Kairó

A teljes evangéliumot ünnepelték Egyiptomban

Kairó – Az egyiptomi protestánsok Kairóban ünnepelték a reformáció 500 éves jubileumát nemzetközi vendégek, köztük Heinrich Bedform-Strohm, a Német Protestáns Egyház elnöke és Chris Ferguson, a Református Egyházak Világközösségének főtitkára jelenlétében. A nemzetközi küldöttség a kopt pápával és Egyiptom elnökével is találkozott.

Keresztény összefogás a nyomorúság idején

Budapest – Kairó – A kairói merényletet követően a Magyarországi Evangélikus Egyház kifejezte együttérzését a Magyarországon élő koptok számára. Fabiny Tamás püspök a Magyarországi Kopt Ortodox Egyház esperes-plébánosának írt levelében hangsúlyozta, hogy turbulens korunkban szükséges, hogy a keresztény közösségek kölcsönös imádsággal és minden rendelkezésre álló eszközzel támogassák egymást.

Muszlimok és keresztyének Egyiptomban

A Közel-Kelet legnagyobb evangéliumi gyülekezete az egyiptomi Kasr el Dobara, hétezer tagot számlál. A megtérések és betérések folyamatosak. Kairó elhíresült főterétől, a Tahrírtől pár száz méterre van a templomuk.

Szeretetmű a nyomortelepen

Budapest – A kairói Mokattam szeméttelep élők munkáját bemutató könyv fordítójával, dr. Békefy Lajos nyugalmazott református lelkésszel, a Presbiter című lap főszerkesztőjével beszélgettünk.

Ferenc pápa levelet írt a kairói főimámnak

Róma – Kairó – Lehetséges, s ha igen, milyen feltételek között a megértés keresztyének és muszlimok között? Az egyiptomi főváros, Kairó iszlám egyetemének, az Al-Azharnak, az egyik legjelentősebb szunnita szellemi központnak a lelki fejéhez, Ahmed Al Tayebhez intézett levelet a katolikus egyházfő. Forrás: huffingtonpost.com; vaticaninsider.it; KVHM.hu – dr. Békefy Lajos

ANGLIAI KOPT EGYHÁZI VEZETŐ FELHÍVÁSA A MEGBÉKÉLÉSRE

Kairó – London – Az Angliai Kopt Ortodox Egyház feje, Angaelos püspök felszólította egyiptomi honfitársait, hogy mindenki vegyen részt a nemzet újjáépítésében Mohamed Morsi elnök eltávolítása után. Forrás: christiantoday.com; szöveg: dr. Békefy Lajos
Feliratkozás RSS - Kairó csatornájára