gyümölcsfa

Tündérkertet avattak Szepetneken

Szepetnek – A helyi közösségek, egyesületek hat őshonos gyümölcsfát ültettek a szepetneki evangélikus templom udvarán. Az ünnepségen bemutatták azt a stafétabotot is, amelyre a jövőben minden, a Tündérkert-mozgalomhoz csatlakozó település szalagot köthet.

Tündérkertet avattak Nádasdon

Nádasd – A nádasdi evangélikusok Tündérkertet avattak vasárnap az egyházközség kertjében. Az őshonos gyümölcsfák Kovács Gyula pórszombati erdész jóvoltából kerültek a kertbe, ahol mintegy 40 őshonos gyümölcsfát ültettek el a nádasdi közösség tagjai.

CEC: A gyümölcsfák is lélegeznek – Ökolábnyom a nagygyűlésen

Budapest – Nincs annál nyomasztóbb érzés, mint amikor szárnyalhatunk, de mégis be vagyunk zárva. Minden repülőút alapvetően ilyen: üvegházban repülünk, amelyben egy több tonnás gép felemelkedése miatt egyre több oxigént használunk el. Az Európai Egyházak Konferenciájának 14. budapesti nagygyűlésére érkezők is tudták ezt. Volt aki vonattal, volt aki autóval, de a legtöbben repülővel érkeztek. Más nemzetközi konferenciákhoz hasonlóan itt is lehetősége volt a résztvevőknek arra, hogy ha már mindenképpen utazniuk kellett, akkor az üvegházhatást valamilyen módon ellensúlyozzák. Forrás: okogyulekezet.hu. Szöveg: Kodácsy Tamás
Feliratkozás RSS - gyümölcsfa csatornájára