közösségépítő éneklésig.

Horton, Yertle és a sznicsek – Gyerektábor a pécsi gyülekezetben

Pécs – Meséket választottunk, anyagokat gyűjtöttünk, hintát vettünk, sátrat állítottunk. Hetekig készülődtünk a gyerektábor megrendezésére. Aztán június 26-tól majdnem mindenre felkészülve vártuk a gyerekeket, és mikor mindenki megérkezett, tornával indítottuk a napot.

Paripára pattanva – Gyerektábor Debrecenben

Debrecen – A Debreceni Evangélikus Egyházközség idén is a nyári szünidő első hetében rendezte meg gyerektáborát hittanosai részvételével. A tábor helyszíne a megyeszékhely melletti Vekeri-tó partján található közkedvelt panzió, a Paripa csárda volt. A hétfőtől péntekig tartó tábor minden napja reggeli tornával, közös étkezéssel majd áhítattal kezdődött.

Vendégségben a dunakeszi gyermektábor hegyi találkozásain – avagy egy édesanya impulzusai a dunakeszi gyülekezet hittantáboráról

Dunakeszi – Egy szülő életében mérföldkő, amikor gyermekét, gyermekeit először táborba engedi, még akkor is, ha az „csak” napközis tábor. Ebben az évben legnagyobb lányunk kapott meghívást a 2017. június 19. és 23. között a Dunakeszi Evangélikus Egyházközség Hegyek a Bibliában mottójú hittantáborba. Biztos, ami biztos alapon, majdnem hatéves nagylányunk mellé bejelentettem majdnem négyéves középsőnket is, hogy támaszai lehessenek egymásnak, ezen a jelentős eseményen.

Balatoni evangélikus körkép 2017 – A Balaton környéki evangélikus gyülekezetek istentiszteleti rendjei

Balaton – Jézus mondja: „Én vagyok a világ világossága: aki engem követ, nem jár sötétségben, hanem övé lesz az élet világossága” (Jn 8,12). Az evangelikus.hu a balatoni evangélikus gyülekezetek nyári istentiszteleti rendjét és alkalmait ajánlja.

Vajdás sportolók küzdötték fel magukat nyári versenyek élmezőnyeibe

Szarvas – Szarvas a „Vizek Városa”, ezért sok fiatal választja kikapcsolódásként a vízi sportágakat. Sok híres sportoló került ki a szarvasi kajakosok közül, s az idén még bővült is a paletta.

„Aki értelmet szerez, önmagát szereti, aki megőrzi tudását, megtalálja a jót.” (Péld 19,8)

Szarvas – Kiemelkedően sikeres tanévet zárt iskolánk, a Benka Gyula Evangélikus Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Óvoda, aminek bizonyítéka, az a sok-sok elégedett tanuló, aki remek bizonyítvánnyal örvendeztette meg szüleit, tanárait. Igyekeztünk az év során olyan életre szóló tudással, élménnyel gazdagítani diákjainkat, melyek segítségével, eredményességüket erősíthetjük. Alig csengettek ki a tanév utolsó órájáról, alig száradt meg a tinta a bizonyítványokon, épp csak elbúcsúztunk végzőseinktől, máris újabb programokkal vártuk diákjainkat.

Sziget: az éjszaka világos - Az idei fesztivál keresztény szemmel

A Sziget fesztiválon érhetnek jó és rossz élmények. Szerencsére mindegyikből van annyi, hogy tulajdonképpen csak rajtunk múlik, mire akarunk emlékezni. A fesztiválozó közönség rendkívül nyitott és barátságos, történelmi egyházakkal viszont egyáltalán nem találkoztuk Közép-Európa legtöbb fiatalt megmozgató fesztiválján.

Oldalak

Feliratkozás RSS - nyár csatornájára