fiatal

Nélkülöző és bántalmazott gyerekek táboroztatására gyűjt pénzadományokat az Ökumenikus Segélyszervezet

Budapest – Gyermeknaphoz közeledve egymást érik az Ökumenikus Segélyszervezet országos intézményhálózatában a gyermekprogramok. A rászoruló családoknak átmeneti lakhatást adó intézmények mellett a segélyszervezet munkatársai a központok környezetében nehéz körülmények között élő családok gyermekeit is bevonják a programokba. Ebbe a sorba illeszkedik a mai, mintegy 50 gyermek számára Csepelen szervezett, vidám előgyereknapi rendezvény is.

18–27 év közötti fiatalok jelentkezését várja a Bajor Diakónia

Budapest – München – Tovább erősödik a bajor és a magyar diakónia közötti kapcsolat. Az évek óta sikerrel futó németországi önkéntes programba idén először magyar fiatalok is bekapcsolódhatnak.

A fiatalok erősítik az egyházak összetartozását – Beszélgetés Garai Szilviával, egyházunk ifjúsági delegáltjával

Windhoek – Garai Szilvia 24 éves és egy kis magyarországi faluból származik. Teológiát és pszichológiát tanul Budapesten. A nagygyűlés számára egy igazi nagy viszontlátást jelent, hiszen sok fiatallal már 2015-ben Wittenbergben megismerkedett, az ott zajlott Young Reformers nevű találkozón. Bár akkor egy időre eltávolodtak egymástól, de az egymás közti kommunikáció tovább folyt a Facebookon egy csoportban és aztán egymást személyesen is felkeresték. Az alábbiakban a Lutheran World Information róla készített cikkét adjuk közre.

Hogyan beszéljünk Istenről? – Bevezetés az evangelizációba I.

Ha keresztény fiatal vagy, biztos téged is többször felszólítottak már, hogy próbáld meg az evangéliumot hirdetni abban a környezetben, ahol időd nagy részét töltöd. Arra nézve azonban már szinte semmilyen iránymutatást nem kapunk, hogyan is kellene mindezt véghezvinni. Hogyan beszéljünk Istenről úgy, hogy aztán ne mi legyünk az „ijesztő hittérítő” vagy a „büdösgyerek”, aki mellé senki nem akar ülni a menzán? A KötőSzó blog egyetemista vendégszerzője ezt a kérdést feszegeti az új szemeszter kezdetén.

A BEG-önkéntesek diákcsoportja az Evangélikus Szeretetotthonban járt

Békéscsaba – Az önkéntes diákcsoport fiataljaival felkerekedtünk, hogy az Evangélikus Szeretetotthonban élő nénikkel és bácsikkal egy különös délutánt töltsünk együtt – írták a begart.hu oldalon.

„Ne félj!” – Fiatal felnőtteknek tartottak tábort Őrimagyarósdon

Őrimagyarósd – „Kimondhatatlan hálával tartozom az Úrnak, hogy jó pár év kihagyás után ismét volt lehetősége a fiatal felnőtteknek (20-40 éves korosztály) arra, hogy együtt táborozhassanak, új barátokat szerezhessenek és tudjanak elmélkedni ezen korosztályt érintő aktuális kérdésekről” – írta szerkesztőségünkhöz eljuttatott beszámolójában Remport Richárd táborvezető. Az alábbiakban az ő személyes beszámolóját olvashatják.

Egész szívvel – Immáron negyedik alkalommal kerül majd megrendezésre az ökumenikus diákfilmszemle

Budapest – A Katolikus Pedagógiai, Szervezési és Továbbképzési Intézet, a Károli Gáspár Református Egyetem, a Magyarországi Evangélikus Egyház Országos Irodája és a Budapesti Piarista Gimnázium szervezésében evangélikus, katolikus és református általános- és középiskolák diákjai pályázhatnak alkotásaikkal az országos filmszemlére.

Idősek és fiatalok készültek együtt a karácsonyra a Mandákban

Budapest – 2013. december 10-én este a Budapest-Józsefvárosi gyülekezet Mandák Mária Evangélikus Gyülekezeti Házában a szorgalmi időszak végén, a karácsonyra készülődve adventi szeretetvendégséget tartottak. Szöveg: Románné Bolba Márta, fotó: Román Péter

Tehetségnapot tartottak a roma szakkollégiumban

Nyíregyháza – „Nyugodtan hátradőlhet: nyugdíj gondját, gyermeke jövőjének finanszírozását, lakás előtakarékosságát megoldottuk” – hirdeti a támlára rögzített biztosítós reklám a padon összekucorodott hajléktalan mögött. Mocsár Zoltánnak ez a kedvence kiállított képei között, mert azt a feloldhatatlan ellentmondást ragadja meg, mely az emberek biztonság iránti vágya és a hajléktalanság között feszül. De erről mesél a többi fotó is, melyet az Evangélikus Roma Szakkollégium tagja készített a nyíregyházi Oltalom Szeretetszolgálat klienseiről a köztük végzett szakmai gyakorlat, majd az azt követő önkéntes munka során. A Nyíregyházi Főiskola szociálpedagógia szakos hallgatójának fényképeiből szerda este nyílt kiállítás az intézmény könyvtárában, az ERSZK Tehetségnapja keretében. Szöveg és fotó: Veszprémi Erzsébet

Szombaton kezdődik a határon túli magyar középiskolások tábora – A paksi evangélikus templomban is lesz program

Paks – Huszadik alkalommal érkeznek határon túli magyar középiskolások Paksra Erdélyből, Kárpátaljáról, Felvidékről és Vajdaságból. Idén öt szekcióban folyik majd a munka és öt író munkásságát dolgozzák fel. Forrás: MTI
Feliratkozás RSS - fiatal csatornájára