László Lajos Gergely

Nagyvárosból a „nagyon vidékre”

Bócsa – Budapestről költözött Bócsára László Lajos Gergely evangélikus lelkipásztor, aki elhívását követve teljes erejével végzi két falusi evangélikus gyülekezet pásztorolását. Itt találta meg társát, itt született első gyermekük, és itt építi a település első igazi, tornyos templomát. Ismerjék meg életét, hitvallását! Nem bánják meg, ha velünk tartanak! – A Halas Rádió adása.

Egy pesti gyerek ünnepe a tanyavilágban

Bócsa – László Lajos néhány éve került a bócsa-tázlári evangélikus gyülekezetbe. Noha Budapesten nőtt fel, jól beilleszkedett két faluja életébe és élete párját is szolgálati helyén, Bócsán találta meg. Szóval ez egy új életforma, mely idei karácsonyi gondolataiban is megjelent.

Nagy melegben gyorsabban szárad a festék – Főleg a bócsai evangélikusoknál

Bócsa – Ha közösség, akkor dolgozzunk együtt az ügyért! – Ez az elv már több alkalommal is érvényre jutott Bócsán, az élmények falujában. Ezen a hétvégén az evangélikus gyülekezet felnőtt tagjai gyűltek össze, hogy közösen kenjék le épülő templomuk tetejének gerendáit és léceit.

Akik szeretnék tudni: hogy vagy? – KözösPont – A nyitott és beszélgető egyház képe

A KözösPont-sátor 2000 óta az ökumenikus kezdeményezés színtere. A katolikus, a református, az evangélikus és a görögkatolikus felekezet működtette misszió nyitott kapu a kereszténység és a világ között. Létjogosultsága egyre hangsúlyosabb, szerepe ma már elengedhetetlen. Az idén három evangélikus lelkész is szolgált a sátorban. Gombkötő Beátával, Horváth-Csitári Boglárka Flórával és László Lajos Gergellyel beszélgettünk a misszióról, az ökumenéről és a fiatalok számára közeli, érthető és megélhető egyház képéről.

„Ne az órára, hanem az Úrra figyelj!” – László Lajos Gergely iktatása Tázláron

Tázlár – Kezdjük egy találós kérdéssel: mit nevezett az Evangélikus Élet múlt heti száma „egy örvendetes folyamat megkoronázásának”? Elárulom: László Lajos Gergely hamarosan elkövetkező beiktatását a Bócsa–Tázlári Evangélikus Egyházközség parókus lelkészi tisztébe. 2015. november 22-én Tázláron megtörtént a „megkoronázás”, de mielőtt erről írnék, fontos felidézni az „örvendetes folyamatot” is, hogy megértsük ennek az eseménynek az igazi súlyát.

Déli parókusi vizsgák – Közlemény

Budapest – Fülöp Mónika, Halász Alexandra, Horváth-Csitári Boglárka, László Lajos Gergely és Zsíros Lilla Lenke lelkészek parókusi alkalmassági vizsgát tettek.

A bócsai lelkész búcsúzott Maglódtól

Maglód – László Lajos Gergely a maglódi evangélikus gyülekezetben töltötte mentora, Németh Mihály lelkész mellett gyakorlati idejét. Sikeres diplomázása után július 28-án Gáncs Péter, a Déli Evangélikus Egyházkerület püspöke szentelte fel a pestszentlőrinci templomban. „Add nekem a szívedet, fiam, és tartsd szemed előtt utaimat!” – ezt az igehelyet (Példabeszédek könyve 23, 26) idézte a lelkésszé szentelésre invitáló meghívó. Forrás: maglodi-hirhatar.hu

Családias hangulatban indult a legkisebb bárány – Felszentelték a leendő új bócsai-tázlári lelkészt

Pestszentlőrinc – Az év egyik legmelegebb napján indult útjára László Lajos Gergely egy olyan gyülekezetet építeni, ahol évtizedek óta nincs helyben lakó lelkész. Szöveg és fotó: Kiss Tamás
Feliratkozás RSS - László Lajos Gergely csatornájára