Rózsák tere

A kitartás eredménye az önmagunk feletti győzelem

Budapest – Az Evangélikus Középiskolai Kollégium csapata, a „Koli-team” nevű futócsapat 11. helyezést ért el a 34. Budapest Wizz Air félmaraton futóversenyen. Ez önmagában is szép eredmény. Ez az eredmény azonban nem is akármilyen, mert ezt egy evangélikus két tagú futócsapat tudhatja magáénak!

„Nem vagyunk mi vén papok” – vagy mégis?

Budapest – A Déli és Északi Evangélikus Egyházkerületek szervezésében december 1-jén hagyományos adventi találkozójukra gyűltek össze nyugdíjas lelkészeink és házastársaik az Evangélikus Középiskolai Kollégiumban a Rózsák terén.

Imanap a cigányokért

Budapest – A Magyarországi Evangélikus Egyház cigánymissziójának évek óta van egy fix programja (imanap), időpontja (november) és ehhez egy fix helyszíne, bázisa – mondhatnánk –, ami készséges és nagyszerű befogadó otthona (Budapesti Evangélikus Kollégium) az eredetileg cigánymisszós szakmai napnak indult tervezetnek, és ami az utóbbi években imanappá változott.

Az Evangélikus Középiskolai Kollégium felvételt hirdet a 2016/17-es tanévre: középiskolások és általános iskolák felső tagozatos diákjai számára

BUdapest – Egyházi fenntartású kollégiumunk Budapest szívében, a Rózsák terén áll, és az ország minden pontjáról fogad diákokat.

Két lábon járó igehirdetésnek lenni – Nyugdíjas lelkésztalálkozó 2015

Budapest – Az Északi és a Déli Evangélikus Egyházkerületek szép hagyománya folytatódott 2015. december negyedikén, amikor adventi találkozóra gyűltek össze nyugdíjas lelkészeink a Evangélikus Középiskolai Kollégiumban a Rózsák terén.

Egy 19. századi épület a 21. század feltételeinek megfelelően – Hálaadás a megújult Rózsák téri épületért

Budapest – Gáncs Péter elnök-püspök igei szolgálatával a fasori evangélikus templomban adtak hálát a megújult Evangélikus Középiskolai Kollégiumért.

Jubileumi Neumann Kupát rendeztek a Rózsák terén

Budapest – Az evangélikus iskolák informatikus diákjai 15 éve mérhetik össze tudásukat a világhírű egykori fasori tanítványról, Neumann Jánosról elnevezett verseny keretében. Idénnyolc iskola csapata versengett a Vándorserlegért a budapesti Evangélikus Középiskolai Kollégiumban a Rózsák terén.

„Nem hagylak titeket árván...” – Nyugalmazott lelkészek találkoztak a Rózsák terén

Budapest – Nyugdíjas evangélikus lelkészek adventi találkozója és ünnepség volt a Rózsák terén.

Nyugdíjas lelkészek találkozója volt a Rózsák terén

Budapest – Idén is megtartották a Rózsák terén a nyugdíjas lelkészek, lelkészfeleségek és özvegyek hagyományos találkozóját. Szöveg és fotó: Kiss Tamás

Evangélikus artisták – A Katalin-napi evangélikus bálon jártunk

Budapest – Hatodik alkalommal került megrendezésre a Budavári Önkormányzat (Városháza) impozáns épületében a Katalin-napi evangélikus bál. November 23-án a jótékonysági céllal megrendezett mulatság bevételeivel ezúttal a Rózsák Terei Evangélikus Középiskolai Kollégiumot támogatták a résztvevők. Az evangelikus.hu is ott járt. Sok képet publikálunk! Szöveg és fotó: Horváth-Bolla Zsuzsanna

Oldalak

Feliratkozás RSS - Rózsák tere csatornájára