orvos

Orvosként a betegeiért is imádkozik

Láthatóan evangélikus – Mai evangélikus arcképcsarnok. Ismerje meg egy-egy gyülekezeti tag gondolatán keresztül az evangélikus egyház mai színességét.

Külmissziói elhívás 5.: Gyógyítani embertelen körülmények között

Dr. Tóth Piroska már kislánykorától misszionáriusnak készült. Isten konkrét vezetésével jutott ki Németországba, ahol elvégezte az orvosi egyetemet. Először innen Pakisztánba küldik misszióba. A háborús övezetben életveszélyben gyógyítja a betegeket, és embertelen körülmények között végzi a a műtéteket. Amikor onnan kitoloncolják, Afrikában folytatja munkáját. Idős korában hazajön Magyarországra, és nagy adományokkal támogat kórházakat, árvízkárosultakat.

Lutheránus üzenet: Reménység a nők számára – Kongói orvos beszélt az LVSZ nagygyűlésen a nők elleni erőszakról

Windhoek – Tőlünk függ, vajon Luther örökébe lépve a világot uraló macsó-démonokat Isten szavával kiűzzük-e. Azok a nők, akik a férfibarbárság áldozatai lettek, csak így tudják majd megtapasztalni Isten uralkodását az életükben – vetette fel Denis Mukwege kongói sebész a namíbiai Windhoekben tartott 12. LVSZ-nagygyűlés delegáltjai előtt, 2017. május 11-én. Az orvost a megerőszakolt áldozatok támogatásáért Nobel-békedíjra jelölték.

Dr. Denis Mukwege tartja az LVSZ-nagygyűlés főelőadását Namíbiában – Az emberjogi harcos a nemi alapú erőszakról, a gyógyulásról és a békéről beszél majd

Genf – A Lutheránus Világszövetség (LVSZ) 12. nagygyűlésének főelőadását az ismert kongói sebész, dr. Denis Mukwege tartja majd. A Namíbia fővárosában, Windhoekban május 10–16. között megrendezendő nagygyűlés programjában május 11-én kerül sor a nagygyűlés mottóját feldolgozó főelőadásra, melynek a címe: Isten kegyelméből szabadon.

Isten, egy orvos és a Pécsi Kávé

Pécs – Egy református orvos kávézót nyit Pécsett. Miért? És miért nem trendi angol nevet választ neki? Váncsodi József tulajdonos mindent elárult nekünk a Pécsi Kávéról, a baranyai megyeszékhely egyik legkedveltebb kávézójáról.

Paul Luther, az orvos és alkimista

Luther Márton családjával érdemtelenül keveset foglalkozunk, pedig a reformátor gyermekeinek sorsa szorosan összekapcsolódott az evangélikus egyház korai történetével. Jó példa erre Paul Luthernek, a család harmadik, egyben utolsó fiúgyermekének az élete.

Mégis kinek a szülése? – Ezt mondja az orvos – Orvosetikai szempontok

Az utóbbi években a gyermekszületés sok kérdése körül alakult ki társadalmi, politikai illetve szakmai vita. Viszonylag kevés szó esik azonban a szülés folyamatának milyenségéről. Sokan úgy vélik, hogy a legfontosabb tényező az, hogy a megszületendő baba egészséges legyen, minden más kérdés sokadlagos.

Pécsett az ökumenikus imahét minden egyes alkalmának perselypénzét az Eurakvilo Alapítvány támogatására ajánlották fel az egyházak

Pécs – Pécsett az ökumenikus imahét minden egyes alkalmának perselypénzét az Eurakvilo Alapítvány támogatására ajánlották fel az egyházak - tudta meg szerkesztőségünk Németh Zoltán lelkésztől. Szöveg: evangelikus.hu

A KERESZTYÉN ORVOSOK VILÁGHÁLÓZATA 10 ÉVES – VILÁGKONFERENCIA MEXIKÓBAN

Toluca – Nemrég 350 orvos részvételével került sor a Keresztyén Orvosok Világhálózata 10. világkonferenciájára Mexikóban. Forrás: manminnews.com; christiantoday.com; szöveg: dr. Békefy Lajos
Feliratkozás RSS - orvos csatornájára